Bivši šef NOAA: Imali smo kontakt sa neljudskom inteligencijom

717

Penzionisani kontraadmiral Tim Gallaudet je bivši šef Nacionalne uprave za okeane i atmosferu (NOAA). Nedavno se zalagao za povećanje transparentnosti u vezi sa neidentifikovanim letećim objektima (NLO) i neidentifikovanim vazdušnim fenomenima (UAP).

U intervjuu za NewsNation, on je sugerisao da je Vlada imala susrete sa “neljudskom inteligencijom”.

“Ovu tehnologiju još uvijek pokušavamo naučiti i mogla bi nam dati prednost u bilo kojem vojnom sukobu”, rekao je Gallaudet.

On je elaborisao strateške razloge za skrivanje konkretnih detalja o ovoj tehnologiji, ističući njen potencijalni vojni značaj.

Međutim, Gallaudet je također izrazio uvjerenje da je vrijeme da se javnosti otkriju interakcije sa neljudskom inteligencijom.

Tokom istog intervjua, Gallaudet se prisjetio incidenta iz svog mandata u mornarici, koji sada doživljava kao potencijalno zataškavanje.

“Na jednom od mojih poslova u mornarici, bio sam glavni meteorolog u vrijeme kada je Orion naišao na UAP kod Istočne obale u SAD-u”, rekao je.

On je rekao da su se ovi susreti desili u vazdušnom prostoru za obuku i da su predstavljali sigurnosne rizike, uključujući bliske sudare u vazduhu, ali da ih Mornarica nije adekvatno riješila.

Gallaudet je otkrio da je e-pošta vezana za uočavanje UAP-a uklonjena sa njegovog kompjutera na sigurnoj mreži, dodatno nagovještavajući napore da se takvi incidenti prikriju.

Osim toga, Gallaudet je izrazio podršku tvrdnjama Davida Grusha, bivšeg obavještajnog zvaničnika koji je iznio optužbe o tajnim programima za pronalaženje NLO-a.

Izjave Gallaudeta i Grusha dodaju značajnu težinu tekućem razgovoru o NLO-ima i UAP-ima, sugerišući dublju kompleksnost i potencijalno učešće Vlade.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.