Admiral Richard Byrd i kristalni grad na Antarktiku

1.8k
Preslušaj članak

U augustu 1946. godine, uvaženi američki pomorski istraživač admiral Richard Byrd, jedan od prvih pilota koji je preletio Sjeverni i Južni pol, organizovao je operaciju “Visoki skok“, najveću ekspediciju prema Antarktiku ikada. Ekspedicija se sastojala od 13 brodova, 23 aviona i preko 47.000 vojnih lica.

Nakon Drugog svjetskog rata, admirala su pitali da li bi podigao veliku armadu i otputovao na Antarktik na četiri mjeseca; decembar, januar, februar i mart.

Oglas

Radilo se o listi vojnih ciljeva koji su trebali biti postignuti, ali do kraja februara nešto se dogodilo…

Jedan od službenih ciljeva misije bilo je istraživanje lokacija za potencijalne vojne baze na Antarktiku, ali tokom svoje ekspedicije admiral Byrd je navodno naišao na nešto neočekivano.

Fotografija na kojoj je admiral Richard Byrd koji se priprema na četvrtu ekspediciju na Antarktik
Richard Byrd koji se priprema za ekspediciju na Antarktik; PDM 1.0

U svom dnevniku, koji je nakon njegove smrti pronašao njegov sin, admiral Byrd je ispričao neobičnu priču o prolazu do centra Zemlje kroz Južni pol.

Prolaz je bio tako širok, da je odlučio da leti avionima kroz njega i nakon što je to učinio, vidio je stvari koje uopšte nisu trebale biti tu.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Dok je njegova eskadrila letjela ispod površine Zemlje, naišao je na bujno i zeleno područje i nije mogao vjerovati svojim očima.

Ali, ovo je bio samo početak njegove veoma neobične priče…

Iznenada je ugledao blještavi grad duginih boja koji je bio napravljen od kristala.

Možda vas zanima:  Skrivaju li se vanzemaljci u okeanima?

Nakon kratkog vremena je izgubio kontrolu nad svojim avionom i vidio je leteće objekte u obliku diskova koji su ga vodili prema centru Zemlje, u prostoriju koja je imala oblik pećine, gdje je susreo biće koje je u svom dnevniku nazvao “gospodarom”.

Gospodar mu je rekao da su duboko razočarani onim šta ljudi čine sa nuklearnim oružjem i kako su nedavno uništili Hiroshimu i Nagasaki, te da ih stvarno brine ono što se događa na površini planete – i da se nadaju da će čovječanstvo prestati sa tim.

Za istraživače NLO-a, ovaj zapis iz dnevnika admirala Byrda posebno je značajan zbog činjenice da je moderna era NLO-a počela odmah nakon Drugog svjetskog rata i detonacije prvih atomskih bombi.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Također su skrenuli pažnju da je veliki broj viđenja NLO-a prijavljen u blizini nuklearnih raketnih silosa.

Priča admirala Byrda usklađena je s pričama koje čujemo iz brojnih izvještaja o anđeoskim ili izvanzemaljskim bićima koja su vrlo zabrinuta zbog onoga što čovječanstvo radi s nuklearnim oružjem.

Zamislite kada biste mogli na trenutak razgovarati s oficirima Ratnog vazduhoplovstva u američkim raketnim silosima.

Oni bi vam ispričali nevjerojatne priče o tome kako su lično svjedočili tome kako su njihovi raketni silosi i nuklearno oružje bili onesposobljeni od strane bića koja bi se mogla percipirati kao vanzemaljska.

Ako je tajni dnevnik admirala Byrda autentičan, da li to otkriva ne samo da postoje veoma napredna bića koja žive unutar Zemlje, ali i da prate šta se dešava na površini?

Prema onome što piše u dnevniku, nakon ovog nevjerovatnog susreta, Admiral Byrd je bio nestrpljiv da podijeli svoju priču,
ali mu je naređeno da šuti.

Možda vas zanima:  Djevojka koja se vratila kući 2 godine nakon što je sahranjena
Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nakon što se Byrd vratio sa ekspedicije, odveden je u vladin kompleks, gdje mu je rečeno da nikada ne smije javno govoriti o tome šta mu se desilo.

Može li priča admirala Byrda ukazivati na duboku povezanost između drevnih zapisa o čudnim bićima koja žive unutar Zemlje i modernog fenomena NLO-a?

Je li ovaj čudni događaj samo obična izmišljotina ili tu ipak postoji nešto mnogo više, skriveno duboko u sjenama misterije?

Ne bi znali reći, ali jedno je sigurno – istina je tu negdje u sredini, skrivena između stvarnosti i mašte!PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE