Slavni profesor sa Harvarda: Vanzemaljci možda koriste skrivene dimenzije u CERN-u da posjete Zemlju

200
Preslušaj članak

Pitanje da li vanzemaljci postoje, često se smatra jednim od najzbunjujućih, ali profesor sa Univerziteta Harvard vjeruje da bi vanzemaljska bića zaista mogla biti stvarna. U tom slučaju, uticaj njihove napredne tehnologije na čovječanstvo bio bi dubok i dalekosežan.

Avi Loeb, poznati astrofizičar izraelsko-američkog porijekla, stekao je priznanje kao “lovac na vanzemaljce” zbog svojih opsežnih istraživačkih napora usmjerenih na potvrđivanje postojanja vanzemaljskih oblika života.

Oglas

U nedavnom dokumentarcu, “The Paranormal UFO Connection“, on tvrdi da bi vanzemaljska bića potencijalno mogla da pređu skrivene dimenzije, koje su formirane unutar granica CERN-a, Evropske organizacije za nuklearna istraživanja.

Naučnici u CERN-u koriste veliki hadronski sudarač, najveći tog tipa u svijetu, u nadi da će uspjeti rekreirati uvjete u kojima je nastao Veliki prasak.

Prema Avi Loebu, vanzemaljske civilizacije bi mogle koristiti tehnologiju “preskakanja” kroz dimenzije, korištenjem teoretskog kvantnog inžinjeringa. Vanzemaljci su imali milijarde godina da razviju takvu vrstu tehnologije.

Profesor je također rekao, da kada bi takva tehnologija dosegla Zemlju, izazvala bi masovni strah, jer to je mnogo više od onoga čime trenutno raspolažemo.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

“To bi bilo kao da pećinski čovjek dođe u grad poput Londona i tamo se susretne sa svom tom tehnologijom. Pojavio bi se osjećaj religioznog strahopoštovanja, a mi to ne bismo razumjeli. Pogotovo, ako imamo posla sa efektima kvantne gravitacije o kojoj ne znamo ništa.”

Možda vas zanima:  Pan Adria NLO incident

Naučnici u CERN-u, godinama su tragali za postojanjem šest dodatnih prostornih dimenzija, kao i specifičnih čestica koje bi mogle ukazivati ​​na njihovo prisustvo.

2012. godine, ostvaren je značajan napredak kada je identificiran Higsov bozon, koji se obično naziva ‘Božja čestica’, čime je popunjena ključna praznina u razumijevanju fundamentalnog funkcionisanja univerzuma.

Kvantna mehanika je otkrivena prije tačno jednog vijeka. I sve najsofisticiranije tehnologije koje trenutno koristimo, kao što su Internet, umjetna inteligencija i tako dalje, oslanjaju se na naše razumijevanje kvantne mehanike”, rekao je profesor Loeb.

“Ali proces učenja je nekompletan – postoji nekoliko velikih zagonetki u modernoj fizici. U okviru glavnog toka teorijske fizike proteklih decenija, preovlađujuća paradigma je da je moguće ujediniti kvantnu mehaniku i gravitaciju osim ako ne radite s ekstraprostornim dimenzijama.”

U prošlosti je profesor često bio kritikovan zbog tvrdnji da vanzemaljci postoje, ali vjeruje da je “arogantno” misliti da smo jedini u svemiru.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Profesor Loeb je ukazao na činjenicu da ogroman broj planeta u našoj galaksiji i bezbroj galaksija u vidljivom svemiru, sugeriše na mogućnost postojanja drugih civilizacija i oblika života izvan naše planete.

Foto naslovnice: A.R.~hewikiCC BY-SA 4.0, preko Wikimedia Commons

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE