Neke vrste vanzemaljaca o kojima bi trebali znati

183

Kada čujete riječ “vanzemaljci“, kako ih zamišljate? Da li su niski ili visoki, zeleni ili sivi, i koje su im ključne karakteristike? Ako je vjerovati ljudima koji su su se susreli sa njima, među njima postoje dobri i loši, ali i mnoge različite vrste vanzemaljaca.

Naučno govoreći, niko ne zna kako vanzemaljci izgledaju. Život na drugim planetama, mogao bi biti drastično drugačiji od onog koji se razvio na Zemlji. Teško je predvidjeti kakvi sve oblici života postoje u svemiru, osim vjerovatno beskonačne raznovrsnosti.

Međutim, postoje priče onih koji tvrde da su već vidjeli vanzemaljce dok su bili oteti. Oni koji su preživjeli ove susrete imaju različite priče, ali najčešće se radi o naučnim eksperimentima, invazivnim ispitivanjima i uzimanju uzoraka.

Dok se ove priče većinom poklapaju, fizički opis vanzemaljaca često varira. Očigledno postoji više različitih vrsta vanzemaljaca, sa ponekim iznenađenjem.

Na primjer, iako je slika “malih zelenih ljudi” dugo bila popularna u društvu i naučnoj fantastici, u stvarnim prijavljenim slučajevima otmica, rijetko se spominju takva stvorenja.

Sivi ili Grejsi

Sivi su najpopularniji prikaz vanzemaljaca među onima koji tvrde da su ih sreli u stvarnom životu. Opisuju se kao humanoidne građe, dijeleći neke karakteristike sa nama ljudima, ali su često niži, imaju veće glave, veće tamnije oči i karakterističnu sivu kožu. Ovaj tip vanzemaljaca vam sigurno nije nepoznat.

Ova vrsta vanzemaljaca je i dalje omiljena u filmovima i knjigama naučne fantastike i nešto su poput globalnog fenomena. Prema većini izvještaja o otmicama, oni obično ne govore, već komuniciraju telepatski.

Sivi obično nisu neprijateljski nastrojeni, niti su skloni da nanose bol otetima sve dok dobijaju informacije koje žele.

Za njih se takođe kaže da su veoma inteligentni, ali im nedostaju emocije, tako da iako možda nemaju loše namjere, oni su veoma nemilosrdni.

Oni koji su bili oteti od strane od strane Sivih, tvrde da se čini da ovi vanzemaljci istražuju i uzimaju uzorke radi stvaranja hibrida.

Njihov uspon kao možda najprepoznatljivijeg oblika vanzemaljaca može se pratiti do jedne od najpoznatijih priča o otmicama, one Betty i Barney Hilla iz 1961. godine.

Takođe, Sivi su navodno bili u centru incidenta u Roswellu 1947. godine. Prema mapi koju je zapamtila Betty Hill (mapa za koju je tvrdila da ju je vidjela kao projekciju unutar nepoznatog vanzemaljskog broda), njeni Sivi su dolazili iz dalekog binarnog zvjezdanog sistema Zeta Reticuli. Ako je to tačno, putovali su mnogo svjetlosnih godina da bi postali osnovno znanje o vanzemaljcima za čovječanstvo.

Reptili

Druga vrsta vanzemaljaca je mnogo više životinjska za naše oči. Umjesto glatkih tijela kao kod Sivih, oni mogu biti ljuskavi, oklopljeni i mnogo manje humanoidni. Poznati su pod raznim imenima, poput Arhona, Sauriana ili Drakonaca.

Dok se opisi u naučnoj fantastici i u tvrdnjama o stvarnim susretima razlikuju, ta bića se obično opisuju kao gotovo metar viša od ljudi. Priče o njima variraju, ali se obično kaže da su drevna i mnogo dugovječnija od nas.

Možda vas zanima:  NLO sfere u Engleskoj

Priča se da su hodali površinom Zemlje prije mnogo hiljada (a možda i miliona) godina prije čovječanstva, ali su zapravo bili prisiljeni da se povuku ispod zemlje dolaskom druge vrste vanzemaljaca u dalekoj prošlosti, nazvanim Anunnaki.

U nekim verzijama, Anunnaki su bliži bogovima nego vanzemaljcima i navodno su došli sa izgubljene planete Nibiru.

Ali šta god da su bili, navodno su natjerali ove prethodne vanzemaljce da se sakriju u veliki, kompleksni i do sada neotkriveni pećinski sistem duboko ispod Zemljine kore.

Naravno, ovdje se radi samo o teorijama i nema stvarnih dokaza za takvo nešto.

Nordijci

nordijski vanzemaljci

Naravno dok bi mnogi od ovih vanzemaljaca bili lako uočljivi na otvorenom, za takozvane Nordijske vanzemaljce se to ne može reći.

Zapravo, jedna od njihovih glavnih karakteristika je da se savršeno stapaju sa ljudima, jer su nam fizički vrlo slični.

Neki od njih su porijeklom iz sjajnog i zvjezdanim klasterom prepunog zvezdanog jata poznatog kao Plejade. Dok se ostale vrste vanzemaljaca (bile humanoidne ili ne) obično opisuju kao zastrašujuće ili jedinstvene po izgledu, Nordijci su mnogo suptilniji, što ih možda čini još strašnijim. Iako se obično smatraju dobronamjernim i pozitivnim.

Poput Sivih, nordijski vanzemaljci se oslanjaju na psihičku energiju. Komuniciraju telepatski i mogu živjeti hiljadu godina ili više.

Predstavljeni su kao bića beskonačne mudrosti u poređenju sa ljudima. Također su ponekad povezani sa tzv. “Venerijanskim” vanzemaljcima, za koje se kaže da dolaze sa Venere i da posjeduju zapanjujuću ljepotu.

Neke verzije vanzemaljske mitologije sugerišu da Nordijci imaju veze sa Sivima. Dok su Sivi bez emocija, ali efikasni, Nordijci su emocionalno osjetljivi i kognitivno složeniji.

Možda vas zanima:  Dulce baza i bitka sa vanzemaljcima 1979. godine

Ovo je još jedan razlog zašto bi ovaj tip vanzemaljaca – ako zaista postoji – bio teško uočljiv. Nordjici ne bi imali problema sa ljudskim načinom života; zapravo, vjerovatno bi bili bolji u tome nego mi sami!

Naravno, s obzirom na bogatstvo raznovrsnosti prijavljenih istorija o vanzemaljcima, ovo nije sve što postoji. Druge, rjeđe i manje poznate vrste vanzemaljaca navodno uključuju rasu poznatu kao Arkturijanci. Ovi vanzemaljci su možda najbliži stereotipu “malih zelenih ljudi”, niskog rasta, sa velikim očima i zelenom kožom.

Još jedna manje poznata vrsta su Avijani; pticolika vrsta (često plave boje) koja se pojavljuje u nekim (mnogo osporavanim) pričama o tome kako su izgrađene piramide.

Srećom, i Arkturijanci i Avijani se generalno smatraju ljubaznim i miroljubivim, često (navodno) pomažući nama ljudima da dostignemo neku vrstu duhovnog buđenja.

Foto naslovnice: George sa Pixabay

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE