Automobil na vodu i misteriozna smrt Stanleya Meyera

274

Kako bi svijet izgledao danas da postoje automobili koji voze na vodeni pogon? Interesantno je da je automobil na vodu, izmišljen prije više od 40 godina od strane američkog pronalazača Stanleya Meyera.

Stanley je od malih nogu imao strast za stvaranjem. Uživao je u pravljenju vlastitih igračaka sa svojim bratom i ovaj hobi ga je na kraju doveo do uspješnog pronalazača sa veoma velikim brojem patenata.

Oglas

Stanley je čak jednom osvojio nagradu za pronalazača godine.

1970-tih godina, Amerika se suočavala sa naftnom krizom, što je ovom uspješnom pronalazaču dalo ideju da pokuša napraviti prvi automobil na svijetu na vodeni pogon.

Neumorno i strpljivo je radio na svom projektu, sve dok jednog dana nije konačno postigao svoj cilj i napravio takav automobil. Došao je kraj zagađenju i previsokim cijenama, jer ovaj izum je trebao revolucionirati svijet.

Međutim, do toga nije došlo. Nažalost, Stanleya je ovo otkriće koštalo života, jer je automobil na vodu značio samo jedno – propast pohlepne i moćne naftne industrije.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Bogataši očigledno nisu željeli da Stanley uspije, što je dovelo do niza prijetnji po njegov život od strane naftnih kompanija širom svijeta.

Čak su mu ponudili veliku sumu novca da uništi svoj proizvod, što je on odbio.

Možda vas zanima:  Čovjek iz Boskopa: Humanoidna vrsta pametnija od ljudi

Zbog svega ovoga, neki su počeli sumnjati u autentičnost njegovog automobila. Investitori su zahtijevali da američki pravosudni organi istraže ovaj slučaj, što je na kraju dovelo do toga da se autobomil na vodu službeno proglasi prevarom.

Na kraju je Stanley bio primoran da investitorima vrati njihov novac, ali to ga nije spriječilo da nastavi radove na unapređenju svog izuma.

Ipak, prijetnje po njegov život su se nastavile.

21. marta 1998. godine, Stanley se sastao sa dva investitora u restoranu, a sa njim je bio i njegov brat. Uz obrok je naručio sok od brusnice.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Ali, samo što je otpio prvi gutljaj, neočekivano je ustao, uhvatio se za vrat, počeo teško disati i brzo izjurio napolje gdje je povratio.

Njegov iznenađeni brat je istrčao za njim sa pitanjem šta mu se desilo, a Stanley mu je odgovorio da je otrovan.

Ovo su bile njegove posljednje riječi, prije nego što je umro.

Da li je strah naftnih kompanija zbog rizika za njihov posao dovela do Stanleyeve smrti ili se radilo o nečemu drugom?

Vlasti su izjavile da je uzrok njegove smrti bio aneurizam mozga, ali mnogi se nisu složili sa ovim i sumnjali su da je ovaj pronalazač ubijen.

I za kraj ovog članka, bitno je napomenuti da je Stanley bio u mogućnosti da patentira svoj automobil na vodu, što znači da je uspio dokazati njegovu funkcionalnost.

Osim toga, treba uzeti u obzir činjenicu da je imao veoma veliki broj patenata i da je jednom bio proglašen za najboljeg pronalazača.

Nakon što ste pročitali ovu priču, koje je vaše mišljenje? Je li Stanleyeva iznenadna smrt prirodni uzrok ili ubistvo?

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija60
PODRŽITE RAD OVE STRANICE