Vanzemaljci Meksiko iz Perua

Nema znakova prevare: Objavljeni rezultati CT skeniranja “vanzemaljca” iz Perua

910

Prije sedmicu dana svjetske vijesti su “eksplodirale” zbog tijela navodnih vanzemaljaca, koje je u Meksičkom kongresu pokazao lokalni ufolog Jaime Maussan. Od tada se svaki dan pojavljuju novi članci na ovu temu sa svježim informacijama.

Očekivano, većina ozbiljnih naučnika na ove „vanzemaljce“ gleda sa velikim skepticizmom, bilo direktno navodeći da su ta tijela lažna, bilo indirektno ukazujući na nedostatak informacija.

Oglas

Pojavile su se i tvrdnje da su tijela “pet vanzemaljaca” iz Perua zapravo teško deformisani ostaci djece. Štaviše, tijela su namjerno deformisana u svrhu lažiranja.

A u Peruu su već izjavili da Maussan nije imao dozvolu za izvoz “bioloških ostataka” iz zemlje i da ufologu zbog toga prijeti krivično gonjenje.

Sam Maussan kategorički negira optužbe, rekavši da nije učinio ništa protivzakonito. U međuvremenu, Maussanov tim nastavlja proučavanje tijela “vanzemaljaca”, a u ponedjeljak, 18. septembra, urađen je CT na tijelu navodne “vanzemaljske žene”, koja je dobila ime Clara.

U donjem dijelu njenog trbuha nalaze se tri čudna predmeta, a prethodnih godina se pretpostavljalo da se radi o jajima. Sada, pored ovoga, istraživači kažu da je “Clara” nekada bila živi objekat biološkog porijekla i da je bila trudna.

Oglas

“Došli smo do trbušne šupljine, gdje, ako pogledate u ovaj dio, ima nešto što liči na jaja, a mogla bi biti i jaja. Kada bi ovo tijelo bilo promijenjeno posthumno (tj. ako bi se ova “jaja” stavila u tijelo nakon smrti), onda bi došlo do niza promjena koje bismo vidjeli tokom studije. Ne otkrivajući nijednu od ovih postmortem promjena, utvrđujemo da je ovaj organizam nekada bio živ, netaknut, biološki i trudan”, rekao je dr. José de Jesús Salce Benítez.

Možda vas zanima:  Svemirski teleskop James Webb pronalazi galaksije koje ne bi trebale postojati

Kako na ovom tijelu nema vidljivih rana, moguće je da su “Clara” i njena “braća” umrli od još neutvrđenih unutrašnjih uzroka. Ali ovo je čista pretpostavka autora ovih redova, a ne zaključak istraživača.

Istraživači su spomenuli da nemaju definitivne dokaze da su ove mumije vanzemaljski oblik života, ali vjeruju da ta stvorenja “nisu povezana ni sa jednom poznatom kopnenom vrstom”.

CT skeniranje su izvršili tehničari i projektni naučnici na klinici Nur u Huixquilucan u Meksiku.

Odgovarajući na tvrdnje skeptika da su “vanzemaljske mumije” vjerovatno sastavljene od dijelova različitih životinja, stručnjaci su rekli da skeniranja nisu otkrila nikakve fragmente ljepila, frakture ili druge znakove namjernog spajanja različitih dijelova.

“Ovo ne može biti pričvršćivanje lubanje jedne vrste na tijelo druge vrste, jer bi tada bili vidljivi tragovi manipulacije ovom lubanjom, ogrebotine, lomovi i vidljivi spojevi. Ovo ovdje nije slučaj. Postoji savršena veza između lobanje i vrata,” kaže dr. José de Jesús Salce Benítez.

Oglas

Navodi se da neobični vratovi, izdužene lobanje, lagane, ali jake kosti i odsustvo zuba pokazuju karakteristike “tipične za ptice”.

To također uključuje razmnožavanje jajima. Istraživači su ukazali na to da su stvorenja imala čudne zglobove
koji nisu bili ljudski i očigledno su imali mnogo manju pokretljivost.

Ali, najviše ih zbunjuje prisustvo “implantata” od osmijuma i kadmijuma u grudima. Osmijum je jedan od veoma rijetkih elemenata u zemljinoj kori i smatra se najrjeđim plemenitim metalom.

Istraživači su rekli da im je svrha “implantata” nejasna jer nisu imali nikakvu funkciju držanja dijelova tijela zajedno.

Možda vas zanima:  Dropa kamenje: 12.000 godina stara misterija sa Tibeta

Na kraju, stručnjaci iz oblasti tomografije i radiografije ukazali su da je za „neljudsko tijelo“ potrebno dalje naučno proučavanje, jer u njemu postoje „regije“ koje se ne mogu objasniti. Stoga pozivaju još stručnjaka iz raznih oblasti da im se pridruže.

Izvor: anomalien.com

Oglas