Marija Oršić: Žena koja je razgovarala sa vanzemaljcima

475
Preslušaj članak

Marija Oršić: Anđeo zla

Marija Oršić je rođena 31. oktobra 1895. godine u Zagrebu i odrasla je u imućnoj porodici. Otac joj je bio ugledni arhitekt iz Zagreba, a majka balerina iz Beča, porijeklom iz Njemačke.

I919. godine, kao već mlada i zrela žena se seli u München, gdje postaje član društva Thule, tajne njemačke okultne organizacije koja je postojala u pred nacističkom Berlinu.

Oglas
Marija Oršić
Foto: Mart Sander/screenshot/YouTube

1921. godine, Marija Oršić je osnovala svoj vlastiti unutrašnji krug kao dio društva Thule, pod nazivom “Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik” (Svenjemačko društvo za metafiziku), a koje je tek kasnije postalo poznato kao Društvo Vril1.

Društvo je osnovano, nakon što je Marija Oršić ostvarila komunikaciju sa bićima vanzemaljskog porijekla, koja su tada boravila u području danas poznatom kao Sumerija.

Tajno Društvo Vril

Članice društva Vrill, bile su mlade i privlačne žene, sa kosom koja se spuštala niz njihove bokove, što je bilo neuobičajeno za to vrijeme.

Razlog za tako dugu kosu, bio je ukorijenjen u njihovom vjerovanju da ljudska kosa ima ulogu prijemnika za uspostavljanje komunikacije sa vanzemaljskim bićima.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Ove žene su čvrsto vjerovale u svoje telepatske moći, za koje su mislile da ih mogu iskoristiti za uspostavljanje komunikacije sa bićima iz drugih svjetova.

Možda vas zanima:  Lutka iz Nampa: Humanoidna figurica stara 2 miliona godina

Željele su da nacistima pruže neku vrstu prednosti nad njihovim protivnicima.

Nakon dolaska nacista na vlast, Thule sa svojim ograncima prestaje da postoji, ali samo formalno. Društvo nastavlja svoje djelovanje u još većoj tajnosti, ali ovaj put pod nacističkom upravom.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Njemci su svim silama nastojali da steknu prednost nad svojim neprijateljima. Željeli su imati najbolju tehnologiju, inteligenciju i snagu kako bi mogli biti na vrhu.

Nacisti su bili oduševljeni kada je Marija Oršić, u to vrijeme već mlada njemačka nacistkinja, odlučila da sa njima podijeli svoje talente.

Ono što su kasnije otkrili o njoj, bilo je iznad svih njihovih očekivanja, prevazilazeći najluđu maštu. Marija je mogla komunicirati sa vanzemaljcima!

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Moć rase koja dolazi

Društvo Vril je iza zavjese imalo snažan uticaj na Treći Rajh, a mnogi vrhovni nacistički oficiri, uključujući samog Hitlera, bili su članovi ove tajne organizacije.

Naučnofantastični roman Edwarda Bulwer-Lyttona iz 1871. godine, “The Coming Race” (Moć rase koja dolazi), bio je istinsko nadahnuće za društvo, oblikujući njegovu ideologiju i akcije.

Neki od onih koji su pročitali knjigu su duboko vjerovali da je prikaz napredne podzemne civilizacije i energetskih entiteta poznatih kao “Vril” do određenog stepena istinit.

Ovo vjerovanje je bilo ukorijenjeno do te mjere, da su teozofi poput Helene Blavatsky, Williama Scotta Elliotta i Rudolpha Steinera prihvatili knjigu kao ukorijenjenu u istinskoj kultnoj istini.

Arijevci: Napredna vanzemaljska rasa

Društvo Vril je vjerovalo u Arijevce, visoko evoluiranu vanzemaljsku civilizaciju koja je posjedovala sposobnost da iskoristi energiju cijelog univerzuma.

Možda vas zanima:  Sjevernoamerički indijanci i "Zvjezdani ljudi"

Ovaj fiktivni prikaz, postavio je temelje za filozofiju društva.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

1877. godine, Helena Blavatsky, osnivačica teozofije, izrazila je svoju podršku ovom pogledu u svojoj poznatoj knjizi “Isis Unveiled“, kao i u drugoj knjizi iz 1888. godine “The Secret Doctrine” (Tajna doktrina).

U njenim knjigama, bića Vril sa svojom moći i dostignućima su prerađeni u mističnu doktrinu rase. Na ljude iz podzemlja se nije gledalo kao na potencijalne osvajače, nego su smatrani dobrodušnim, duhovnim vodićima.

Marija Oršić i Aldebaranci

Marija Oršić je bila poznata po svojoj ljepoti i poštovana je kao boginja nacističkih ezoteričnih vjerovanja.

Tvrdila je da je ostvarila kontakt sa arijevskim vanzemaljcima iz solarnog sistema Aldeberan, koje se nalazi unutar sazviježđa Taurus (Bik), udaljenom 67 svjetlosnih godina od Zemlje.

Sazviježđe Aldebaran
Foto: Bautsch, CC0, preko Wikimedia Commons

Navodno su ovi vanzemaljci u drevnim vremenima posjetili Zemlju, nastanivši se na području Sumerije.

Vremenom, ova bića su odlučila da napuste Zemlju i otputuju prema svom matičnom solarnom sistemu.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nakon kontakta sa vanzemaljcima, Marija Oršić je zapisivala informacije na dva različita nepoznata jezika.

Nije bila upoznata sa prvim jezikom, tajnim dijalektom koji su koristili njemački templari.

Drugi jezik je bio drevni, kojeg su istoričari obično povezivali sa njemačkim kultnim društvom, poznatim kao Thule.

Mnogi naučnici se slažu da se ovaj jezik može pratiti još od drevnog Sumera, civilizacije u kojoj je, kako se kaže, napredovao vanzemaljski život.

Možda vas zanima:  Matični vanzemaljski brod u obliku cigare snimljen iznad Italije?

Foo Fighteri: NLO-i iz Drugog svjetskog rata

Kada su skripte konačno prevedene na njemački jezik, društvo Vril je bilo šokirano. Drevna vanzemaljska rasa je Mariji Oršić dala detaljna upustva kako napraviti leteći tanjir.

Istraživači vjeruju da su podaci koje je dobila Marija Oršić, odigrali važnu ulogu u razvoju naprednih letećih tanjira od strane nacističke Njemačke.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Neki istoričari tvrde da je navodna pojava Foo Fightera ili neidentifikovanih letećih objekata od strane nacista tokom Drugog svetskog rata, bio neposredni dokaz njihove napredne tehnologije.

Ovi sferni objekti, emitovali su jarku svetlost dok su kretali nebom, što je navelo neke da nagađaju da su imali sposobnost da ometaju komunikacione sisteme svojih neprijatelja.

“Niko ne ostaje ovdje”

Nema mnogo istorijskih podataka o ovom tajnom društvu i šta se sa njim desilo nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Marija Oršić je navodno posljednji put viđena početkom marta 1945. godine.

Svi članovi društva su navodno dobili interni dokument, koji je završavao riječima “Niemand bleibt hier” (Niko ne ostaje ovdje).

Neki vjeruju da je Marija Oršić, zajedno sa ostatkom Društva Vril, pobjegla sa Zemlje i otišla na Aldebaran, koristeći upute koje je dobila od vanzemaljaca.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Priča o Mariji Oršić i Društvu Vril predstavlja intrigantan aspekt nacističke istorije koji je obavijen velom tajne i kontroverzi.

Iako je teško utvrditi koliko je ova priča tačna ili fikcija, ona svakako budi znatiželju i podstiče nas na razmišljanje o tajnim društvima i njihovom skrivenom znanju.

Bilješke:

  1. “Vri-ll”, je drevni sumerski izraz za “sličan bogu”. ↩︎

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE