Lica iz Bélmeza: Neobjašnjivi fenomen bez odgovora

1.3k
Preslušaj članak

1971. godine, neobične mrlje su se počele pojavljivati na betonskom podu kuhinje u malom andaluzijskom selu Bélmez de La Moraleda. Te čudne mrlje, koje su podsjećale na lica ljudi, privukle su pažnju i pokrenule dugotrajni interes za fenomen poznat kao “Lica iz Bélmeza”.

U augustu 1971. godine, María Gómez Cámara primijetila je neobičnu mrlju na kuhinjskom podu, koja je kasnije poprimila oblik uznemirujućeg lica. Činilo se da je ta mrlja povremeno mijenjala lokaciju.

Oglas

Maria nije uspjela da obriše tu mrlju krpom, pa su njen muž i sin odlučili da unište tu mrlju sjekirom i ponovo cementiraju pod. Ali, lice se poslije nekoliko sedmica ponovo pojavilo, ali ovaj put pojavila su se i neka nova lica.

Među lokalnim stanovništvom su se počele širiti glasine o “kući lica”, što je privuklo mnoge posjetitelje koji su željeli vidjeti ovaj neobjašnjivi fenomen.

Lica iz Belmeza

Stručnjaci iz područja parapsihologije ubrzo su pristigli na ovu lokaciju i jedino u čemu su se mogli složiti je da je ovaj fenomen velika misterija.

Navodno su uspjeli zabilježiti neobjašnjive psihofonije u kući, a prema lokalnim legendama dok su ljudi pretraživali imanje, pronašli su ukopane kosture.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Novi pod je izliven u betonu i lica su nestala. Ali, samo privremeno, jer su se pojavila opet poslije nekoliko sedmica i bila su drugačija od prethodnih.

Skeptici smatraju da je cijeli ovaj slučaj bio obična prevara, referirajući da je porodica koristila neku vrstu boje ili hemijskog sredstva kako bi privukla znatiželjnike i ostvarila profit.

Možda vas zanima:  Melova rupa bez dna

María Gómez Cámara je preminula 2004. godine, ali čudne mrlje nisu nestale. Još više izobličene i dalje se nalaze po cijeloj kući.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE