Pad NLO-a u Italiji 1933. godine

Italijanski istraživač podijelio izvanredne dosjee sa dokazima o prvom padu NLO-a 1933. godine u Italiji – 14 godina prije Roswella

755

Prvi poznati pad neidentifikovanog letećeg objekta (NLO) desio se u Italiji 1933. godine za vrijeme vladavine Benita Musolinija, tvrdi talijanski istraživač Roberto Pinotti. Pinotti je govorio za Daily Mail i čak podijelio dokaze koji podržavaju njegove tvrdnje.

Ako su Pinottijeve tvrdnje zaista istinite, one zahtijevaju promjenu u istorijskim zapisima koji su često upućivali na incident iz 1947. godine u Roswellu u Novom Meksiku, kao prvo mjesto navodnog pada NLO-a tokom mnogih desetljeća.

Oglas

Pinotti je predsjednik Nacionalnog Ufološkog centra u Italiji, i njegova istraživanja su naišla na skeptičnost čak i unutar same Italije.

Pinotti i njegov kolega su htjeli da saznaju više o padu 1933. godine u Lombardiji i 1996. su dobili neke “originalne tajne dokumente” o tom događaju. Dokumenti su poslani istraživačima od strane nepoznatog izvora koji je tvrdio da ih je naslijedio od rođaka koji je živio u to vrijeme i bio dio navodnog tajnog odjela kojeg je navodno osnovao Mussolini kako bi proučavao leteći tanjir.

Šta piše u dokumentima?

Dokumenti koje je Pinotti podijelio sa Daily Mailom uključuju dva telegrafa poslana 1933. godine. Jedan zahtijeva “apsolutnu tišinu” u vezi s “navodnim slijetanjem nepoznatih letjelica na nacionalnom tlu.” Drugi prijeti hapšenjem i kaznama novinarima koji izvještavaju o vijestima o porijeklu i prirodi letjelice.

Navodno su oba ova telegrafa poslana ličnim naredbama Dučea II, što je bio niko drugi do sam Mussolini. Drugi dokument poslan Pinottiju spominje ‘Gabinetto RS/33’, tajno odjeljenje koje je diktator navodno osnovao kako bi prikupljao i proučavao ostatke svemirskog broda.

Pinotti i mnogi drugi vjeruju da je Guglielmo Marconi, izumitelj radija, bio šef RS/33, ali drugi istraživači do sada nisu pronašli dokaze o njegovom postojanju.

Dokumenti također uključuju ručno pisane bilješke koje sadrže skicu i opis NLO-a s otvorima na bočnoj strani. Pinotti tvrdi da su ostaci skladišteni u vazdušnom postrojenju izvan Magente, satelitskog grada Milana.

Gdje je NLO sada?

Tokom Drugog svjetskog rata, Savezničke snage su bombardovale Italiju, ali vazduhoplovno postrojenje je preživjelo napade i osigurano je od strane Savezničkih trupa.

Ovaj opis je zastrašujuće sličan onome koji je dao David Grusch, zviždač iz Pentagona, koji je nedavno tvrdio da su agenti Ureda za strateške usluge, bivše američke obavještajne agencije, 1944. godine povratili “zvonu sličan” objekt iz Magente.

Pinotti, koji ima samo dokumente kao dokaz o postojanju, provjerio ih je putem forenzičkog stručnjaka gdje je potvrđeno da su papir i tinta zaista iz tog perioda. Telegrami nisu testirani.

U nedavnoj reorganizaciji, američka vlada je odlučila otvoreno razgovarati o navodnim posmatranjima NLO-a i osnovala Ured za razrješenje anomalija na svim domenama (AARO) kako bi istražio nepoznate anormalne pojave (UAP), termin koji se koristi da obuhvati anormalne pojave primjećene u zraku, moru ili na kopnu.

Oglas

Ministarstvo odbrane je demantiralo tvrdnje o bilo kakvom oporavku ostataka NLO-a od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Opširniji članak na engleskom jeziku i fotografijama dokumenata navodnog srušenog NLO-a u Italiji 1933. godine, možete pogledati na dailymail.co.uk