Kraljevstvo Sumerska lista kraljeva

Sumerska lista kraljeva: Zemljom je 241.000 godina vladalo 8 kraljeva koji su sišli sa neba

847

Otkrivene tokom godina od strane naučnika u brojnim regionima u drevnoj Mezopotamiji, kopije onoga za šta se vjeruje da sadrže jedan rukopis, koji se naziva Sumerska lista kraljeva, opisuju kako je u dalekoj prošlosti našom planetom vladalo osam misterioznih kraljeva zapanjujući period koji je trajao 241.000 godina.

Prema anti-code.com, lista čak navodi da su ti vladari “sišli s neba”.

Oglas

Sumerska lista kraljeva priča nam nevjerovatnu priču u koju je mnogima teško povjerovati.

Ovaj drevni rukopis opisuje kako je u dalekoj prošlosti našom planetom vladalo osam misterioznih kraljeva u nevjerovatnom periodu od 241.000 godina.

“…Nakon što je kraljevska vlast sišla s neba, kraljevska vlast je bila u Eridugu. U Eridugu je Alulim postao kralj; vladao je 28800 godina. Alaljar je vladao 36000 godina. 2 kralja; vladali su 64800 godina…”

Ali, kako je moguće da je osam kraljeva vladalo Zemljom 241.000 godina?

Oglas

Stručnjaci vjeruju da je odgovor jednostavan: spisak spaja predistorijske i “mitološke vladare dinastija”, koji su uživali u nevjerojatnoj dugoj vladavini sa vjerodostojnijim istorijskim dinastijama.

Drugim riječima, naučnici nam govore da su neke stvari napisane na listi Sumerskoj listi kraljeva tačne, dok druge, poput nevjerovatno duge vladavine, jednostavno ne mogu biti.

Nadalje, ne samo da nam Sumerska lista kraljeva govori koliko su dugo ovi kraljevi vladali na Zemlji, već konkretno kaže da je ovih osam kraljeva “sišlo s neba”, nakon čega su vladali zapanjujuće dugo.

Možda vas zanima:  Megaliti iz Baalbeka: Misterija kamenih blokova od preko 1000 tona

Zanimljivo je da lista dalje opisuje kako je ovih osam kraljeva dočekalo svoj kraj tokom Velikog potopa koji je zahvatio Zemlju.

Lista također opisuje šta se dogodilo nakon potopa, jer jasno kaže da je “još jedno kraljevstvo spušteno s neba” i da su ti misteriozni kraljevi ponovo zavladali čovjekom.

Sumerska lista kraljeva: kraljevi
Foto: Image by Donna Kirby sa Pixabay

Ali da li je Sumerska lista kraljeva mješavina istorijski proverljivih kraljeva i mitoloških bića? Ili je moguće da su naučnici samo kategorizirali neke od vladara kao mitološke, zbog njihovih osebujnih karakteristika?

Oglas

Decenijama su ljudi vjerovali da je priča opisana u Sumerskoj listi kraljeva o nevjerovatno dugovječnim kraljevima, njihovoj smrti tokom Velikog potopa i njihovoj zamjeni novim kraljevima koji su došli “odozgo” samo još jedan skup mitoloških izvještaja.

Međutim, postoje mnogi autori i istraživači koji se ne slažu sa tim vjerovanjima, sugerišući da ono što se nalazi na popisu sumerskih kraljeva možda uopće nije mitologija, te ukazuju na činjenicu da naučnici danas djelimično prepoznaju neke od kraljeva koji su navedeni na listi.

Činjenica da Sumerska lista kraljeva pominje osam kraljeva, njihova imena i dugu vladavinu, kao i njihovo porijeklo (“kraljevstvo je spušteno s neba”), dovela je do razmišljanja o tome “šta ako” je ono što je zapisano na Sumerskoj listi kraljeva stvarne istorijske reference?

ancient list

Šta ako je, hiljadama godina, prije moderne istorije, našom planetom vladalo osam kraljeva koji su došli na Zemlju sa dalekog mjesta u Univerzumu, i vladali Zemljom u periodu od 241.000 godina, i onda se vratili na nebo?

Možda vas zanima:  Silurska hipoteza: Jesmo li prva civilizacija na Zemlji?

Šta ako su izvještaji navedeni na Sumerskoj listi kraljeva u potpunosti tačni i za razliku od mainstream naučnika sugerišu da su ove neprolazne dugotrajne vladavine bile mogućnost, u vrijeme kada su civilizacija, društvo i naša planeta bili mnogo drugačiji nego danas?

Da li ovi drevni tekstovi dokazuju da su Zemljom vladali drevni astronauti 241.000 godina? Ili, kao što naučnici tvrde, da je Sumerska lista kraljeva mješavina istorijskih zapisa i mitologije?

Oglas

Izvor: ancient-code.com