Misterija fotografije trokutastog NLO-a u Zemljinoj orbiti

411

Internet istraživači su 2013. godine slučajno otkrili dvije slike neidentifikovanog trokutastog objekta u Zemljinoj orbiti na službenoj NASA-inoj web stranici – Gateway to Astronaut Photography.

Ove dvije fotografije snimljene su 1986. godine sa svemirskog šatla Columbia STS-61C i još uvijek nema jasnog objašnjenja o čemu se radi.

Neki stručnjaci NASA-e su samo nejasno rekli da se najvjerovatnije radi o svemirskom otpadu, i to je sve.

Teško je odrediti veličinu objekta, ali je malo vjerovatno da je sićušan, inače se uopće ne bi primijetio iz šatla. Ali, astronauti su ga primijetili i uspjeli su ga dva puta snimiti ručnom kamerom Hasselblade.

Neki ufolozi vjeruju da je ovo bio matični vanzemaljski brod, sa kojeg kontrolišu lansiranje svojih “NLO-a”, ali teoretičari zavjere sugerišu da su astronauti mogli slučajno primijetiti legendarni trokutasti vojni avion TR-3B, koji su tajno razvile Sjedinjene Američke Države.

Trokutasti NLO

Na primjer, izvjesni Edgar Fouche, bivši zaposlenik Pentagona iz inženjerskog odjela, 100% je siguran da se radi o TR-3B, a čak je izračunao njegovu približnu veličinu na osnovu fotografije – oko 182 metra dužine, gotovo veličine nosača aviona.

Fouche je također rekao da vjeruje da TR-3B funkcioniše na Biefield-Brown efektu, tako što koristi velike elektrostatičke naboje kako bi smanjio svoju masu i postigao nevjerovatne brzine.

Ali Clark McClelland, koji je radio kao NASA-in izvođač radova i kao operater sigurnosnog sistema za šatlove, vjeruje da bi ovo mogao biti vanzemaljski brod.

Trokutasti NLO u Svemiru

Štaviše, McClelland je još 2008. godine tvrdio da je, dok je bio na dužnosti u svemirskom centru Kennedy, NASA-inom centru za kontrolu misije, na jednom od monitora sigurnosnih kamera smještenih unutar šatla, lično vidio vanzemaljca od gotovo 2 metra visine kako stoji i razgovara sa dva astronauta.

Možda vas zanima:  Otkrivena egzoplaneta prekrivena kipućim okeanom

Nalazili su se u odjeljku za teret šatla i dva astronauta su sjedila na svojim sjedištima, čvrsto vezani, a vanzemaljac je stajao pored njih. Razgovor je trajao nešto više od jednog minute.

Prema ufologu Scottu Waringu, misteriozni trokutasti objekat je definitivno letio prema šatlu, a ne od njega, budući da je na drugoj fotografiji, snimljenoj 17 sekundi nakon prve, mnogo bliži šatlu.

I možda, kada su to shvatili, astronauti su prekinuli snimanje i podigli uzbunu. Ali ovo možemo samo pretpostaviti, budući da su nam okolnosti nepoznate.

Ono što se zna je da je u vrijeme snimanja šatl bio iznad Atlantskog okeana, nedaleko od zapadne obale Afrike na nadmorskoj visini od 324 km.

Originalne fotografije ovog neidentifikovanog objekta možete pogledati ovdje:

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.