Kriptozemljani: Vanzemaljci možda žive među nama “prerušeni u ljude”

380

Iako pitanje “jesmo li smo sami u kosmosu” i dalje ostaje bez odgovora, nedavna studija sa Univerziteta Harward sugeriše da vanzemaljci možda koegzistiraju sa ljudima u tajnosti.

Vanzemaljci prerušeni u ljude?

Prema studiji sa Harwarda, postoji šansa da su vanzemaljci već među nama – možda pod zemljom ili na Mjesecu. Također, pretpostavlja se da bi NLO-i mogli biti vanzemaljske letjelice koje posjećuju svoje prijatelje na Zemlji.

Studija je također istraživala ideju o “Kriptozemljanima”, ili vanzemaljcima koji se predstavljaju kao ljudi i koji žive među nama. Ovi kriptozemljani dolaze u četiri forme:

  • Humanoidni Kriptozemljani su tehnološki napredne civilizacije iz drevne istorije, koje su prije mnogo godina u velikoj mjeri uništene, ali nisu potpuno nestale.
  • Teropod ili Hominid Kriptozemljani su visoko napredno neljudsko društvo sačinjeno od nekih kopnenih životinja, koje su evoluirale da žive u tajnosti. Ove životinje možda potječu od inteligentnih dinosaura, koji tek trebaju biti otkriveni.
  • Izvanvremenski Kriptozemljani su možda stigli na Zemlju iz drugih dijelova svemira ili iz ljudske budućnosti, skrivajući se na mjestima poput Mjeseca.
  • “Magični Kriptozemljani” nalikuju na “anđele vezane za Zemlju” i povezani su sa ljudima na načine koji su manje tehnološke prirode, a više magijske. Nešto poput folklornih stvorenja kao što su vile, vilenjaci ili nimfe.

Cilj studije bio je da ponudi alternativno, neortodoksno objašnjenje za neobjašnjive vazdušne fenomene (UAP).

Uprkos svjesnosti da bi većina naučnika vjerovatno sumnjičavo gledala na njihova istraživanja, istraživači sa Harwarda su pozvali naučnu zajednicu da preispita rezultate njihove studije, koja još čeka na recenziju.

SAD kriju istinu o vanzemaljcima?

Još ranije je bivši američki obavještajac David Gursh svjedočio na saslušanju u Zastupničkom domu, tvrdeći da američka vlada skriva NLO veličine fudbalskog igrališta.

Možda vas zanima:  Bivši NASA-in naučnik: “U Saturnovim prstenovima se nalaze vanzemaljski brodovi”

Rekao je da je predvodio istrage Ministarstva odbrane o navodnim NLO viđenjima i da je saznao za višedesetogodišnji Pentagonov program usmjeren na prikupljanje i rekonstrukciju srušenih NLO-a.

Također je rekao da poznaje više kolega koje su ozlijedili NLO-i, kao da je i na mjestima incidenata sa srušenim NLO-ima pronađena biotehnologija koja nije ljudska.

Foto naslovnice: Paweł sa Pixabay

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE