Projekt Montauk, teleportacija i putovanje kroz vrijeme

958

Ako je vjerovati ljudima koji iznose tajne informacije, popularno poznatim kao “zviždači” (eng. whistleblowers), to je samo početak onoga što američka vlada skriva, duboko ispod zemlje u svojim tajnim laboratorijama.

Prema izjavama tih ljudi, od kojih su mnogi bili na čelnim ili visokim pozicijama, kao što je David Grusch – bivši oficir vazdušnih snaga SAD-a (USAF) i bivši obavještajni službenik, američka vlada već odavno ima veze sa vanzemaljskim inteligencijama koje pažljivo krije od javnosti.

Danas vam donosimo jednu zanimljivu priču o navodnom CIA-inom tajnom programu putovanja kroz vrijeme i veoma čudnim eksperimentima.

Priča koja slijedi u narednim redovima, bilo u njoj istine ili ne, svakako je veoma intrigantna.

Camp Hero: Tajna vojna laboratorija pod zemljom

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, tačnije 1942. godine, na ostrvu Long Island Sond, uspostavljen je Camp Hero.

Predstavljen je javnosti kao obično ribarsko selo, ali istina o svrsi tog kampa je bila sasvim drugačija.

Ustvari, Camp Hero je bio odbrambena lokacija sa primarnim zadatkom da zaustavi eventualni nacistički napad na New York.

Duboko ukopane u velikim betonskim bunkerima ispod zemlje, tri baterije topova kalibra od 15 i 40 cm omogućavale su braniteljima da se odupru bilo kakvom pokušaju vojne invazije.

Nedugo nakon završetka Drugog svjetskog rata, američka vojska je u potpunosti napustila kompleks. Ipak, instalirana je radarska stanica dugog dometa, namijenjena za nadzor Atlantika radi otkrivanja eventualnih sovjetskih nuklearnih projektila.

Camp Hero
Državni park Camp Hero fotografisan sa vrha svjetionika Montauk Point; DanTDCC BY-SA 4.0, preko Wikimedia Commons

Iako su postojali pokušaji da se zemljište proda zainteresovanim investitorima, ekolozi su uspjeli sačuvati veći dio kompleksa, a brigu o njemu je preuzela Nacionalna služba za parkove.

To je barem službena verzija istorije, ali za one koji su protiv svoje volje posjetili Camp Hero, stvarna istorija tog mjesta je bila mnogo, mnogo zlokobnija.

Možda vas zanima:  Grof Saint Germain: Bezvremenska misterija "besmrtnog" čovjeka

Preston Nichols i Steward Swerdlov

Kada je prošlo 11 godina od službenog zatvaranja tog vojnog postrojenja, dva muškarca su podvrgnuta hipnoterapiji, kako bi povratili potisnuta sjećanja koja su skrivali još od djetinjstva.

Na njihovo iznenađenje i užas, otkrili su da su sjećanja na vrijeme provedeno u tajnoj vojnoj laboratoriji bila duboko potisnuta u njihovoj podsvijesti.

Ali, sada – poslije toliko dugo vremena – ta su se sjećanja neočekivano vratila.

Sa svojom psihološkom osjetljivošću, Preston Nichols i Steward Swerdlov su u to vrijeme bili dječaci, koje su oteli vladini tajni agenti.

Uplašeni i ne znajući šta se dešava, dovedeni su u Camp Hero.

Nakon što su ušli na jedna od starih vrata kompleksa, spustili su se duboko liftom u najniže nivoe tajne podzemne laboratorije.

Podzemna baza
Foto: 652234 sa Pixabay

Tamo se nalazilo još djece, ali nije bilo vremena za upoznavanje i druženje, jer ispod zemlje su se provodili čudni i raznoliki eksperimenti.

Ti eksperimenti su bili na granici nezamislivog, istražujući veoma napredna područja nauke, često i izvan nje.

“Psihički ratnici”

Zbog širenja glasina da je tadašnji Sovjetski savez ozbiljno pristupio istraživanjima raznih vrsta paranormalnih fenomena, u očajničkom nastojanju da stekne bilu kakvu prednost nad američkim rivalima, vlada SAD-a je započela vlastiti niz tajnih programa kako bi osigurala dominaciju Amerike u svakom aspektu ratovanja – uključujući i paranormalno područje.

Djeca koja su imala izraženu psihičku senzibilnost, obučavana su da koriste tehnike gledanja na daljinu, a njihove sposobnosti su pojačane kombinacijom tehnologije i raznih supstanci.

Možda vas zanima:  Je li vrijeme iluzija?

Ali, ako je SAD mogao iskoristiti vidovnjake za špijuniranje najvećih sovjetskih tajni, onda su vjerovatno i Sovjeti imali iste mogućnosti.

Tako je nastao program “psihičkih ratnika”, mentalni rat u kojem su američki “psihički ratnici” nastojali poraziti neprijateljske psihičke špijune.

Eksperimenti sa teleportacijom

Postojali su i drugi eksperimenti, čiji je cilj bio izobličavanje i izvrtanje same suštine stvarnosti. U ranim 1940-tim godinama, u projektu koji će kasnije postati poznat kao Filadelfijski eksperiment, SAD su uspjele u potpunosti teleportovati ratni brod.

Rezultati koji su proizašli iz tog eksperimenta, bili su…pa problematični. Brod se na kraju ponovo pojavio, ali sa živom posadom koja je bila spojena sa brodom.

Na kraju nije bilo preživjelih.

U tajnim laboratorijama ispod Camp Hero-a, SAD su nastojale da usavrše tu tehnologiju. U početku su to bili skromni predmeti, poput olovke, ali su se teleportirali na samo nekoliko metara.

Instalacijom generatora na nuklearno gorivo, za eksperimente sa teleportacijom je omogućena znatno veća energija – i onda se desio iznenadni proboj kada su naučnici teleportovali ljudsko biće izvan Zemlje.

Nakon povratka, ispitanik je ubrzo preminuo zbog izloženosti dubokom Svemiru.

Projekt Montauk

U narednim godinama tehnologija je poboljšana do te mjere, da su naučnici Projekta Montauk mogli vršiti teleportaciju ljudskih bića na Mars.

Neki čak i vjeruju da je 2012. godine, niko drugi do predsjednik Obama navodno teleportovan na Mars, kako bi se sastao sa vanzemaljskom delegacijom.

Možda vas zanima:  Agarta: Izgubljena civilizacija u središtu zemlje

Radilo se o zajedničkoj istraživačkoj bazi na Marsu u kojoj su sarađivali vanzemaljski i ljudski naučnici.

Postoje i mišljenja da su vanzemaljci sa svojom superiornom tehnologijom znatno doprinijeli Projektu Montauk, što je pomoglo naučnicima da otključaju mnoge tajne sa one strane nauke.

Do danas, vrlo se malo zna o ovim vanzemaljskim posjetiocima sa kojima se udružila američka vlada – ili o njihovim stvarnim namjerama prema ovoj planeti.

Bez obzira da li vjerujemo ili ne u ovakve priče, one nas potiču na razmišljanje koliko razumijemo stvarnost u kojoj postojimo.

Bilo u njima istine ili su čista fikcija, priče poput ove ostavljaju nas sa pitanjem : Šta ako?

Foto naslovnice: Freepik

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.