Vanzemaljci i hijeroglifi na ulazu u Veliku piramidu

Hijeroglifi pronađeni nakon pada NLO-a u Roswellu 1947. i njihova povezanost sa Velikom piramidom u Gizi

1.2k

Čudni hijeroglifi uklesani na ulazu Velike piramide u Gizi, izgleda da se poklapaju sa navodnim pronađenim ostacima NLO-a koji se srušio u Roswellu 1947. Da li je ovo možda dokaz povezanosti vanzemaljaca i starog Egipta?

Prema arheolozima i raznim istraživačima, simboli na Velikoj piramidi su berberskog porijekla. Berberi su bili grupa domorodačkih etničkih grupa, čije porijeklo datira iz Sjeverne Afrike od prije 6.000 godina p.n.e., pa se pretpostavlja da su i ovi hijeroglifi isto toliko stari.

Oglas

Ti urezani simboli na drevnom jeziku nisu bili svojstveni na egipatskim spomenicima, pa se postavlja pitanje šta rade tu?

U svojoj knjizi Kratka istorija starog Egipta, Juan Jesus Vallejo je napisao:

„Hijeroglifi se sastoje od četiri slova koja su sa lijeva na desno: V krug je podijeljen poprečnom linijom sa vodoravnim prugama koje su paralelne i na kraju imamo još jedan krug podijeljen sa dvije okomite linije.

Hijeroglifi
Hijeroglifi na ulazu u Veliku piramidu u Egiptu

Prevesti ta četiri simbola uopšte nije lak zadatak, jer se mogu čitati sa desna na lijevo ili obrnuto. Osim toga, niko sa sigurnošću ne može znati šta su značile riječi jezika koji se govorio prije više hiljada godina.

Oglas

Ali, ipak korijene tog jezika možemo pronaći u sadašnjim berberskim jezicima Sjeverne Afrike, a korištenjem tih embrija možemo doći do izvornog značenja”.

Autor knjige dalje nastavlja:

„Valencije natpisa, s lijeva na desno, su slova D, B, Q i B. Ona čine dvije riječi čiji je korijen DB i QB; fonemi dobijeni nakon ove operacije su “dabba” i “iqbut”.

Prva od riječi znači “paziti” ili kolokvijalni izraz “uzmi stvari kako dođu”. Druga riječ, “iqbut”, je prilično značajna, jer bi njen doslovni prijevod bio “kupola koja pokriva grob svetog čovjeka”.

Možda vas zanima:  Sumerska lista kraljeva: Zemljom je 241.000 godina vladalo 8 kraljeva koji su sišli sa neba

Da bismo razumjeli pravo značenje ovih riječi, moramo razumjeti da su značenja gore pomenutog rječnika sada islamizirana, budući da je trenutna berberska religija Islam.

Ali, ako ekstrapoliramo njihovo značenje prije nekoliko hiljada godina, možemo doći do zaključka da je neko polubožanski, ili barem obožavan kao takav, bio sahranjen u Velikoj piramidi.

Oglas

Ova dedukcija se u principu ne čini relevantnom, i mnogi od vas će pomisliti da je sam faraon obožavan kao bog, ali ako detaljno analiziramo prijevod dolazimo do ključne činjenice.

Govori se o „kupoli koja pokriva grob svetog čoveka“, pri čemu se nedvojbeno spominje da je sahrana ovog bića veoma blizu vrha spomenika, mjesta do kojeg se još nije došlo.

Međutim, ovo nije jedini faktor koji nas navodi da razmišljamo o postojanju još nepoznatih prostorija. Mnogi ljudi koji su se popeli na vrh kamene kolosalne građevine tvrdili su da su naišli na miševe.

Bez sumnje, s obzirom na veliki broj posjeta koje spomenik godišnje privlači, uz njegovo besprijekorno očuvanje, vrši se potpuno uništavanje insekata i deratizacija.

Kako, onda, mali glodavci mogu da se penju uz beskrajne redove kamenih blokova, pri čemu su mnogi od njih visoki skoro dva metra, i to do takve visine?”

Ono što do sada znamo o misterioznom tetragramu u Velikoj piramidi je da njegovo značenje ukazuje da bi mogla postojati još uvijek neotkrivena prostorija – nešto što posljednja istraživanja sa detektorima kosmičkih zraka počinju potvrđivati ​​– i da je to vrlo star simbolički jezik, vjerovatno prva vrsta pisanja čovječanstva.

Možda vas zanima:  "Izgubljeni grad Z" u Amazoniji i nestanak pukovnika Percyja Fawcetta
Oglas

Jesu li “drevni bogovi”, kada su došli na Zemlju, poučili čovjeka i pokrenuli civilizovane i centrirane kulture – u većini slučajeva –samo da bi bili obožavani? Bogovi su, inače, u egipatskim zapisima navedeni kao kraljevi koji su vladali ljudima stotinama ili hiljadama godina.

Može li onda ova vrsta pisma biti naslijeđe drevnih bogova? Šta ako su ti bogovi jednostavno bili vanzemaljci sa naprednom tehnologijom?

Na ovo posljednje pitanje mogao bi odgovoriti zagonetni štap pronađen u Roswellu, u Novom Meksiku, u julu 1947. godine. Kada je vojska stigla u to područje, obavještena od vlasnika ranča gdje su ostaci razbacani, pronađeno je nekoliko čudnih fragmenata.

Major Jesse Marcel, koji je bio na mjestu događaja nakon pada NLO-a u Roswell-u, je rekao:

“Nastavili smo sa prikupljanjem komada. Mnogi od njih su imali brojeve i hijeroglife, teško čitljive. Nijedan od materijala nije izgorio. Pokušali smo zapaliti taj metal, ali nije htio da gori. Izgledao je kao zlatna folija iz kutije cigareta. Pokušao sam ga uništiti vrlo teškim čekićem, ali nisam uspio.”

General Ramey me je upozorio da trebam šutjeti o nesreći.

Oglas

Godinama kasnije, Jesse Marcel će izjaviti da je usred noći njegov otac odnio kući neke od ostataka koje je vojska pronašla na mjestu incidenta, kako bi on i njegova majka mogli da ih vide.

Možda vas zanima:  Ksar Draa: Tajanstvena drevna tvrđava usred pustinje

Razlog? “Zato što je to bilo nešto iz drugog svijeta što više nikada u životu neće vidjeti.”

Jedan od predmeta koji ga je te noći najviše oduševio bio je mali štap sa hijeroglifima ugraviranim u ljubičastom tonu.

Treba napomenuti da je Marcel smatrao da je ova priča bila istinita sve do njegove smrti 2013. godine. I također je vrijedno napomenuti očiglednu sličnost između simbola ugraviranih na štapu iz Roswell-a sa onima na originalnom ulazu u Veliku piramidu. Dvije stvari koje su razdvojene hiljadama godina i kilometrima – iz perspektive naše prostorno-vremenske linije.

hijeroglifi
Komparacija hijeroglifa pronađenih u Roswell-u sa onim koji su ugravirani na glavnom ulazu Velike piramide u Gizi

Kako je to moguće? Je li to obična slučajnost ili dokaz da su, kako neki mitovi potvrđuju, u dalekoj prošlosti našu civilizaciju poučavale inteligencije iz drugih svjetova koje su, između ostalog, nas ljude naučile pisanju?

Istina je da su u mnogim drugim slučajevima bliskih susreta sa NLO-ima, svjedoci tvrdili da su vidjeli simbole nalik hijeroglifima unutar ili izvan navodnih vanzemaljskih brodova.

Oglas

Da li je zaista postojala veza starih Egipćana sa vanzemaljcima? Vjerovatno nikada nećemo saznati, ali u ovom misterioznom svijetu sve je moguće.