Nešto je u vodi: Podvodne vanzemaljske baze širom planete

1.5k
Preslušaj članak

Kada pričamo o NLO-ima i vanzemaljcima, većina nas zamišlja scene Svemira i udaljenih galaksija. Ali, istina je da veliki broj slučajeva povezanih sa NLO-ima dolazi iz najdubljih svjetskih oceana, mora, jezera i rijeka. Postoje li, možda, vanzemaljske baze u vodenim dubinama vješto skrivene od ljudskog oka?

Više od polovice viđenja NLO-a desilo se iznad ili blizu vode, i to je statistički podatak koji ne treba uzimati sa rezervom.

Oglas

Ako uzmemo u obzir da je 70 % planete prekriveno vodom i da je oko 90 % od toga neistraženo, onda se moramo zapitati šta se sve krije u ovom vodenom svijetu, koji je idealno sklonište za neku vrstu “podvodnih objekata”.

Postoje mnogi izvještaji svjedoka o viđenju NLO-a kako ulaze ili izlaze iz oceana, mora, pa čak i jezera širom svijeta.

Postoje li tajne vanzemaljske baze ispod površine vode, daleko ivan dosega znatiželjne ljudske vrste? Možda se u vodenim dubinama nalaze cijela naselja posjetilaca iz Svemira?

A, možda ih je apsolutno pogrešno smatrati posjetiocima, već starosjediocima koji su živjeli na planeti hiljadama godina prije naše “kreacije”?

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Ako ste skeptik, možda nakon čitanja ovog članka promijenite pogled na ovu temu? A, ako ipak ostanete pri svom tvrdokornom uvjerenju da smo mi jedina inteligentna bića na planeti Zemlji, ili čak u cijelom Svemiru, e pa onda…možda ovaj članak nije za vas? Pa da počnemo…

Anomalija u Baltičkom moru

Otkrivena od strane grupe istraživača podvodnih voda 2011. godine, jedinstvena cjelina široka 60 metara s ogromnim diskom, dvostruko većim od fudbalskog terena, leži duboko pod smrznutim vodama Botnijskog zaljeva u regiji Baltičkog mora.

Možda vas zanima:  NLO susret u Kanadi 1967. godine: Teške opekotine i istopljeni vrhovi prstiju

Ovo je zaista nevjerovatno otkriće i misterija koja okružuje ovaj nepoznati objekat je još uvijek neriješena.

“Anomalija” leži u vodama između Švedske i Finske i izgleda kao gljiva, uzdižući se 3-4 metra od morskog dna. Čini se da glavni objekat ima ravne ivice, nacrtane građevinske linije i kutije. Ogroman vrh objekta nalik na gljivu, također ima pukotine ispunjene neidentifikovanim crnim materijalom.

Balticka anomalija
Nepoznati objekat u Baltičkom moru

Mnogi vjeruju da je to divovski kamen, portal u drugi svijet, podvodni Stonehenge ili čudne formacije kamenih krugova koje je napravila neka drevna civilizacija.

Ovaj jedinstveni oblik i njegova neobjašnjivo visoka visina od najmanje 13 metara, ustupili su mjesto naučnim tvrdnjama da je ovaj entitet neidentifikovani leteći objekat (NLO). Zbog toga se Baltičko more ponekad naziva i “NLO Baltičko more” (UFO Baltic Sea).

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Baltičko more ima impresivan broj viđenja NLO-a iznad i ispod vode, s najmanje jednim vojnim raspoređivanjem (2014.) u regiji koje se dogodilo zbog nepoznatih podvodnih aktivnosti.

Drevna jezera i vanzemaljske baze

Mnoga jezera u Sjevernoj Americi su također povezana sa viđenjem NLO-a. Bez ikakve sumnje, jedno od najčudnijih te vrste je jezero Ontario. Ne samo da postoje brojna viđenja NLO-a oko jezera, već je to područje povezano sa nekoliko čudnih nestanaka aviona i ljudi. Postoje čak i tvrdnje o “letećim diskovima” koji su uranjali u jezero i nestajali.

Tu je i jezero Titicaca u Južnoj Americi, koje je jedno od najstarijih jezera na svijetu. Također ima dugu i bogatu istoriju povezanu sa NLO-ima i čudnim entitetima. Štaviše, iz perspektive drevnih astronauta, veliki dio drevne mitologije i priča o stvaranju vrti se oko ove vodene površine.

Možda vas zanima:  Vanzemaljci u Broad Havenu 1977. godine

Bilo je čak i nekoliko video zapisa na internetu, na kojima se čini da se vide veliki, čvrsti i crni objekti koji se kreću ispod vode.

Vanzemaljske baze ispod vode
Postoje li vanzemaljske baze ispod vode? Foto: vecstock

Podzemni tuneli

Možda jedna od najaktivnijih zemalja u pogledu NLO-a je Portoriko, a slično je i sa viđenjima na sjeveroistočnoj obali. Još interesantniji su očigledni nalazi istraživača i novinara Jorgea Martina.

On tvrdi da je otkrio dokaze o kilometarskim vještačkim strukturama koje se protežu ispod mora, kao i ispod zemlje do raznih gradova na kopnu. Tvrdio je da je otkrio ove strukture nalik tunelu koristeći slike sa satelita NOAA.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice
Podzemni tunel
Foto: Claire Francis sa Pixabay

Ono što je posebno interesantno u vezi sa ovim tvrdnjama je jedan od gradova do kojeg se protezao jedan od ovih navodnih tunela, grad Ponce.

Grad je doživio nekoliko čudnih zvukova koji su dolazili ispod ispod zemlje kasnih 1980-ih. Stanovnici su ovu buku opisali kao da se ispod njih odvija mašinsko bušenje sa teškim opterećenjima.

Zvukovi bi prestajali jednako iznenada kao što su i počinjali, prije nego što bi se mogla obaviti bilo kakva istraga.

Podvodna bitka sa vanzemaljcima na jezeru Baikal

Takođe bi se jednog dana moglo pokazati tačnim da se podvodna baza vanzemaljaca nalazi u drevnim jezerima u i oko Sibira. Priča o jezeru Baikal u Rusiji je posebno zanimljiva i ukazuje na prisutnost vanzemaljaca u tom području.

Prema dosijeima koji su na kraju procurili u javnost nakon raspada Sovjetskog Saveza, 1982. godine tim vojnih istraživača ronilaca je naišao na nekoliko čudnih entiteta u dubinama jezera.

U izvještaju se navodi da je vojna jedinica već primijetila čudne vazdušne aktivnosti u danima koji su prethodili incidentu i da je čak pratila nepoznati objekat neko vrijeme. Međutim, kada je nekoliko pripadnika jedinice krenulo sa ronilačkom istraživačkom misijom, odjednom su shvatili da nisu sami.

Možda vas zanima:  Prvi kontakt sa vanzemaljcima bi mogao rezultirati kolonizacijom i genocidom
Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Na njihovu nevjericu, oko pola tuceta humanoidnih stvorenja visine oko 3 metra, od kojih je svako nosilo usko pripijeno sjajno odijelo i čudan “šljem”, bilo je nekoliko metara dalje i promatralo ih.

Jezero Baikal ronioci i vanzemaljci
Umjetnička interpretacija susreta ruskih ronilaca i vanzemaljaca

Dvije grupe su nekoliko trenutaka ostale nepomične. Međutim, ronilačka jedinica je dobila instrukcije da pokuša da “uhvati” jedno od tih čudnih stvorenja. Odgovarajući na naredbu, krenuli su prema grupi vanzemaljaca u pokušaju da uhvate jednog od humanoida.

Sljedeće što su shvatili, međutim, je da su izranjali prema površini vode velikom brzinom. Čini se, prema dosjeima, da su misteriozni posjetioci upotrijebili sumnjivo visokotehnološko sonarno oružje. Uspon kroz vodu bio je toliko brz da ih je troje iz jedinice umrlo, dok su preostali preživjeli ronioci bili značajno povrijeđeni.

Iako bismo takve tvrdnje možda trebali tretirati sa manjom dozom skeptičnosti, samo da bismo se zaštitili od mogućnosti namjerno podmetnutih dezinformacija, ovo je jedan od dosad najintrigantnijih slučajeva.

Ako na trenutak prihvatimo da je incident autentičan i originalan, može li se onda pretpostaviti da se ispod ledenih voda Sibira nalazi dugo skriveno vanzemaljsko podvodno postrojenje?

Inače, kada je region nedavno mapiran putem satelita, uočene su dvije čudne anomalije na dnu jezera.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

I, izgledalo je da su potpuno vještačke!

Foto naslovnice: stockgiu sa Freepik

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE