Zviždač pad NLO-a

“Zviždač” izjavio u Kongresu da je “neljudska biologija” pronađena na mjestima pada NLO-a

686

Prema jednom bivšem američkom obavještajcu (zviždač), američka vlada je navodno sakrila dugogodišnji program odbrane fokusiran na prikupljanje i proučavanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO-a), uključujući obrnuti inženjering. Ovaj program je navodno otkrio “neljudsku biologiju” na mjestima gdje su se NLO-i srušili, prenosi time.com.

David Grusch, bivši član odbora američkog ratnog vazduhoplovstva posvećenog istraživanju neidentifikovanih anomalnih pojava, nedavno je dao dugo očekivano svjedočenje.

Oglas

Panel, poznat kao neidentifikovani vazdušni fenomeni (NVF), postao je fokus napora Kongresa da podstakne obavještajne agencije da budu transparentnije po pitanju postojanja NLO-a.

Posljednjih godina došlo je do porasta prijavljenih viđenja NLO-a od strane vojnog osoblja i pilota, što je dovelo do pojačanog razmatranja ove teme.

Uprkos tome što je vanzemaljski život dugo vremena bio okružen stigmom, konfuzijom i tajnovitošću, zakonodavci s obje strane političkog spektra sada se okupljaju kako bi potaknuli dalja istraživanja o tom pitanju, smatrajući to pitanjem nacionalne sigurnosti.

“NVF-ovi, kakvi god bili, mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju našoj vojsci i našim civilnim avionima, i to se mora razumjeti”, rekao je demokratski predstavnik Robert Garcia iz Kalifornije. „Trebalo bi podsticati više izvještaja, a ne manje o NVF-ovima. Što više razumijemo, bićemo sigurniji.”

Oglas

Svjedočeći pred podkomitetom Predstavničkog doma u srijedu, Grusch je dao izjave pod zakletvom tvrdeći da vjeruje da američka vlada posjeduje neidentifikovane vazdušne fenomene (NVF).

Možda vas zanima:  Video NLO-a koji aktivira štit i ulazi u vulkan

Do ovog zaključka došao je nakon razgovora sa 40 svjedoka u periodu od četiri godine. Prema Gruschu, tokom ispitivanja povjerljivih programa, postao je svjestan dugogodišnje inicijative za pronalaženje i obrnuti inženjering NVF-a koja je trajala nekoliko decenija.

Međutim, kada je zatražio pristup ovim programima, njegov zahtjev je odbijen. Štaviše, optužio je vojsku za zloupotrebu sredstava kako bi se ove operacije sakrile od nadzora Kongresa.

Kao odgovor na Gruschove tvrdnje, Pentagon pobija postojanje bilo kakvog programa za pronalaženje i obrnuti inženjering NVF-a.

Glasnogovornica Pentagona, Sue Gough, izjavila je da Ured za rješavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao nijedan provjerljiv dokaz koji podržava takve tvrdnje.

Odjeljenje naglašava svoju posvećenost transparentnosti i odgovornosti, istovremeno osiguravajući zaštitu osjetljivih informacija, izvora i metoda.

Oglas

Oni također ostaju posvećeni blagovremenom i detaljnom izvještavanju Kongresa.

Tokom svog svjedočenja, Grusch je spomenuo da je svjestan “više kolega” koji su pretrpjeli fizičke povrede uzrokovane aktivnostima NVF-a i pojedinaca u američkoj vladi.

Međutim, odlučio je da ne otkriva više detalja o ovom pitanju. Osim toga, kada je upitan o pilotima letjelice, on je potvrdio otkriće “neljudskih biologije” na navodnim mjestima pada NVF-a.

Na saslušanju u srijedu nijedan vladin zvaničnik nije svjedočio. Međutim, u aprilu se Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog ureda fokusiranog na UAP, obratio podkomitetu Senata, otkrivajući da američka vlada prati 650 potencijalnih slučajeva neidentifikovanih vazdušnih fenomena.

Tokom svog javnog svjedočenja, Kirkpatrick je naglasio da nema dokaza o vanzemaljskom životu i da njegova kancelarija nije pronašla “nikakve vjerodostojne dokaze” o objektima koji prkose poznatim zakonima fizike. Tokom njegovog svjedočenja prikazana su dva video snimka ovih incidenata.

Možda vas zanima:  "Tajne poruke" u ljudskoj DNK: Šta skrivaju naši geni?

Nadzorni pododbor Predstavničkog doma za nacionalnu sigurnost, granicu i vanjske poslove istog dana je saslušao dodatne iskaze svjedoka bivših pilota borbenih aviona američke mornarice Ryana Gravesa i penzionisanog komandanta Davida Fravora. Oba pilota su tvrdila da su naišli na letjelice neljudskog porijekla.

Oglas

Graves, koji je služio u mornarici više od jedne decenije, izjavio je da ova viđenja nisu bila rijetka ili izolirana.

On je dalje spomenuo da su vojne posade i komercijalni piloti, obučeni posmatrači čiji životi se oslanjaju na tačnu identifikaciju, često svjedoci ovakvih pojava.

Grejvs je rekao da je njegova posada naišla na NVF tokom vježbe u blizini obale Virdžinija Biča.

Njihova olovna zrna došla su na 15 metara od onoga što je opisao kao „tamnosive ili crne kocke unutar čiste sfere“.

Objekt, procijenjen na 30 do 450 centimetara u prečniku, ostao je nepomičan protiv vjetra, postavljen direktno na ulaznu tačku.

Kao odgovor na incident, misija je odmah prekinuta, a Gravesova eskadrila je podnijela sigurnosni izvještaj. Međutim, tvrdi da incident nije dobio zvanično priznanje.

Oglas

Izvor: anomalien.com