Najstarija maska boga Inka napravljena je od materijala koji se ne nalazi na Zemlji

991

Ne tako davno, senzacionalne vijesti su obišle svijet o tome da su uz obalu Floride otkriveni misteriozni artefakti. Njihova starost je bila očigledna, ali njihovo porijeklo nepoznato. Ukupno, sedam predmeta je dospjelo u ruke naučnika. Svi su izrađeni od materijala koji se praktički ne nalazi na Zemlji – iridijuma1.

Naravno, ovaj predmet je stvoren ljudskim rukama i u prilično zemaljskim uvjetima. Činjenica je da se iridijum nalazi u velikim količinama u meteoritima koji padaju na Zemlju.

Očito su drevni ljudi primijetili “znak” s neba i krenuli za njim. Nakon što su dobili najdragocjeniji kamen, počeli su stvarati kultne predmete.

Analiza artefakata pokazala je da su stari najmanje 12 hiljada godina. Sa obzirom na to da je iridijum vrlo otporan i tvrd materijal, možda je vrijedno ponovo razmotriti stepen razvoja metalurgije među drevnim Inkama.

Iridijum hemijski element
Komad čistog iridijuma (CC BY 3.0)

Pretpostavljamo da ovi predmeti pripadaju njima. Nema sumnje da su drevne civilizacije posjedovale transcendentalno znanje u područjima koja su još nepoznata modernom čovječanstvu.

Stoga je vrlo vjerovatno da su Inke mogle stvoriti ova remek-djela prije 12 hiljada godina.

Najveći interes izaziva maska božanstva Viracocha2. Njena debljina iznosi samo 1,7 mm. Istovremeno, na njoj se nalazi crtež velikog božanstva i različiti vjerski simboli.

Poznato je da je prije dolaska konkvistadora, Inka civilizacija doživjela svoj procvat.

Radi boljeg razumijevanja, treba napomenuti da su od 1200. do 1500. godine nove ere Inke vješto radile samo sa zlatom, srebrom i drugim metalima sa nižom tačkom topljenja.

Možda vas zanima:  Vremena kada su divovi vladali zemljom

Njihove metalurške peći proizvodile su temperature malo iznad 1300 stepeni. Da bi se otopio iridijum, temperatura mora biti vrlo blizu 2500 stepeni.

Maska boga Inka od Iridijuma
Izuzetan rad drevnih majstora; Foto: anomalien.com

Slika boga Viracocha omogućava precizno određivanje porijekla proizvoda – stvoren je od strane Inka prije 12 hiljada godina. Međutim, moderna istorija ukazuje da je Inka carstvo jedna od najmlađih civilizacija.

Čini se da istoričari namjerno skrivaju istinu o drevnim Inkama ili vrlo malo znaju o njihovoj pravoj kulturi. Zar vam ovo nije poznato?

Anglosaksonci su uništili veliki dio istorije Indijanaca, tako da je stvoren osjećaj da Amerika nije izgrađena na propasti indijanskih civilizacija, već na teritorijama koje su bile nastanjene od strane neobrazovanih nomadskih plemena.

Naše znanje je podvrgnuto sličnom “čišćenju”. Istoriji se ne može vjerovati. Hvala Bogu, artefakti poput ovih pomažu otkrivanju zaboravljene istine.

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE