Gigantska struktura slična zidu otkrivena na Marsu

390

Novo i intrigantno otkriće na Marsu prijavio je Suspicious0bservers. Pronašli su strukturu koja izgleda kao zid, protežući se 4 kilometra duž površine Marsa.

Ova struktura se razlikuje od svega što je dosad viđeno na Marsu. Ne podudara se s prirodnim osobinama planete, poput grebena ili planina koje su tokom vremena erozirale. Umjesto toga, izgleda umjetno, kao da ju je izgradio neko ili nešto.

Oglas

Jedan od najupečatljivijih aspekata ove strukture je to što reflektuje svjetlost, stvarajući svijetlu tačku na tlu. To sugeriše da je napravljena od drugačijeg materijala od okolnog terena, možda nečega metalnog ili sjajnog.

Što bi ova struktura mogla biti? Je li moguće da se radi o ostacima drevnog zida, izgrađenog od strane civilizacije koja je nekada živjela na Marsu?

Može li ovo biti još trag jedan u razriješavanju misterije šta se dogodilo s Marsom i zašto je postao pust i neprijateljski svijet?

Ovo su pitanja koja proizilaze iz ovog otkrića, i nije ih lako odgovoriti. Ne postoji definitivni dokaz da je Mars nekada imao život, a kamoli inteligentan život.

Oglas

Međutim, postoje mnogi anomalni oblici na Marsu koji izazivaju konvencionalna geološka objašnjenja. Na primjer, postoje piramide, lica, cijevi i druge strukture koje izgledaju umjetno.

Možda je ovaj zid još jedan komad slagalice, još jedna naznaka da Mars nije uvijek bio onakav kakav ga danas vidimo. Možda je, milijunima godina unatrag, Mars imao vodu i stanišno okruženje, i možda je tamo postojala civilizacija koja je cvjetala.

Možda vas zanima:  Univerzum je poput ogromnog ljudskog mozga

I možda je upravo ovaj zid jedan od rijetkih sačuvanih tragova njenog postojanja.

Naravno, ovo je samo nagađanje, ali ko zna?

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira26
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni69
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci25
Stonehenge
Skrivena Istorija48
PODRŽITE RAD OVE STRANICE