Vanzemaljski signal

ET zove kući: Astronomi otkrivaju jedinstvene svemirske signale

604

Istraživači nagađaju da tajanstveno nebesko tijelo šalje signale Zemlji u redovnim intervalima, što postavlja pitanja o kontaktu s vanzemaljskim bićima, izvještava The Jerusalem Post.

U revolucionarnom otkriću, astronomi su detektovali signale radio talasa koji pristižu na Zemlju sa zadivljujućom stopom od otprilike tri puta na sat.

Oglas

Ovaj fenomen, koji do sada nikada nije bio uočen u svemiru, izazvao je spekulacije među istraživačima da bi mogao biti namjerno usmjeren pokušaj nepoznatih vanzemaljskih bića da uspostave kontakt s ljudima.

Naučnici iz Australije trenutno su posvećeni zadatku dešifriranja i analiziranja zbunjujućih poruka i signala primljenih iz beskrajnosti svemira.

Oni snažno vjeruju da ovi prijenosi mogu biti pokušaj vanzemaljskih oblika života koji borave na udaljenim planetima da započnu komunikaciju s našom vrstom.

Prema izvještaju objavljenom u britanskom listu The Mirror, istraživači su potvrdili vanzemaljsko porijeklo ovih signala, sugerirajući prisutnost “vanzemaljaca koji žive na drugom svijetu i koji nastoje stupiti u kontakt s našim planetom.” Izvještaj također navodi da “nepoznati objekat šalje poruke našem svijetu.”

Oglas

Vjeruje se da su ovi signali dokaz prisutnosti nepoznatog nebeskog tijela smještenog nevjerojatnih 4.000 svjetlosnih godina udaljenog od nas. Astronomi opisuju ovu enigmatsku pojavu kao nešto što nikada ranije nije bilo promatrano u svemiru.

Opservacije naučnika otkrivaju da ovaj misteriozni objekt emitira značajnu energijsku eksploziju svakih 18 minuta, ponavljajući se tri puta na sat.

Možda vas zanima:  Pluton je živ: Ispod površine patuljastog planeta nalazi se podzemni okean

Dr. Natasha Hurley-Walker, astrofizičarka uključena u studiju, sugerira da ovi signali potencijalno mogu poslužiti kao dokaz vanzemaljskog života i predstavljaju ključni napredak u ovoj oblasti.

Razmišljajući o značaju ovog otkrića, dr. Harley-Walker kaže: “Da li je ovo trenutak kada konačno otkrivamo da istina postoji?” Prvobitno je analizirala podatke s dozom skepticizma, sumnjajući da bi signali mogli biti obična smetnja.

Međutim, nakon 18 minuta neprekidnog posmatranja, primijetila je da se signali ponavljaju istom frekvencijom i dolaze s tačno iste lokacije. Ova intrigantna dosljednost ojačala je odlučnost naučnika da dalje istraže ovaj fenomen.

Izvor: anomalien.com

Oglas