Je li na Mjesecu zaista pronađen vanzemaljski brod starosti 1.5 miliona godina?

127

Zvanična istorija nas uči da je između 1961. i 1975. godine pokrenuto 17 misija na Mjesec, od kojih je njih 11 bilo sa posadom. Tokom ovog perioda, izvršeno je 6 uspješnih slijetanja na površinu Mjeseca, a letovi Apollo 18, 19 i 20 su otkazani zbog nedostatka nove naučne vrijednosti u odnosu na nove troškove iz državnog budžeta i poreza građana.

Međutim, 2007. godine, italijanski freelance novinar Luca Scantamburlo obavio je pismeni intervju sa Williamom Rutledgeom, koji tvrdi da je bio član tajne misije Apollo 20 čiji je zadatak bio da pobliže istraži vanzemaljski brod, koji je otkriven u ranijim Apollo misijama.

Prema njegovim riječima, bio je zaposlen u “Bell Laboratories” i služio je u Američkom ratnom vazduhoplovstvu.

Vanzemaljski brod

Rutledge je privukao pažnju javnosti nakon što je 2007. godine na internetu počeo distribuirati fotografije i videozapise iz misije Apollo 20, koji su prikazivali vanzemaljski brod i njegove pilote.

Tvrdio je da je za vrijeme misije Apollo 15 na Mjesecu otkriven i fotografisan neidentifikovani vještački objekat koji se nalazio na njegovoj površini.

Vanzemaljsi brod na Mjesecu

Tokom kasnijih misija (Apollo 16 i 17), napravljeno je još nekoliko fotografija, a izviđanje terena iz orbite je nastavljeno.

Zadatak misija 18 i 19 (koje nisu zvanično ni postojale), nije bio sasvim jasan. Rutledge navodi da je tokom tih misija došlo do niza problema, zbog kojih je došlo do gubitka istraživačkih podataka.

Možda vas zanima:  Skrivaju li se vanzemaljci u okeanima?

Prvobitni plan je bio slijetanje pored vanzemaljskog broda da bi se detaljnije proučio uz pomoć rovera.

1976. godine, lansirana je misija Apollo 20 čiju posadu su činili William Rutledge, Aleksei Leonov i Leona Snyder.

Oni su uspjeli sletjeti pored broda, ući u njega i pregledati njegovu unutrašnjost, kao i tijelo vanzemaljskog pilota. Prema jednom od izvora, ne samo da su članovi posade pregledali tijelo, nego su i glavu vanzemaljca ponijeli sa sobom na Zemlju.

Dimenzije broda bile su 3370 x 510 metara, a njegova starost je procijenjena na 1.5 miliona godina. Unutar broda su pronađeni mnogi znakovi biološkog života, poput ostataka vegetacije u odjeljku sa motorom, trokutasti kamenčići koji su ispuštali neku vrstu žute tečnosti koja je imala neka medicinska svojstva, te ostaci malih tijela (oko 10 cm), koja su živjela u mreži “staklenih” cijevi koje su prožimale cijeli brod.

Pilot

Ali, najnevjerovatnije otkriće je bilo pronalazak ženskog humanoida visine od oko 165 cm, sa genitalijama, kosom i šest prstiju.

Bila je pilot i imala je “uređaj”, koji je bio povezan sa njenim prstima i očima. Nije imala odjeću, te su morali presjeći dva “kabla” koja su bila povezana sa njenim nosom, koji nije imao nozdrve.

Nakon što je Leonov odvojio uređaj iz njenih očiju, ugrušci krvi i bio-tečnosti su se rasprsnuli i zaledili se u ustima, nosu, očima i nekim dijelovima tijela.

Neki dijelovi tijela ovog vanzemaljskog bića, bili su u veoma dobrom stanju: kosa i koža su bili zaštićeni tankim prozirnim slojem neke nepoznate materije.

Izgledalo je kao da stanje tijela ovog humanoida nije bilo živo ni mrtvo. Unutrašnjost kabine se sastojala od mnoštva nepoznatih natpisa i dugih, šupljih heksagonalnih cijevi.

Možda vas zanima:  NLO fenomen: Neki od najintrigantnijih slučajeva viđenja NLO-a kroz prošlost

Neki nagađaju da je ovo možda bio brod Anunnakija, o kojima su pisali Sitchin i neki drugi autori. Je li moguće da su Anunnaki koristili Mjesec kao svoju bazu i da je jedan od njihovih brodova ostao tamo?

Wernher von Braun, NASA i Društvo Vril

Još jedna zanimljiva činjenica je da je tim inžinjera koji su realizirali projekat Apollo, predvodio Wernher von Braun, koji je tokom nacističke Njemačke radio u korist Trećeg Reicha, stvarajući za njih poznate rakete V-2.

Braun je došao u Ameriku zajedno sa mnogim drugim njemačkim naučnicima, koji su 1945. godine prebačeni iz Njemačke u sklopu operacije “Paperclip” (Spajalica).

Kolosalni tehnološki napredak inženjera Trećeg Reicha dogodio se zbog saradnje sa okultnim društvima Ahnenerbe i Vril, koji su dobijali informacije od “drevnih bogova” povezanim sa našom civilizacijom.

Braun je imao zanimljiv lanac događaja: njemačka okultna društva -> preseljenje u SAD -> rad na svemirskom programu -> otkrivanje vanzemaljskog svemirskog broda, možda baš upravo onih “bogova” koji su savjetovali naciste.

Braun je živio do 1977. godine, a prema Rutledgeu lično je prisustvovao lansiranju Apolla 20.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira44
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni113
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci43
Stonehenge
Skrivena Istorija75
Novosti44
PODRŽITE RAD OVE STRANICE