Vanzemaljska otmica Antonija Boasa

747

Izvještaji o NLO-ima i susretima sa vanzemaljcima dokumentirani su od davnina. Međutim, 1950-ih godina je došlo do naglog porasta viđenja NLO-a koji su privukli globalnu pažnju, koja traje sve do danas.

Usprkos tome što su to obično bezopasne pojave, postoje i zlokobniji aspekti NLO fenomena: prijavljene otmice ili priče ljudi koje su posjetili vanzemaljci.

Vanzemaljska otmica
Foto: chandlervid85 sa Freepik

U brojnim izvještajima o otmicama se radi o vanzemaljcima koji provode medicinske eksperimente na ljudima, dok drugi sugerišu da su vanzemaljci zaintrigirani ljudskim ponašanjem prilikom parenja ili im je možda potrebna pomoć u stvaranju ljudsko-vanzemaljskih hibrida.

Možda prva i najpoznatija zabilježena vanzemaljska otmica u moderno doba je ona Antonija Vilasa Boasa.

Neobična svjetla

U ruralnom Brazilu, početkom oktobra 1957. godine, Boas je u blizini svoje farme počeo da viđa neobična svjetla na nebu.

U noći 5. oktobra, Boas je primjetio blistavo bijelo svjetlo na nebu kada je otvorio prozor svoje spavaće sobe da bi udahnuo malo svježeg vazduha.

Nakon kratkog drijemanja, Boas se probudio i ugledao isto svjetlo na istom mjestu, ali ovaj put ono je počelo brzo da se kreće prema njemu.

Svjetlo kroz prozor

Uplašen, brzo je zatvorio kapke na prozoru, a zatim probudio brata. Zajedno su posmatrali jarko svjetlo koje je sijalo kroz prozor, prije nego što je u potpunosti nestalo.

Svjetlo se ponovo pojavilo nakon 9 dana, kada su Boas i njegov brat noću radili u polju kako bi izbjegli dnevnu vrućinu.

Možda vas zanima:  Zašto su vanzemaljci vjerovatno umjetna inteligencija?

Ovaj put, svjetlo je ostalo na udaljenosti od otprilike 90 metara iznad njih i prelazilo je sa jedne na drugu stranu polja, dok su mu braća polako prilazila da bi ga ispitala.

Neočekivano, svjetlo je nestalo kao da ga je neko isključio.

Vanzemaljska otmica

Sljedeće večeri, dok je sam radio u polju, Boasu se sa neba brzo približilo crveno svjetlo.

Prije nego što je imao priliku da donese odluku, svjetlo se zaustavilo tačno iznad njegove glave. Boas je mogao vidjeti nepoznatu letjelicu koja je bila nalik na veliko, izduženo jaje.

Ispod letjelice su izašle tri noge i ona je počela da se spušta – zbog čega je Boas, koji je bio prestravljen, potrčao prema svom traktoru. Međutim, kada je stigao do njega, traktor i njegova svjetla su se naglo ugasila.

Dok je panično trčao prema svojoj kući, neočekivano ga je zaustavila mala figura koja ga je uhvatila za ruku. Boas je opisao da je to biće nosilo odjeću koja je prekrivala cijelo tijelo sa izduženom kacigom i nečim što je izgledalo kao cijevi za disanje pričvršćene za odijelo.

Boas je slegnuo ramenima i pokušao još jednom pobjeći, ali su ga još tri takve figure okružile i uhvatile.

Boas je doveden do fleksibilnih metalnih merdevina koje su se okretale i podigle ga u letjelicu. Ušavši, otkrio je da se nalazi u maloj, dobro osvijetljenoj kvadratnoj prostoriji.

Vanzemaljci su uhvatili Boasa i držali ga mirno dok su mu skidali odjeću, pazeći da ga ne povrijede ili oštete njegovu odjeću uprkos njegovom otporu.

Možda vas zanima:  Nešto je na Mjesecu

Dok su vanzemaljci međusobno komunicirali, Boas je te zvukove okarakterisao kao životinjsko roktanje. Pokušavao je da opiše ili ponovi te čudne i nepoznate zvukove kada je kasnije intervjuisan.

Nakon što su mu skinuli odjeću, vanzemaljci su njegovu kožu premazali nekom prozirnom supstancom, što je vjerovatno bilo sredstvo za sterilizaciju, i izvukli krv iz njegove brade koristeći alat koji je ostavio male tragove koje su kasnije otkrili medicinski stručnjaci.

Vanzemaljka

U tom stanju je bio ostavljen sam oko sat vremena, dok u prostoriju nije ušla gola žena, koju je Boas opisao kao osobu koja liči na čovjeka, ali sa malo nesrazmjernim proporcijama uprkos svojoj ljepoti.

Neka naprava u stropu ispuštala je dim zbog kojeg se Boas u početku osjećao bolesno, ali je vjerovao da bi to mogla biti neka vrsta afrodizijaka.

Bilo mu je dozvoljeno da se obuče nakon snošaja sa vanzemaljkom, prije nego što se vratio na svoju farmu. Međutim, pokušao je tajno uzeti mali uređaj iz svemirskog broda kao dokaz svog susreta, što je natjeralo jednog od vanzemaljaca da burno reaguje.

Boasov izvještaj bi se lako mogao odbaciti kao fantazija da nije opširnih detalja koje je iznio i njegove nevoljkosti da podijeli priču.

Dr Olavo T. Fontes, profesor medicine u Brazilu, uvjerio je Boasa da javno podijeli svoju priču, što je on i učinio sa novinarom i članom brazilske vojne obavještajne službe.

Možda vas zanima:  Misterija fotografije trokutastog NLO-a u Zemljinoj orbiti

Uz detaljne opise vanzemaljaca, njihove odjeće i svemirske letjelice, otkriveno je da Boas ima trovanje radijacijom i da je mjesecima nakon iskustva patio od raznih fizičkih bolesti.

Na kraju ovog teksta ostaje nam još pitanje: Da li je ovaj susret bio stvaran ili možda samo mašta usamljenog farmera?

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE