Afrička vračara lisicama od pčela uhvatila lopova u Ugandi

274

U šokantnom incidentu koji je ostavio posmatrače u nevjerici, kradljivac motocikala navodno je uhvaćen od strane roja pčela u okrugu Koboko, izvještava Digital News Uganda.

Svjedoci tvrde da su pčele, za koje se vjeruje da su pozvane od strane tradicionalne iscjeliteljice (vračare) iz tog područja, ne samo uspjele zadržati lopova, već su ga i otpratile do Centralne policijske stanice u Koboku.

Oglas

Neobično hapšenje se odvijalo dok je navodni lopov pokušavao pobjeći nakon što je ukrao motocikl. Očevici tvrde da se roj pčela pojavio niotkuda, okružujući lopova i onesposobljujući ga.

Pčele, opisane kao neuobičajeno velike i agresivne, formirale su nešto poput improviziranih lisica oko osumnjičenog.

Zbunjeni lopov, još uvijek okružen “lisicama” od pčela, bio je vođen ulicama Koboka do Centralne policijske stanice. U velikom spektaklu, gomila iznenađenih posmatrača pratila je situaciju, obavještavajući druge na svom putu o neobičnom hapšenju.

Po dolasku u policijsku stanicu, nastala je konfuzija dok su službenici pokušavali shvatiti neočekivani tok događaja.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Osumnjičeni, vezan pčelama, stajao je usred rastuće gomile, dok su posmatrači i policijski službenici bili iznenađeni neviđenom prirodom hapšenja.

Usred haosa, jedan policijski službenik je izjavio: “Ovo je vrlo dobro hapšenje, jer nisu korišteni suzavac, niti meci.”

Komentar službenika odražava jedinstvenu i nenasilnu prirodu hapšenja, ostavljajući policijske snage naizgled zbunjene o načinu kako se nositi sa ovom situacijom.

Možda vas zanima:  Snovi: Prozor u astralni svijet

Neki policijski službenici su primijećeni kako uzimaju svoje telefone i snimaju ovu bizarnu scenu.

Međutim, Centralna policijska stanica u Koboku još uvijek nije izdala službeno saopćenje o ovom incidentu, ostavljajući javnost u iščekivanju objašnjenja o ovom izuzetnom događaju.

Pojavile su se glasine da bi tradicionalna iscjeliteljica sa tog područja mogla biti odgovorna za intervenciju pčela kao oblik mistične pravde.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Dok ova priča i dalje fascinira zajednicu, mnogi se pitaju hoće li ovo označiti novu eru nekonvencionalnog sprovođenja zakona u okrugu Koboko ili je samo izuzetan jednokratni događaj?

Izvor: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija60
PODRŽITE RAD OVE STRANICE