Ko je napravio 2,8 milijardi godina stare Klerksdorp sfere?

1.1k

Misteriozne sfere starosti 2,8 milijardi godina, koje su izbalansirane sa gotovo apsolutnim savršenstvom do sto hiljaditog dijela centimetra zbunjuju stručnjake.

Veličine su od 30 – 50 mm u prečniku i imaju savršeno koncentrične oblikovane žljebove oko centra. Neke od sfera imaju sunđerastu supstancu unutar tvrde “ljuske”, dok u drugima ta supstanca podsjeća na drveni ugalj.

Nazvane Klerksdorp sfere, zagonetne artefakte mnogi autori smatraju konačnim dokazom o predljudskim civilizacijama koje su postojale na Zemlji milijardama godina prije.

Međutim, s obzirom na njihovu kontroverznu starost, glavni naučnici tvrde da su one proizvod majke prirode.

Sferoidni objekti pronađeni u Africi datiraju iz vremena kada ljudi nisu postojali na Zemlji.

Misteriozni objekti su eliptičnog oblika sa grubim izbočinama oko centra.

Zbog neobičnih elemenata ‘izrade’ na površini, neki autori tvrde da su zagonetne sfere rezultat inteligentnog dizajna.

Prema Michaelu Cremu, također poznatom po svom predanom imenu Drutakarmā dāsa, ove sfere su još samo jedan od dokaza koji sugerišu da je inteligentni život postojao na Zemlji mnogo prije nego što konvencionalna nauka tvrdi.

Nagoveštaji da su Zemlju naseljavali različiti oblici života u dalekoj prošlosti milionima, ako ne i milijardama godina, izazivaju nebrojene rasprave među istraživačima i autorima.

Prema Biblioteci Pleyades, čovjek po imenu John Hund koji je nabavio jednu od sfera odnio ju je na Kalifornijski svemirski institut na Univerzitetu Kalifornije kako bi saznao više o ovim čudnim artefaktima.

Možda vas zanima:  Teslina teorija brojeva 3 6 9 i zašto ju je nazvao "Ključem univerzuma"

Ispostavilo se da je sfera tako dobro izbalansirana, da je “premašila granicu njihove tehnologije za mjerenje”, bar su tako rekli stručnjaci koji prave žirokompase za NASU.

Međutim, Kalifornijski svemirski institut je ovu izjavu kasnije povukao, negirajući da je bilo ko rekao Hundu da objekt ima izvanredna svojstva.

Drevna sfera
Klerksdorp sfera. Maksimalni je prečnik 3 do 4 centimetra i debljina 2,5 centimetra; Foto: Wikipedia

Prema njihovoj izjavi, došlo je do “neke greške u komunikaciji” i da je Hund potpuno pogrešno shvatio informacije o ovim predmetima.

Misteriozna Hundova sfera je izbalansirana u gotovo apsolutnom savršenstvu do sto hiljaditog dijela centimetra i niko ne zna šta su ove kuglice.

Jedan od naučnika koji radi za NASU, rekao je Hundu da oni nemaju tehnologiju da naprave nešto takvo, gotovo pa savršeno izbalansirano, kao što su ove sfere.

Jedini način da priroda ili ljudska tehnologija stvore takvo nešto je nulta gravitacija.

Prema istraživanjima provedenim na tim kuglicama, one se nalaze u pirofilitu, sekundarnom mineralu koji je prilično mekan. Kuglice imaju vlaknastu strukturu u unutrašnjosti s ljuskom oko njih.

Veoma su tvrde, i prema istraživanjima, gotovo ih je nemoguće ogrebati.

Prema Roelfu Marxu, kustosu Muzeja u Klerksdorpu u Južnoj Africi, ove kuglice su čak tvrđe i od čelika…

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.