NLO na Mjesecu

Posljednji čovjek na Mjesecu je vidio misteriozne “sjajne bljeskove” tokom slijetanja

376

Posljednji astronaut koji je hodao po Mjesecu, Gene Cernan, tvrdio je da je vidio neshvatljive “sjajne bljeskove” koji su se “okretali”. To se dogodilo 1972. godine, četvrtog dana prisutnosti astronauta na Mjesecu, prenosi dailystar.co.uk.

NASA se trenutno priprema da pošalje novu generaciju astronauta na Mjesec, ali posljednji astronaut koji je posjetio Zemljin satelit upozorio je naučnike na čudne pojave koje je uočio tokom svog putovanja.

Oglas

Gene Cernan tvrdi da je vidio seriju “sjajnih bljeskova” na Mjesecu. U timu astronauta koji je otišao na Mjesec bili su i Jack Schmitt i Ronald Evans.

Gene Cernan
Gene Cernan

Uprkos činjenici da su primijetili nešto neobjašnjivo, NASA će se ipak vratiti na Mjesec u sklopu misije Artemis u potrazi za “naučnim otkrićima” i “ekonomskim prednostima”.

“Brige oko sjajnih bljeskova kao signala za problem s motorom su odbačene od strane kolege astronauta Schmitta, koji je rekao da njegov “komandant ne misli da se motor može vidjeti” s njegove pozicije.”

Na audio zapisa leta, snimljene su Cernanove tačne riječi, gdje se čulo kako astronaut govori: „Ne znam. Slični su po intenzitetu i prilično pravilni u…u intenzitetu, sa blistavim i prigušenim bljeskovima, i široko su razdvojeni.”

Oglas

Gene Cernan je govorio o “sjajnom bljesku” i objektu koji se “okreće”, koji nije mogao identifikovati.

NASA izvještava da je astronaut vidio dio izbačene rakete koji je možda reflektovao sunčevu svjetlost tokom leta.

Možda vas zanima:  Misteriozni signal iz svemira zabrinjava astronome već 33 godine

Istraživači NLO-a uvjereni su da će astronaut koji je prošao dugogodišnju obuku moći razlikovati raketu od ovog neshvatljivog fenomena.

Od davnina ljudi su vjerovali da je Mjesec naseljen. Prvi takav spomen o “stanovnicima Mjeseca” datira iz 1064. godine. Nešto kasnije, francuski astronom Louville i slavni Galileo primijetili su čudne bljeskove na Zemljinom satelitu.

Astronomi tog vremena bilježili su promjene u kraterima na Mjesecu, kretanje svjetlećih objekata na njegovoj površini i neke čudne bljeskove.

Izvor: anomalien.com

Oglas

Foto naslovnice: Lovepik.com