Bivši NASA-in naučnik: “U Saturnovim prstenovima se nalaze vanzemaljski brodovi”

1.1k
Preslušaj članak

Norman Bergrun, naučnik koji je 12 godina radio u NASA-i, tvrdi da se u Saturnovim prstenovima nalaze vanzemaljski brodovi. Ali, sa žaljenjem je konstatovao da nauka to ne želi da prizna.

Bergrun je bio član Nacionalnog savjetodavnog komiteta za aeronautiku i radio je s Lockheed Martinom na nekim povjerljivim projektima u aeronautici.

Oglas

U svojoj knjizi Prstenovi Saturna iz 1986. godine, prvi je izložio teoriju da su vanzemaljske letjelice viđene na prstenastim planetama Sunčevog sistema, posebno na Saturnu.

Bergrun kaže da je analizirajući slike snimljene sa sondi Voyager tokom godina, pronašao čudne objekte u blizini prstenova. Naučnik je dodao da se čak može vidjeti “ispuh iz motora vanzemaljskih brodova, čije se širenje ubrzava i dostiže kritičnu fazu”.

Bivši NASA-in inženjer je to objasnio rekavši da su prstenovi Saturna, Urana i Jupitera stvoreni da se koriste kao izvor energije ili da vanzemaljci dobiju resurse.

Osim toga, on je uvjeren da se ovi brodovi mogu smatrati “živim”, jer imaju osnovne funkcije bioloških sistema, kao što su samoreprodukcija i samoodržavanje.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Ovo je u skladu sa onim što kažu neki teoretičari, kao što su Arven Nikolson i Dankan Fororganis sa Univerziteta u Edinburgu.

Prije deset godina, oni su sugerisali da bi svemir mogao biti naseljen hiljadama vanzemaljskih sondi koje se samorepliciraju.

I pored neospornog prestiža ovog naučnika, skeptici tvrde da za to postoji prirodno objašnjenje. Drugi ukazuju da pokrete sonde uzrokuju neravnine na slikama.

Misteriozni objekat u Saturnovim prstenovima
Misteriozni objekat u Saturnovim prstenovima; Foto: anomalien.com

Istina je da su Saturn i njegovi mjeseci puni čudnih karakteristika, od tajanstvenog heksagonalnog oblaka na Sjevernom polu do “satelita pastira“.

Možda vas zanima:  Tucker Carlson: NLO-ima upravljaju "duhovni entiteti"

Ovi sateliti su mali mjeseci čiji gravitacioni uticaj ograničava materijal u nekim planetarnim prstenovima, što ograničava uske oblasti.

Materijal prstena koji orbitira blizu pastirskog mjeseca obično se vraća nazad u prsten, dok se drugi materijal izbaci ili završi padajući na neki drugi satelit.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Međutim, ponekad se dogodi nešto neobjašnjivo. Upečatljiv primjer može se vidjeti na slici sa sonde Cassini.

Cassini sonda misteriozni objekat u prstenovima Saturna
Svemirska letjelica Cassini uočila je misteriozni objekat u Saturnovim prstenovima; Foto: anomalien.com

Agencija to opisuje na sledeći način:

„Sjajni proboj u Saturnovom uskom F-prstenu sugeriše da je možda nedavno probijen. Ova karakteristika vjerovatno nije uzrokovana Pandorinim Mjesecom (prečnika 81 km) koji vreba u donjem desnom uglu. Najvjerovatnije je taj proboj nastao interakcijom malog objekta ugrađenog u prsten i materijala u jezgri prstena.”

Naučnici ponekad ove karakteristike nazivaju “mlaznjacima”.

Budući da su ova tijela mala i ugrađena u sam F-prsten, teško ih je otkriti u rezoluciji dostupnoj NASA-inoj svemirskoj letjelici Cassini.

Umjesto toga, njegov učinak otkriva njegovo prisustvo, a naučnici koriste svemirsku letjelicu Cassini za proučavanje ovih nevidljivih skulptora F-prstena.”

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE