Devetorica nepoznatih: Najstarije tajno društvo na zemlji

266

Uvod

U davnoj prošlosti, ljudi su prepričavali priče koje su nadmašivale granice stvarnosti, stvarajući legende koje su se prenosile sa koljena na koljeno.

I dok su neki možda sumnjali u istinitost tih priča, mnoge od njih su bile povezane sa stvarnim događajima i ličnostima.

Oglas

Naše današnje misteriozno putovanje nas vodi u Indiju, gdje postoji široko rasprostranjena legenda o devetorici nepoznatih muškaraca, za koje se kaže da su posjedovali ogromno i napredno znanje.

Prema legendi, tajno društvo koje se sastojalo od devet muških članova se pojavilo prije više od 2.000 godina, a vjeruje se da postoji i danas.

Zadatak društva je bio da sačuva tajne drevnih znanja, koja ako bi pala u ruke pogrešnih ljudi, bila korištena u zle svrhe.

Radeći u tajnosti, Devetorica nepoznatih su promatrali ljude, gomilajući sve više i više tajni koje su bile skrivene od znatiželjnih očiju.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Devetorica nepoznatih muškaraca

U drevna vremena, devet najvećih mudraca planete se okupilo, kako bi uspostavili tajni red sa samo jednim ciljem – zaštite čovječanstva.

Njihova misija je bila da zaštite naučna i tehnološka znanja od pada u ruke pojedinaca, koji su nastojali da ih iskoriste u destruktivne svrhe.

Osim što su ova znanja čuvali u tajnosti, da ne bi bila zloupotrebljena zbog podlih ciljeva, Devetorica nepoznatih su nastavili traganje za znanjem koje je trebalo da koristi čovječanstvu, a ne da ga uništi.

Možda vas zanima:  "Tajne poruke" u ljudskoj DNK: Šta skrivaju naši geni?

Svakom od njih je povjerena knjiga, koja je sadržavala akumulirano znanje cijelog čovječanstva iz određene oblasti.

Neki vjeruju da su Devetorica nepoznatih otključali tajne besmrtnosti i sebi osigurali vječni život.

Uvijek ih je bilo devet, nikad više i nikad manje, i bili su skriveni u sjeni, izbjegavajući bavljenje politikom i glavnom naukom tog doba.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Kako bi maksimalno zadržali tajnost reda, Devetorica nepoznatih su stvorili svoj vlastiti jezik na kojem su komunicirali. a koji je bio neshvatljiv svim drugim ljudima.

Bili su čuvari skrivenog znanja koje se nalazilo u njihovim knjigama i koje se stalno širilo.

Sakriveni od ostatka svijeta kroz cijelu istoriju, nijemo su posmatrali uspone i padove cijelih civilizacija. Ali, nikada se nisu miješali ili preuzimali aktivnu ulogu, osim kada bi čovječanstvo bilo na rubu nestanka.

Devet knjiga znanja

Prema legendi, svaki od Devetorice nepoznatih je navodno posjedovao jednu od devet knjiga znanja i svaki od njih je bio odgovoran za čuvanje tajni sadržanih u svojoj knjizi.

Ovih devet misterioznih knjiga sadrže napredno znanje, koje šira javnost još nije dosegla.

Prva knjiga sadrži tehnike propagande i psihološkog ratovanja – nauku manipulacije masovnim mišljenjem i oblikovanja stavova društva u cjelini, što se dugo smatra jednim od najopasnijih područja znanja.

Druga knjiga istražuje ljudsku fiziologiju, što je podjednako opasno polje koje obuhvata stvaranje otrova, efikasnije načine ubijanja, način manipulacije tijelom pritiskom na određene tačke, kao i metode ubijanja pomoću dodira.

Treća knjiga istražuje mikrobiologiju sa njenim ogromnim potencijalom za stvaranje mikroba, koji bi mogli spasiti ili uništiti čovječanstvo ili koji bi mogli biti korisni u medicini.

Četvrta knjiga obrađuje alhemiju, drugim riječima transmutaciju metala, što bi moglo objasniti nagli porast zlata, koji je doveo do ekonomske nestabilnosti u različitim vremenima.

Peta knjiga se bavi komunikacijom, uključujući metode komunikacije sa vanzemaljcima.

Šesta knjiga istražuje tajne gravitacije, uključujući načine levitacije i stvaranja letjelica koje pokreće antigravitacioni pogon, poput NLO-a.

Sedma knjiga sadrži obilje informacija o kosmologiji i funkcionisanju univerzuma, uključujući putovanje brzinom većom od brzine svjetlosti, vladanje prostorom i kretanje kroz različite dimenzije.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Osma knjiga se fokusira na sociologiju, uključujući neizmjenjiva pravila uspona i pada civilizacija, kao i tajne predviđanja kraja jednog društva i metode kako ga zaustaviti ili ubrzati.

Deveta i posljednja knjiga istražuje elektromagnetizam, prirodu elektriciteta i svjetlosti, uključujući metode povećanja ili smanjenja brzine svjetlosti, povinujući je svojoj volji, i njenim korištenjem za stvaranje naprednih oružja oružja poput lasera.

Iako je znanje iz ovih knjiga navodno sakriveno od čovječanstva kroz vijekove, postoje neke tvrdnje da su informacije koje su procurile iz tih knjiga, kroz istoriju dovele do mnogih naučnih i tehnoloških otkrića.

Vjeruje se da su razvoj aeronautike, atomske bombe, računara i interneta, te mnogi drugi naučni, medicinski i drugi proboji povezani sa informacijama iz knjiga koje je napisalo devet nepoznatih autora i koje su nekako otkrivene vanjskom svijetu.

Možda vas zanima:  Je li karta Piri Reisa dokaz drevne civilizacije na Antarktiku?

Legenda kaže da su Devetorica nepoznatih namjerno otkrivali male količine informacija iz svojih knjiga u različitim periodima kroz istoriju.

Ove informacije, Devetorica nepoznatih otkrivaju onima koje smatraju mudrim i vrijednim kako bi podijelili dijelove tajni i znanja koje su sakupili tokom vijekova.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Albert Einstein, Nikola Tesla i Elon Musk, kako se tvrdi, bili su posjećeni od strane Devetorice nepoznatih, čije tajno znanje je snažno utjecalo na njihove inovacije i genijalnost.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija59
PODRŽITE RAD OVE STRANICE