Vanzemaljci u Broad Havenu 1977. godine

394
Preslušaj članak

Bio je februar 1977. godine i učenici male osnovne škole u gradu Broad Haven u Walesu, igrali su se u školskom dvorištu tokom odmora.

Jedan od dječaka, po imenu David Davies, odlučio je da po navici ne izlazi na igralište, već je sjedio u učionici i čitao knjigu.

Oglas

Odjednom je nekoliko njegovih drugova iz razreda utrčalo u učionicu i počelo se nadmetati o tome koliko je veliki NLO koji leti iznad drveća u blizini igrališta. David je pomislio: „Ovo je neka glupost“, vjerujući da je to šala, ali je ipak izašao van.

“Vidio sam tu srebrnu stvar u obliku cigare, dugačku oko 14 metara, kako se pojavljuje iza drveća ispred mene. I sve što sam mogao da smislim je da pobjegnem”, kaže David Davies koji sada ima 57 godina.

Otrčao je kući i sve ispričao majci, a ona je odmah povjerovala: „Znaš kakve su majke – one uvijek znaju kada lažeš. Ali, tada je bila potpuno uvjerena da govorim istinu.”

93910410 collage.jpg
David Davies je rekao da su NLO-i tema koja je nastavila da “dominira” njegovim životom. Foto: BBC

Sean Garrison, još jedan učenik iz iste škole, također je svjedočio viđenju NLO-a tog dana. Sada ima preko pedeset godina, a i njegovi roditelji su odmah povjerovali njegovim riječima.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Otišao sam kući i rekao mami i tati, a oni me uopšte nisu osuđivali – odmah su mi povjerovali.”

Neki učenici ne samo da su vidjeli NLO, već i njegovog pilota u kokpitu. Nosio je srebrno odijelo i sa njegove desne strane je bio još neko.

Možda vas zanima:  Hobotnice: Vanzemaljci među nama

Općenito, cijela grupa školaraca Broad Havena vidjela je nešto što je bilo teško objasniti nečim logičnim. Djeca su također bila zamoljena da nacrtaju ono što su vidjeli, a oni su nacrtali tipične „leteće tanjire“.

93910412 collage.jpg
Crteži učenika preuzeti iz NLO spomenara škole Broad Haven iz 1977. godine; Foto: BBC

U početku je većina odraslih jednostavno odbacila tvrdnje djece, vjerujući da su se oni jednostavno urotili da bi se šalili ili da su imali nešto poput „masovnog incidenta mašte“, ali u narednim sedmicama odrasli su također počeli viđati NLO-e i humanoide.

131261553 de01.jpg
Zapažanja učenika Broad Havena izazvala su medijsku zbrku; Foto: BBC

Nekoliko mjeseci nakon viđenja NLO-a u školskom dvorištu, vlasnica hotela Rose Granville – koja je živjela nekoliko stotina metara niz obalu – prijavila je da je vidjela svemirski brod baš kad je išla u krevet.

“Pogledala je kroz prozor i vidjela kako ova stvar nekako lebdi”, prisjetila se njena kćerka Francine za Encounters.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

“Ove dvije figure su izašle iz toga i izgledali su pomalo nesigurno.”

Rose je izjavila da su bića imala “veoma duge ruke i noge” bez crta lica. Granvilleovi su rekli da je svemirski brod ostavio trag opekotina na zemlji gdje je sletio.

Mjesec ili dva kasnije, i nekoliko kilometara oko poluostrva Marloes, Mark Morston je tvrdio da je vidio ne samo svemirski brod dok je hodao sam – već je rekao i da se suočio licem u lice sa nekom “figurom”.

Tvrdio je da je na grebenu blizu svoje kuće vidio „sjajni disk koji je bio okrenut naglavačke“, a zatim je opisao da je čuo šuštanje u živici dalje niz cestu.

“Ovo biće je izašlo iz živice”, rekao je Mark. “Bilo je visoko dobrih 7 stopa ( oko 213 cm) i malo je srebrno odijelo sa vizirom preko lica.

Možda vas zanima:  Video ogromnog NLO-a koji prolazi pored mjeseca

“Pomislio sam ‘to nije muškarac, nema šanse da je to muškarac’. Stvorenje je počelo je da ide prema meni i pomislio sam ‘ovo se ne dešava’.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

“Bio sam prilično uplašen. Nastavilo je da hoda, pa sam ga zaustavio.”

Sljedećeg dana Mark se vratio na mjesto događaja sa svojim ocem gdje je rekao da su pronašli ogroman otisak u blatu “prevelik da bi pripadao običnom čovjeku”.

Markovi ujak i tetka su kasnije rekli TV reporteru da su vidjeli srebrnu figuru visoku oko dva i pol metra ispred svoje izolovane seoske kuće.

Zbog tog incidenta su pozvali policiju, a policajac koji je primio poziv od porodice kasnije je izjavio “u svih mojih 26 godina službe, to je bila najuplašenija porodica na koju sam naišao”.

Također, lokalni farmeri su počeli da primećuju misteriozna svetla na poljima koja su se kretala jedno za drugim, a neki su vidjeli džinovsku bezličnu figuru u srebrnom odijelu.

Još jedan farmer je ispričao potpuno nevjerovatnu stvar: navodno je vidio stado njegovih krava kako se teleportira na drugu farmu.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nekoliko mjeseci nakon događaja u Broad Havenu, objavljen je hvaljeni film Stevena Spielberga Bliski susreti treće vrste, a Spielberg je nedavno posjetio Broad Haven zbog Netflixove NLO dokumentarne serije “Encounters”.

Izvor: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE