Keopsova piramida

Na vrhovima piramida su se nalazile misteriozne sfere

677

Više od deset godina istraživanja španjolskog arhitekte Miguela Pereza Sancheza, omogućilo je da pomoću kompjutera precizno rekonstruiše prvobitni izgled Velike Keopsove piramide i utvrdi da se na njenom vrhu nalazila sfera prečnika preko dva metra.

Prema studiji arhitekte Miguela Pereza Sancheza, niz nemogućih figura sa brojem pi, e, kao i neprekidne reference i odnosi sa zvijezdom Sirius bacaju novo svjetlo na veliku enciklopediju znanja o Velikoj egipatskoj piramidi.

Oglas

Velika piramida, najvažnija građevina Starog kraljevstva, izgrađena je (bar po zvaničnoj istoriji) za vrijeme vladavine faraona Kufua (2550. p.n.e. do 2527. p.n.e.), i drugog faraona iz 4. dinastije, kojeg je Herodot nazvao Keops.

Ova drevna građevina je vremenom izgubila prvobitni bijeli krečnjački pokrivač, a vrh joj se smanjio za 9 metara, pa se još uvijek ne zna njen tačan oblik, uvjeren je Perez Sanchez.

Sfera koja se nalazila na vrhu piramide, prema Perez Sanchezu, simbolizirala je Horusovo oko i imala prečnik od 2.718 kraljevskih lakata (2,7 metara), što odgovara veličini broja e.

Dodaje da je ova sfera istovremeno bila proporcionalna Suncu i Siriusu, najsjajnijoj zvijezdi na nebu, koja se povezivala sa egipatskom boginjom Izidom.

Oglas

Danas znamo da je primarna osnovna dimenzija Velike piramide harmonično integrisana sa Zemljom u omjeru 1/14400 i da se pokazalo da položaj geografske širine ima najodlučniju povezanost sa frekvencijom tropske godine na Zemlji.

Možda vas zanima:  Ksar Draa: Tajanstvena drevna tvrđava usred pustinje

Prema njegovom mišljenju, otkriće originalnog oblika i dimenzija Velike piramide, kao i njena rekonstrukcija i analiza, otkrili su arhitekturu zasnovanu na matematičkim, geometrijskim, geodetskim i astronomskim proračunima.

Prvobitna površina piramide, “sada u trošnom stanju”, bila je 100.000 puta veća od broja pi.

Egipćani su posjedovali „neočekivana naučna saznanja”, među kojima su, treba napomenuti, upotreba Pitagorine teoreme dva milenijuma prije Samijskih mudraca, tačnost određivanja broja pi na 6 decimalnih mesta, koji je prenošen 3 milenijuma, kao i kao poznavanje broja e, te saznanja o Zemlji, Suncu i Siriusu prije 4 milenijuma.

Znamo da svrha piramide nije bila grobnica, tako da je ta teorija netačna. Mnogi teoretičari nagađaju da je Velika piramida u Gizi mogla biti izgrađena u svojstvu džinovske elektrane. Velika piramida je tako tačno i precizno izrađena, da je morala imati mnogo veću svrhu.

Nikola Tesla je možda pokušao da ponovi ono što su stari Egipćani radili u dalekoj prošlosti.

Oglas

Dakle, šta piramide i Nikola Tesla imaju zajedničko? Prema anti-code.com, položaj Velike piramide u Gizi nije odabran nasumično, a začudo, ni Teslino brdo Knob Hill.

Vjeruje se da je Tesla izabrao Knob Hill zbog geografske širine koja mu je omogućila povoljan energetski pomak dužine luka od ekvatora Zemlje.

Kao što su mnogi istraživači naveli, razdvajanje dužine luka između Tesline laboratorije Knob Hill i ekvatora harmonično je povezano sa razdvajanjem dužine luka između Velike piramide u Gizi i ekvatora, a sve to pomoću numeričkog niza seksagezimalnog sistema.

Velika piramida u Gizi i Teslina laboratorija, su obije posebno postavljene i konstruisane za nevjerovatnu svrhu koju mi još ne razumijemo.

Možda vas zanima:  Hijeroglifi pronađeni nakon pada NLO-a u Roswellu 1947. i njihova povezanost sa Velikom piramidom u Gizi

Teslina nevjerovatna laboratorija izgrađena je kako bi bežično prenosila energiju na velike udaljenosti. Vjeruje se da su iz istog razloga stari Egipćani izgradili Veliku piramidu u Gizi, što bi objasnilo mnoge enigme oko piramide i njenu svrhu.

Izvor: anomalien.com

Oglas