Lerina Garcia Gordo žena iz paralelnog univerzuma

Lerina Garcia Gordo: Misteriozni slučaj žene iz paralelnog univerzuma

1.1k

Koliko bi drugačije bilo da ste taj jedan put prihvatili ponudu za posao van države? Šta je sa tih nekoliko sekundi koje su vas dijelile tog jutra od te užasne nesreće? Nesreće koju ste za dlaku izbjegli.

U našem svijetu postoje beskonačne mogućnosti u našem svakodnevnom donošenju odluka, ali možemo živjeti samo u jednom nizu mogućnosti.

Oglas

Tačno ili netačno. Da ili ne. Prihvatiti posao ili ne. Ali, ako se spustimo u sićušni svijet kvantne mehanike, tada se mogućnosti eksponencijalno povećavaju.

Lerina Garcia Gordo i paralelni univerzum
Foto: Sketchepedia sa Freepik

Kvantna superpozicija je princip u kvantnoj mehanici koji kaže da se bilo koja dva ili više kvantnih stanja mogu sabrati, što rezultira drugim važećim kvantnim stanjem.

Drugim riječima, atom može biti probuđen ili ne u isto vrijeme. Ili može biti u dvije pozicije, također u isto vrijeme.

16. jula 2008., žena po imenu Lerina Garcia Gordo objavila je komentar na online forumu tražeći pomoć. 41-godišnja Španjolka tvrdila je da se probudila u paralelnom univerzumu.

Oglas

Svijet koji je sličan onome koji je napustila prije spavanja. Međutim, male nedosljednosti u različitim aspektima njenog života počele su je uvjeravati da ona zapravo živi u alternativnoj stvarnosti.

Ovo je priča o Lerini Garsiji Gordo, ženi koja tvrdi da se probudila u paralelnom univerzumu.

Buđenje u paralelnom univerzumu

Ujutro 16. jula, Lerina se probudila i otkrila da joj je posteljina druge boje. Bila je zbunjena i uznemirena činjenicom da je to bila potpuno drugačija posteljina. Nisu samo boje bile različite.

Ne mogavši ​​da to racionalno objasni, Lerina je odlučila da se spremi i uputi na svoj posao u kancelariji. Posao na kojem je bila zaposlena zadnjih 20-ak godina.

Njen auto nije bio na istom mjestu na kojem ga je ostavila prethodne noći. Nikada nije parkirala tamo otkako su se ona i njen dečko rastali.

Ušla je i odvezla se, vozeći istim putem na koji je navikla otkako se uselila u svoj stan prije sedam godina.

Oglas

Osim posteljine, Lerini je sve ostalo izgledalo normalno, barem dok nije došla do svoje kancelarije. Unutar poslovne zgrade bilo je nekoliko čudnih ljudi koje ranije nije srela, ali još ništa nije bilo toliko neobično.

Možda vas zanima:  Mliječni put možda sadrži 30 posto planeta pogodnih za život

Kada je došla do svoje kancelarije, otkrila je da se na vratima kancelarije nalazi druga pločica sa imenom. To nije bilo njeno ime.

Tada je pomislila da je možda sišla na pogrešnom spratu zgrade, ali je brzim pogledom shvatila da je na pravom. Bila je ispred prave kancelarije, samo što je na njenim vratima stajalo drugo ime.

Lerina je bila zbunjena. Da li je dobila otkaz, a da joj niko nije rekao? Nakon 20 godina vjernog rada, ovako su joj to dali do znanja?

Izvadila je svoj laptop i spojila se na bežičnu mrežu kompanije. Otkrila je da je još uvijek na popisu kompanije, ali se pokazalo da je pod upravom drugog menadžera, u potpuno drugom odjelu. Misli su joj bile zbrkane.

Odmah je provjerila svoje kreditne kartice, vozačku dozvolu i radnu karticu. Na svemu su bile tačne informacije, barem koliko je ona znala. Isto ime, ista slika, isti brojevi i ista kućna adresa.

Oglas

Je li u pitanju medicinsko stanje?

Ne znajući šta da radi, nazvala je firmu i obavijestila ih da uzima bolovanje. Nedosljednosti tog jutra navele su je na pomisao da sa njom nešto medicinski nije u redu.

Uzela je slobodan ostatak dana i otišla pravo u ordinaciju. Tamo su je testirali, provjeravajući znakove bilo kakvih nedozvoljenih droga u njenom organizmu. Testovi su bili negativni. Bila je čista od alkohola ili droge.

Lerina se vratila kući i počela pregledavati svoju ličnu papirologiju. Izvodi iz banke, lični čekovi, računi….po dva puta ih je provjerila. Sve informacije su bile tačne. Onda joj je jedna misao odjednom sijevnula u glavi: „Šta ako je ovo amnezija? Šta ako mi se nešto dogodilo i ne mogu se sjetiti dijelova svog života?

Odmah je ušla na internet i počela da pretražuje. Vijesti su bile potpuno iste kao i prethodnog dana. Koliko je Lerina znala, probudila se i živjela malo drugačijim životom.

Gdje je nestao Lerinin dečko?

Prošlo je šest mjeseci otkako je Lerina prekinula sa svojim dečkom sa kojim je bila 7 godina u vezi. Nedavno se počela viđati sa muškarcem (Agustinom) koji je živio niz njenu ulicu. Zabavljali su se tek četiri mjeseca, međutim ona ga je prilično dobro poznavala.

Možda vas zanima:  Kvantna misterija: Da li stvarnost postoji?

Kada je nazvala broj svog novog dečka, javio se neko drugi. Glas sa druge strane slušalice joj je rekao da u toj kući ne živi niko sa imenom Agustin, ili neko drugi ko bi odgovarao opisu.

Oglas

Vijest ju je šokirala, jer je protekla četiri mjeseca provela upoznavajući tog tipa. Čak je upoznala i njegovog sina i počela da razvija odnos sa njim. Ali, sada nije bilo nikakvih tragova od njenog dečka i njegovog sina.

Kako je dan prolazio, otkrivala je sve više nedosljednosti. Nije imala izbora nego sutradan otići na posao i pretvarati se da tu i pripada.

Ipak, Lerina nije odustajala, ali niko nije čuo za Agustina ili njegovog sina. Kao da nikada nisu postojali. Tada je saznala da nikada nije ni napustila bivšeg dečka. Da su u vezi sedam godina i da nije bilo znakova da su se ikada rastali.

Lerina nije znala šta da misli. Šta se dogodilo sa životom koji je poznavala? Šta se desilo sa njenom karijerom? Da li je sve to halucinirala?

Pomislila je da je možda u jednom trenutku imala nervni slom. Dovoljno težak da joj u glavu usadi lažna sjećanja, ili je barem tako mislila kada je posjetila psihijatrijsku kliniku.

Međutim, testovi su pokazali da je zdravog tijela i zdravog duha. Doktori su joj rekli da je možda bila pod velikim stresom i da je sve to halucinirala.

Oglas

To je bilo objašnjenje o kojem je razmišljala, ali je znala da nije tačno. Počela je da traži svog dečka Agustina, ali bezuspješno. Privatni detektiv kojeg je unajmila je zaključio da u tom gradu nema tragova Agustina ili njegovog sina.

Njena porodica je pomislila da je Lerina poludjela kada je pitala za operaciju ramena svoje mlađe sestre. Gledali su je zbunjeno dok je Lerina insistirala da je njena sestra nedavno imala operaciju ramena.

To je bila tvrdnja koju niko u njenoj porodici nije mogao podržati. Koliko je njenoj porodici bilo poznato, nijedan član porodice nije imao nikakvu operaciju.

Možda vas zanima:  Teorija mnogih svjetova Hugha Everetta: Izvan granica stvarnosti

Odluke iz prošlosti

Prolazili su dani, sedmice i mjeseci, a Lerina je otkrivala male, ali uznemirujuće razlike u svom životu. U fiokama i ormarima je bila odjeća za koju se nije sjećala da ju je kupila, a postovi na blogu koje je objavljivala nedeljama, čak i danima ranije su nestali. E-poruke i razgovori više nisu bili arhivirani na njenom računaru.

Bez obzira na sve to dok je pregledavala vijesti i blogove, činilo se da je svijet isti. Baš kao što se sjećala prije spavanja te julske noći.

Kako su mjeseci prolazili, a odgovora nije bilo, Lerina je postala potpuno sigurna da je samo jedne noći otišla u krevet i probudila se u paralelnom svemiru. Svijet u kojem su njen život promijenile male odluke njene prošlosti.

Oglas
Paralelni univerzum i alternativna stvarnost
Foto: vecstock sa Freepik

Nakon što je zatražila medicinsku pomoć, Lerina je znala da niko neće povjerovati u njenu priču. Zato je uradila ono što bi i svako na njenom mjestu: postavila objavu na online forumu o svom stanju i zatražila pomoć.

Prevedeno sa španjolskog:

“Molim vas, ako je neko prošao kroz nešto slično neka mi se javi. Želim da znam šta mi se dogodilo, jer mi nikakva dijagnoza to ne može reći.

Provela sam posljednjih pet mjeseci čitajući teorije koje sam pronašla na internetu i uvjerena sam da sam skočila u alternativnu stvarnost. Nešto, neka akcija koju sam morala poduzeti je promijenila moju stvarnost.

Ako sam skočila u paralelni univerzum, zašto onda živim u istoj godini? Ja sam ista osoba, sa malim razlikama u životu.

Da bolje objasnim, ovo je kao da sam izgubila zadnjih 5 mjeseci života. Kao da su svi bili samo san, međutim svi ostali imaju sjećanja na tih 5 mjeseci osim mene. I radila sam stvari za to vrijeme kojih se ne sjećam.

Oglas

Molim vas, uzdržite se od zbijanja šala ili da me lažete da znate „istinu“. Ovo je veoma ozbiljno.

Hvala: [email protected]

Šta se to dogodilo Lerini Garsiji Gordo? Je li patila od zdravstvenog stanja zbog kojeg je vjerovala da živi u alternativnom svijetu, ili se zaista probudila u drugom univerzumu? Vaše mišljenje napišite u komentarima.

Izvor: ghosttheory.com