Meksicki vanzemaljci

Naučnici potvrđuju: “Meksički vanzemaljci” mogu biti stvarni

292

Dva misteriozna tijela nazvana “meksički vanzemaljci” mogu zapravo biti pravi vanzemaljci. Ovo su izjavili naučnici nakon pažljivih testova i analize rezultata rentgena, prenosi The Daily Star.

Ova misteriozna stvorenja je prije nekoliko sedmica Meksičkom kongresu predstavio ufolog Jaime Maussan.

Oglas

Od tada je zavladalo veliko interesovanje u naučnim krugovima, ali danas su naučnici podijelili iznenađujuće rezultate svojih istraživanja.

Laboratorija u Meksiko Sitiju sprovela je sveobuhvatno CT skeniranje tijela tih stvorenja. Direktor Istraživačkog instituta za medicinske nauke, José de Jesus Zalce Benitez, rekao je da “rezultati tomografije pokazuju da dva mala tijela zaista mogu biti onostrana”.

Važno je napomenuti da tijela nisu pokazivala znakove manipulacije ili sastavljanja od strane trećih strana, što povećava vjerovatnoću njihovog vanzemaljskog porijekla.

Benitez je rekao: “Oni pripadaju jednom kosturu koji nije spojen s drugim dijelovima.”

Oglas
Meksički vanzemaljci

Zanimljivo je da je Maussanova prezentacija Meksičkom kongresu zaprepastila neke parlamentarce, jer je demonstrirala vanzemaljske oblike života.

On je izjavio je da su “bili inteligentni i da su živjeli s nama” i pozvao da se “istorija prepiše”.

Naučnici, međutim, nisu izvukli nikakve zaključke o tome odakle su ovi vanzemaljci mogli doći, uprkos njihovom klasičnom krupnoglavom izgledu.

Peruanska vlada pokrenula je krivičnu istragu protiv Jaimea Maussana, koji tvrdi da je nevin i obećava da će objaviti dodatne nalaze istraživanja “u odgovarajućem trenutku”.

Možda vas zanima:  6 razloga zašto se drevni Egipat povezuje s posjetama vanzemaljaca

Dan Evans, pomoćnik zamjenika suradnika administratora za istraživanja u NASA-i, naglasio je važnost naučnog i racionalnog pristupa ovom fenomenu i pozvao na prekid spekulacija i teorija zavjere.

“Naučna zajednica treba pažljivo analizirati podatke”, rekao je.

Oglas

Situacija nastavlja da se razvija, a naučnici istražuju dodatne podatke kako bi riješili misteriju “meksičkih vanzemaljaca”.

Izvor: anomalien.com