Albert Einstein i neobjašnjivi fenomeni

216

Sljedeći put kada neko posumnja u vašu inteligenciju zbog interesa za paranormalne ili neobjašnjive pojave, samo recite toj osobi da je i Albert Einstein vjerovao u moć vidovnjaka.

Albert Einstein
Albert Einstein; Foto: Ochoa54CC BY-SA 4.0, preko Wikimedia Commons

Albert Einstein i vidovnjakinja

Albert Einstein je bio na odmoru u Palm Springsu, kada je 1932. godine sreo vidovnjakinju Gene Dennis. Bio je potpuno impresioniran njenim sposobnostima.

Oglas

“Rekla mi je stvari koje niko ne bi mogao znati, stvari na kojima sam radio, i pokazala je da ima moć da radi stvari koje ne mogu objasniti. Moram o tome reći nekim od mojih saradnika. Bilo je to zaista čudesno.”

Međutim, Gene Dennis je tvrdila da nije bila samo vidovnjakinja, već i prorok. Nikada nije radila sa alatima za proricanje, niti se bavila vidovitošću, čitanjem misli, proricanjem sudbine ili posmatranjem kristalne kugle.

Nakon susreta sa slavnim fizičarem, postala je poznata kao “Djevojka koja je zadivila Ajnštajna“.

Nije poznato da li se Einstein ponovo sreo sa gospođicom Dennis, ali je njihov susret 1932. godine bio prilično nevjerovatan!

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nauka i duhovnost

Svi znamo da je veliki Albert Einstein bio čovjek od nauke, ali je također bio veoma zainteresovan za psihička i duhovna pitanja. I sam je istraživao spiritualizam.

Sa tako briljantnim (i otvorenim) umom, ne bi trebalo da bude iznenađenje da su Einsteina zanimali svi oblici neobjašnjivih fenomena – uključujući i psihičke sposobnosti. Na kraju krajeva, poštovao je intuitivni um i čak se oslanjao na njega.

Možda vas zanima:  Tunguska eksplozija, Nikola Tesla i njegova "Zraka smrti"

“Ne postoji logičan put do otkrića elementarnih zakona. Postoji samo put intuicije, kojem pomaže osjećaj za red koji se krije iza izgleda.”

“Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um je vjerni sluga. Stvorili smo društvo koje poštuje slugu, a zaboravilo je dar.”

Einstein je razumio suptilni brak nauke i duhovnosti. Jedno zaista ne može postojati bez drugog.

Nauka bez religije je hroma. Religija bez nauke je slijepa.”

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Možda je ovaj istorijski susret Alberta Einsteina i Gene Dennis prije toliko mnogo godina imao veze sa njegovim širokim pogledima.

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija59
PODRŽITE RAD OVE STRANICE