Teslina teorija brojeva 3 6 9 i zašto ju je nazvao “Ključem univerzuma”

2.4k

Nikola Tesla, koji se smatra najbriljantnijim umom u istoriji, nije bio samo pronalazač i često se smatrao pravim pionirom električnog doba, već je posjedovao i mnoštvo tajni i enigmi koje su izvan naše mašte. Uprkos svojoj slavi, koju su Edison i Westinghouse zasjenili zbog većine njegovih patenata registrovanih na njihova imena, Tesla je ostao nesebičan pojedinac koji je želio najbolje onima koji koriste njegove ideje. Njegova motivacija nije bila vođena finansijskom dobiti osim osnovnog preživljavanja, te je imao za cilj da svoje koncepte podijeli sa svijetom, bilo on sam ili neko drugi. Jedna od njegovih najistaknutijih teorija je o brojevima 3, 6 i 9, koje je smatrao “ključem univerzuma”.

Misteriozne stvari koje je Tesla radio

Tesla je imao bezbroj misterioznih eksperimenata, ali on je bio sasvim druga misterija za sebe. Kao što poznata izreka kaže „Najveći umovi su uvek radoznali“, je naravno važilo i za Nikolu Teslu.

  • Obišao bi 3 puta oko bloka, prije nego što bi ušao u zgradu
  • Birao bi samo one hotelske sobe čiji je broj djeljiv sa 3
  • Sudove bi prao samo sa 18 salveta

Neki su rekli da je imao opsesivno-kompulzivni poremećaj, a neki su vjerovali da je bio sujeveran, ali ono što je Tesla rekao bilo je:

Ako biste znali veličanstvenost brojeva 3 6 i 9, imali biste ključ za svemir.

Često na internetu naiđemo na citat koji se pripisuje Tesli, ali nema čvrstih dokaza koji bi potvrdili da je on to zaista rekao. Međutim, na osnovu onoga što znamo o Teslinim interesovanjima i ponašanju, čini se uvjerljivim da je bio fasciniran određenim brojevima. Dakle, iako ne možemo biti sigurni da li je citat istinit, to nije sasvim nemoguće.

Možda vas zanima:  Kvantna misterija: Da li stvarnost postoji?

Pored toga, broj tri ima veliki značaj ne samo za Teslu, već i za mnoge ljude kroz istoriju. Primjeri uključuju tri subatomske čestice atoma (proton, neutron i elektron), Sveto Trojstvo u kršćanstvu (Bog, Isus i Sveti Duh) i tri egipatska boga koji predstavljaju nebo, zemlju i ponor.

Nadalje, koncept vremena na sanskritskom jeziku podijeljen je na tri dijela: prošlost, sadašnjost i budućnost, poznat kao “Kaal”. Ovo pokazuje da je broj tri bio značajan u različitim kulturama i oblastima znanja.

Teslina teorija brojeva 3 6 9 ili ključ univerzuma

Nikola Tesla je bio veoma fasciniran brojevima, a posebno brojevima 3, 6 i 9. Smatrao je da su ti brojevi nevjerovatno značajni i želio je da svijet prepozna njihovu važnost.

Postavlja se pitanje zašto je Tesla stavio takav akcenat na ove specifične brojeve i šta je želio da ljudi shvate o njima? To je dovelo do razvoja onoga što se obično naziva “Teslina teorija brojeva 3 6 9”.

Razumijevanje značaja fascinacije Nikole Tesle brojevima 3, 6 i 9 zahtijeva poznavanje osnovnih principa matematike. Matematika je bila i ostala najcjenjeniji i najmoćniji predmet svih vremena.

Dva plus dva će uvijek biti četiri svugdje u svemiru. Nikola Tesla je vjerovatno znao snagu brojeva 3 6 9.

Zlatni rez u matematici je poseban broj koji se dobija dijeljenjem prave na dva dijela tako da je duži dio podijeljen manjim dijelom jednak cijeloj dužini podijeljenoj dužim dijelom. Često se simbolizira pomoću phi, iza 21. slova grčke abecede. U obliku jednačine to izgleda ovako:

a/b = (a+b)/a = 1,6180339887498948420 …

Zlatni rez je korišten za postizanje ravnoteže i ljepote u mnogim renesansnim slikama i skulpturama. Sam Da Vinci je koristio Zlatni rez da definira sve proporcije u svojoj Posljednjoj večeri, uključujući dimenzije stola i proporcije zidova i pozadine. Zlatni rez se također pojavljuje u da Vincijevom Vitruvijanskom čovjeku i Mona Lizi.

Postoje obrasci koji se prirodno javljaju u univerzumu, obrasci koje smo otkrili u životu, galaksijama, formacijama zvijezda, evoluciji i gotovo svim prirodnim sistemima, a Zlatni rez je jedan od njih.

Zlatni rez
Zlatni rez; Foto: macrovector_official sa Freepik

Matematika je bila i ostaje jedan od najmoćnijih i najbitnijih jezika, koji su vjekovima koristili eminentni mislioci. Brojevi ili matematika služe kao porijeklo svih kreacija, a bez njih i najmanji pokret na svijetu ne bi bio moguć.

Možda vas zanima:  Kvantna fizika dokazuje da nikad ne umiremo

Svakom pojedincu, bez obzira na porijeklo, matematika je neophodna u njegovom svakodnevnom životu. Osim toga, životinje, biljke i insekti koriste matematičke koncepte kao što su Zlatni rez i geometrijski obrasci za svoj opstanak.

Razumno je pretpostaviti da je iza Tesline fiksacije na jednadžbe i brojeve postojala neka motivacija.

U Vortex Matematici (nauka o anatomiji torusa), ako slijedite određeni obrazac kao na slici ispod, imat ćete nešto poput ovoga:

Vortex Matematika i Teslina teorija brojeva 3 6 9
Ovi obrasci uvijek vraćaju brojeve 1, 2, 4, 5, 7 i 8, a brojevi 3, 6 i 9 uvijek nedostaju

Kao što vidite, ako počnemo od broja 1, i udvostručimo ga (1+1) dobili smo broj 2. Zatim, udvostručenjem broja 2 (2+2) dobili smo broj 4. Daljnjim udvostručenjem broja 32 (32+32) dobili smo broj 64 i sabiranjem brojeva 6 i 4 dobijamo broj 10. Zatim ponovnim zbrajanjem te dvije cifre (1+0) dobijamo broj 1.

Ako nastavite slijediti ovaj obrazac, uvijek ćete dobiti brojeve 1, 2, 4, 5, 7, 8. Čak i sabiranjem brojeva 7 i 7 dobijamo broj 14, što dalje daje broj 5 (1+4).

Obratite pažnju kako brojevi 3, 6 i 9 nisu u ovom obrascu. Naučnik Marko Rodin (pronalazač vrtložne matematike) vjeruje da ovi brojevi predstavljaju vektor od treće do četvrte dimenzije koji on naziva “polje fluksa” (polje toka).

Ovo polje bi trebalo da bude višedimenzionalna energija koja utiče na energetski krug ostalih šest tačaka (1, 2, 4, 5, 7, 8).

Odavde stvari počinju da postaju čudne… Ako uzmete ova 3 broja (3, 6 i 9), počevši od 3 i udvostručite ih (3 + 3 = 6; 6 + 6 = 12; 1 + 2 = 3), otkrivate da se ne spominje broj 9!

Teorija korelacije Giza-Orion

Nalazimo mnogo dokaza da priroda koristi trostruku i šesterostruku simetriju, uključujući heksagonalni oblik pločica običnog saća. Zanimljivo je da ne samo priroda, već i drevni objekti imaju ovu simetriju.

Jedna od najvećih simetrija među njima je Orionova teorija korelacije.

Prema tome, postoji korelacija između položaja tri najveće piramide u Gizi i Orionovog pojasa u sazviježđu Orion, a tu korelaciju su zamišljali prvobitni graditelji kompleksa piramida u Gizi. Stari Egipćani su zvijezde Oriona povezivali s Ozirisom, bogom ponovnog rođenja i zagrobnog života.

U zavisnosti od verzije teorije, mogu se uključiti dodatne piramide kako bi se upotpunila slika sazviježđa Orion, a rijeka Nil se može uključiti kako bi se uskladila sa galaksijom Mliječni put.

Takođe možemo vidjeti grupu od tri manje piramide ne tako daleko od tri veće piramide, što čini ukupno 6 piramida. Tri piramide su u korelaciji sa sazviježđem Orion. Da li je to samo slučajnost ili postoji značaj brojeva 3 i 6?

Piramide u Gizi
Piramide u Gizi; Foto: Taha Abbas sa pexels.com

Nikola Tesla je rekao:

Ako želite da otkrijete tajne univerzuma, razmislite o energiji, frekvenciji i vibracijama.

Da li je moguće da postoji nešto posebno misteriozno u brojevima, 3, 6 i 9? Da li je 3 6 9 bio Teslin kod (Tesla 3 6 9)? Da li je moguće da je Tesla otkrio ovu duboku tajnu i iskoristio to znanje da pomjeri granice nauke i tehnologije? Ne znamo sa sigurnošću, ali definitivno nam je fascinantno kako su ovi brojevi na neki način povezani sa svemirom. Sada kada ste pročitali o Teslinoj teoriji brojeva 3 6 9 i kako su ovi brojevi ključ univerzuma, šta vi mislite o ovome?

Izvor: buggedspace.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.