Pentagon: Nema dokaza da su vanzemaljci posjetili Zemlju

13

Prema američkom Ministarstvu odbrane, nisu pronađeni dokazi koji ukazuju na to da su vanzemaljci ikada posjetili Zemlju.

Tokom nedavne konferencije za štampu Pentagona, general-major Pat Ryder součio se sa teškim pitanjima, uključujući pametno osmišljen upit Jeffa Schogola, novinara vojnog lista Task & Purpose.

Schogol je iskoristio priliku da indirektno upita jesu li vanzemaljci ikada posjetili Zemlju, rekavši: “Sa obzirom na trenutni tok vijesti, mogli biste objaviti bilo šta o vanzemaljcima ili vanzemaljskom životu, i nikoga ne bi bilo briga.”

Referirajući se na epski slogan američke serije “istina je negdje tamo”, Ryder je odgovorio: “Istina je tamo negdje Jeffe, a istina je da nemamo dokaza koji ukazuju na to da je vanzemaljski život posjetio planetu.”

Pat Ryder
Pat Ryder

Američka vlada, koja se često dovodi u vezu sa glasinama o NLO-ima i zloglasnom području 51, službeno je izjavila da se nikada nije susrela sa vanzemaljskim životom na Zemlji.

2022. godine, Ministarstvo odbrane je osnovalo Ured za rješavanje anomalija (AARO) kako bi se istražila mogućnost posjeta vanzemaljaca.

Nakon opsežnog istraživanja, u izvještaju je zaključeno da nijedna od dosadašnjih istraga američke vlade nije otkrila dokaze o neidentifikovanim anomalnim fenomenima (UAP, također poznatim kao NLO) povezanim sa vanzemaljskom tehnologijom.

U izvještaju se dalje pojašnjava da su određeni strogo povjerljivi programi nacionalne sigurnosti često pogrešno identificirani kao povezani s NLO-ima.

Osim toga, AARO nije pronašao potkrepljujuće dokaze za tvrdnje da se američka vlada bavila obrnutim inženjeringom vanzemaljskih tehnologija, a većina tvrdnji ispitanika je opovrgnuta.

Možda vas zanima:  Neidentifikovani podvodni objekat (NPO) snimljen u Meksičkom zaljevu

Izvor: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira44
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni113
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci44
Stonehenge
Skrivena Istorija75
Novosti45
PODRŽITE RAD OVE STRANICE