Nove peruanske “vanzemaljske” mumije mogle bi biti poslane na provjeru u SAD

209

Na internetu se nastavlja debata o kontroverznim peruanskim mumijama, koje neki proglašavaju lažnim, dok drugi tvrde da se radi o pravim ostacima vanzemaljskih bića.

Ove mumije otkrivene su prije nekoliko godina u neimenovanoj peruanskoj pećini. Neke od njih podsjećaju na male humanoide sa ovalnim lobanjama, velikim očima i tankim udovima, dok druge izgledaju veće sa tijelima koja su sličnija ljudskim.

U septembru 2023. godine, meksički ufolog Jaime Maussan ušao je u istoriju predstavivši ove čudne mumije Meksičkom kongresu, što je izazvalo veliki interes.

Prema Maussanu, istraživački tim koji proučava ova “vanzemaljska” tijela otkrio je da je otprilike 30% njihovog genetskog sastava nepoznato i vjerovatno vanzemaljskog porijekla.

Tehnikama datiranja ustanovljeno je da su mumije stare oko 1.000 godina. Istraživački tim je također predstavio rendgenske snimke i skenove koji pokazuju da su mumije imale pravi skelet, a ne puke krpe i žice, iako su ovi nalazi zbunili mnoge stručnjake.

Neki kritičari tvrde da bi mumije mogle biti sastavljene od kostiju različitih ljudi ili životinja, bilo od strane modernih prevaranata ili drevnih peruanskih Indijanaca u ritualne svrhe.

Nedavno su javnosti predstavljene dvije nove mumije, navodno iz iste pećine. Za sada je dostupno samo nekoliko fotografija.

Jedna od fotografija prikazuje humanoidno stvorenje u sjedećem položaju sa velikom zaobljenom lubanjom, a druga prikazuje slično stvorenje sa izduženom lubanjom.

Obje mumije imaju po tri prsta na rukama i nogama, što je u skladu sa ranijim ostacima, a što se i vidi na rentgenskim snimcima.

Vanzemaljske mumije rentgen

Maussanov tim nastavlja proučavati nove i ranije otkrivene mumije uprkos sve većim kritikama.

Možda vas zanima:  Skrivene dimenzije ili teorija "nevidljivih vanzemaljaca"

Maussan trenutno radi na tužbi protiv vlade Perua zbog naknade štete i za pravo da pošalje uzorke mumija univerzitetskim istraživačima i drugim naučnicima u Sjedinjenim Državama na detaljnije, neozavisno testiranje treće strane.

“Tužba je već pokrenuta za 300 miliona dolara”, rekao je Maussan za DailyMail.com.

“Pregovarat ćemo sa Peruom,” rekao je Maussan, “da nam dozvole da izvezemo uzorke koji će biti analizirani u Americi.”

Izvor: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE