Natasha Demkina: Žena iz Rusije koja tvrdi da ima rendgenski vid

1.1k

Natasha Demkina je Ruskinja koja je rođena 1987. godine u Saransku u Mordoviji. Tvrdi je da posjeduje rendgenski vid i da može “zaviriti” u ljudska tijela i vidjeti njihove organe i tkiva.

Od svoje desete godine izvodi svoja očitavanja u Rusiji. Natasha je varijanta njenog imena iz djetinjstva, a njeno pravo ime je Natalija.

Oglas

2004 godine, Natasha je gostovala u televizijskim emisijama u Ujedinjenom Kraljevstvu i Discovery Channelu u Japanu.

Kako je sve počelo?

Natashina majka Tatjana Vladimovna kaže da je Natasha oduvijek brzo učila. Živjela je normalno djetinjstvo sve dok njene posebne moći nisu počele da se ispoljavaju sa 10 godina.

Nakon što je Demkina operisana zbog uklanjanja slijepog crijeva, njene čudne sposobnosti su nakon toga čudno počele da postaju primjetne.

Bila sam kod kuće sa majkom i odjednom sam imala viziju. Mogla sam da vidim majčino tijelo iznutra i počela sam da joj pričam o organima koje sam mogla da vidim. Kada pređem sa svog redovnog vida na ono što zovem rendgenski vid, na djelić sekunde vidim šarenu sliku unutar osobe i onda počinjem da je analiziram.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nakon događaja sa majkom, među lokalnim stanovništvom su počele da se šire priče, a mještani su joj počeli dolaziti tražeći doktorske konsultacije.

Lokalne novine objavile su njenu priču u proljeće 2003. godine, a nakon toga i lokalna televizija u novembru iste godine.

Možda vas zanima:  Krugovi u žitu: Poruke s drugog svijeta?

Jedan britanski tabloid je to primijetio i pozvao je na demonstraciju njenih sposobnosti u Londonu. Počeli su joj stizati pozivi i iz drugih tabloida iz Londona i New Yorka.

U Rusiji, Velikoj Britaniji, New York-u i Tokiju obavljena su različita testiranja i demonstracije za provjeru Natašinih sposobnosti.

Također se pojavila u dokumentarcu pod nazivom: Djevojka s rendgenskim očima na kanalu Discovery Channel.

Koristeći svoj rendgenski vid, mogla je vidjeti tijelo kao šarenu sliku i dijagnostikovati gotovo sva medicinska stanja.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Kada je Natasha dovedena u SAD radi ispitivanja njenih tvrdnji o rendgenskom vidu, postigla je izuzetan uspjeh.

Međutim, propustila je nekoliko ključnih zapažanja, uključujući metalnu ploču unutar glave jednog muškarca.

Kritike Natašinih sposobnosti

Nakon završenih eksperimenata u New Yorku, imala je nekoliko pritužbi na uslove u kojima su oni izvedeni. Nije mogla vidjeti metalnu ploču, jer joj je bilo potrebno više vremena da je vidi, dok je istraživački tim tvrdio da bi Demkina trebala moći da vidi ploču i bez ekstrasenzornih sposobnosti jer je njen obris bio vidljiv.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija59
PODRŽITE RAD OVE STRANICE