Crvotočina u blizini Područja 51

Otkrivena crvotočina u blizini Područja 51?

471

Istraživač Joshua Warren, otkrio je crvotočinu u blizini Područja 51, gdje vrijeme usporava za 20 milisekundi. Prema njegovim riječima, crvotočina se nalazi sjeverno od Las Vegasa i nedaleko od Područja 51.

Na ovom mjestu može postojati “zvjezdana kapija” ili crvotočina, koja predstavlja gravitaciono širenje u vremenu, što je posljedica činjenice da vrijeme teče različitim brzinama u područjima s različitim gravitacionim potencijalom.

Oglas

Što je veća gravitacijska anomalija, kao na primjer u neposrednoj blizini crne rupe, vrijeme će teći sporije.

Voren, kojeg je intervjuirao Travel Channel, tvrdi da je mjerio vremenski period u određenim područjima između Las Vegasa i Područja 51 koristeći diferencijalni mjerač vremena.

Ono što je snimio je pokazalo da je vrijeme u tom trenutku usporilo.

Crvotočina i gravitaciona dilatacija vremena

Gravitaciona dilatacija vremena je efekat talasa vremena koji teče različitim brzinama u različitim oblastima gravitacionih potencijala. Što je veći gravitacioni potencijal, kao što je blizina crne rupe, to će vreme teći sporije.

Oglas

Albert Einstein je ovaj efekat uključio u teoriju relativnosti.

Neka rješenja jednačina jednog od osnivača moderne teoretske fizike predviđaju mogućnost putovanja kroz prostor-vrijeme, ali najneobičnija predviđanja ove teorije još nisu u potpunosti potvrđena.

Mjerač koji je Voren koristio za merenje gravitacione anomalije je „mjerač diferencijalnog vremena” (DT-Meter), koji je izumio inžinjer iz Silicijumske doline Ron Heath.

Prema istraživaču, mjerenje otkriva neobjašnjivo proširenje protoka vremena, koje se može dogoditi samo u prisustvu crnih rupa ili crvotočina.

Možda vas zanima:  Vanzemaljci iz podzemlja: NLO-i se možda pojavljuju iz unutrašnjosti Zemlje

Voren također tvrdi da se ovaj događaj ne bi trebao dogoditi u normalnim uvjetima, jer bi bilo teško izmjeriti ga u vremenu.

“To se ne bi trebalo dogoditi osim ako se u blizini ne testira neka nepoznata tehnologija koja bi mogla utjecati na okoliš”, objasnio je stručnjak.

Oglas

Iako ostaje misterija šta se zapravo krije iza ovog čudnog fenomena koji je zabilježio Voren, istraživač je odlučan da nastavi istraživanje u Nevadi u nadi da će utvrditi šta se krije iza vremenske gravitacione anomalije.

Područje 51

Područje 51 je epicentar misterioznih viđenja NLO-a i misterioznih objekata.

Područje 51
Foto: stockgiu

Možda su ove gravitacijske anomalije povezane sa prisustvom stvarnih “Zvjezdanih kapija”?

„Ili postoje nepoznate podzemne baze za koje ne znamo, vanzemaljskog ili zemaljskog porijekla“, razmišlja istraživač.

Najnovija očitanja iz Warrenovog istraživanja iz područja blizu Područja 51 ukazuju možda na to da se u tajnoj bazi koristi gravitacioni štit s portalom velikih dimenzija.

Izvor: anomalien.com

Oglas