Tajanstveni čovjek iz Taureda

905

Priča nazvana “Čovjek iz Taureda”, počinje u julu 1954. godine kada je jedan muškarac stigao na međunarodni aerodrom u Tokiju.

Bio je to bijelac sa bradom, čiji je primarni jezik bio francuski, ali je tečno govorio japanski i još nekoliko drugih jezika.

Redoslijed događaja o ovom slučaju varira, ovisno o verziji priče. U jednoj od verzija, čovjek je dao svoj pasoš zbog pečata, a japanski službenici na aerodromu su primijetili nešto čudno.

Iako se činilo da je pasoš originalan, službenici i njihove kolege nikada nisu čuli za državu Taured, u kojoj je izdat. To je dovelo do toga da je čovjek odveden na ispitivanje.

Prema drugoj verziji, čovjek je rekao da je njegova matična država Taured. Kako mu japanski službenici nisu vjerovali, dao im je svoj pasoš da bi ih uvjerio da govori istinu.

Uvjeravao ih je da zaista postoji država Taured i da se nalazi između Francuske i Španije već 1000 godina.

Kada su mu dali kartu, čovjek je pokazao na lokaciju gdje se nalazi država Andora i bio je zbunjen zašto je njegova zemlja označena tim imenom.

Japanski službenici su tvrdili da zemlja Taured ne postoji, ali ih je putnik uvjeravao u suprotno.

Kod ovog čovjeka je pronađen novac u raznim evropskim valutama, a na njegovom pasošu bili su pečati sa više svjetskih aerodroma, uključujući i prethodne posjete kompaniji za koju je tvrdio da radi.

Možda vas zanima:  Neobjašnjivi slučajevi jednog kosmonauta

Ipak, identitet čovjeka nije mogao biti utvrđen, uprkos obimnoj dokumentaciji koju je imao sa sobom i koja je potkrepljivala njegove tvrdnje.

Odveden je u obližnji hotel, gdje su dva stražara postavljena ispred njegove sobe kako bi ga spriječili u pokušaju bijega. Ali, sljedećeg jutra kada su policajci provjeravali njegovu sobu, od njega nije bilo ni traga, niti bilo kakvih indicija kako je uspio da im umakne.

Osim toga svi njegovi lični dokumenti, koji su mogli podržati istinitost ove priče, su nestali, što je izazvalo još veću zbunjenost.

Policija je potvrdila da nije nikako mogao pobjeći kroz prozor, jer se njegova soba nalazila na gornjim spratovima i nije imala balkon.

Jedno od mogućih objašnjenja ovog događaja je da se čovjek iz Taureda nesvjesno našao u paralelnom univerzumu ili dimenziji i završio na tokijskom aerodromu.

Prema ovom mišljenju, živio je na drugoj Zemlji koja je veoma slična našoj, osim što se država ovdje poznata kao Andora, tamo zvala Taured.

Prema još jednoj hipotezi, možda je ovaj čovjek jednostavno bio putnik kroz vrijeme.

Također je sasvim moguće da je ova priča obični urbani mit. Možda čovjek iz Taureda nikada nije postojao i samo je plod nečije mašte.

Šta god da je istina ovdje, ono što sa sigurnošću možemo reći je da živimo u svijetu o kojem tako malo znamo.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE