Tamna piramida: Skrivena tajna Aljaske

579

Američka posljednja granica, Aljaska, surovo je okruženje prepuno raznovrsnog divljeg svijeta, dramatičnih pejzaža i otprilike 100,000 glečera. Ipak, skrivena unutar njene gotovo netaknute prirode leži klasifikovana tajna poznata samo nekolicini odabranih – ogromna piramida misterioznog porijekla, tajno identifikovana kao “Tamna piramida”.

Vjeruje se da ova ogromna podzemna struktura nadmašuje veličinu poznate Velike piramide u Gizi u Egiptu, sa glasinama koje sugerišu da bi mogla biti i do četiri puta veća.

Egipatska piramida stoji kao jedna od najmonumentalnijih struktura ikada izgrađenih od strane čovječanstva. Nesumnjivo, otkrivanje piramide koja nadmašuje ovo postignuće na udaljenoj lokaciji na planeti bi se smatralo jednim od najznačajnijih arheoloških otkrića našeg doba.

Tamna piramida nije samo ogromna po veličini, već se također vjeruje da je izgrađena prije nekoliko miliona godina. S obzirom na ove neobične karakteristike, nije iznenađujuće da je ova struktura izazvala mnoštvo spekulacija.

Aljaska se prostire na približno 2,5 puta većoj površini od Teksasa, obuhvatajući širok spektar klimatskih uslova – od obala do pustinja, arktičkih područja, pa sve do prašuma.

Značajan dio Aljaske je ili u vlasništvu federacije ili se smatra nenastanjivim zbog preovlađujućih klimatskih uslova.

Stoga nije iznenađujuće da je Aljaska u središtu narativa koji sugeriše prisustvo ogromne piramidalne strukture, koju navodno skriva američka vojska.

Je li moguće da ispod ledenih prostranstava Aljaske leži piramida koja premašuje veličinu poznatih piramida širom svijeta?

Douglas A. Mutchler: Misteriozno otkriće vojnog oficira

Da bismo se dublje upustili u ovu tematiku, koncentrisat ćemo se na otkrića koja je pružio čovjek po imenu Douglas A. Mutchler.

Ključno je naglasiti da Doug, kako ga odmilja zovu njegovi poznanici, posjeduje popriličan ugled, stoga bi bilo nepromišljeno da ga kompromitira izmišljanjem ekstravagantnih priča.

Doug je služio kao kontraobavještajni oficir za američku vojsku, stacioniran u Fort Richardsonu, smještenom na periferiji Aljaske.

Kao dio njegove standardne procedure prilikom dolaska na novu dužnost, pregledao je kartu da potvrdi svoje operativno područje i primijetio nepravilnost.

Značajan dio karte namjerno je izostavljen i označen kao “ovo područje do sada nije istraženo”.

To je kod Douga izazvalo sumnju u prikrivene informacije, ali naviknut na vojni protokol, odlučio je da zanemari ovo otkriće. Ipak, sudbina ga je vodila ka otkrivanju misterije skrivene na Aljasci.

Sve je počelo 1992. godine, kada je Kina izvela svoj najopsežniji podzemni nuklearni test. Ovaj incident pružio je priliku geolozima i raznim naučnicima da istraže Zemljinu koru.

Možda vas zanima:  Svi antički spomenici izgrađeni su na temelju opšteg znanja

Pola godine nakon nuklearnog testa, Douglas je slučajno naišao na vijest na NBC-ovom kanalu 13. Reportaža je isticala izvanredno otkriće nakon nuklearne eksplozije u Kini.

Izvješteno je da je magnituda eksplozije bila toliko velika da je rezonirala kroz Zemljinu tkaninu, šaljući udarne valove preko 6.000 kilometara sve do Aljaske, gdje su ih detektovale stanice za praćenje zemljotresa.

Kroz analizu ovih valova, naučnici su ispitivali gustinu stijena kroz koje su prolazili. Vijest je otkrila da su podzemni skenovi otkrili i identificirali nešto izvanredno – podzemnu strukturu koja nalikuje savršenoj piramidi 80 km jugozapadno od Mount McKinleyja na Aljasci.

Dougovo interesovanje je poraslo kada je shvatio da se lokacija piramide poklapa sa mjestom na karti, gdje je prethodno primijetio neistraženi dio Aljaske.

S obzirom na važnost ovog otkrića, očekivao je da će dospjeti na naslovnice, ali bio je u krivu. Zbog toga je odlučio da posjeti lokalnu televizijsku stanicu u Anchorageu koja je emitovala izvještaj sa namjerom da zatraži kopiju spomenutog izvještaja.

Međutim, menadžer televizijske stanice ga je informisao da nisu emitovali takvu priču. Dok je izlazio iz zgrade, filmska urednica prišla je Dougu i, iako nije mogla direktno pomoći u njegovom istraživanju, potvrdila je da je spomenuta priča zaista bila emitovana na stanici noć prije.

Podijelila je uznemirujuće otkriće – dvojica muškaraca su došla u stanicu i zaplijenila materijal vezan za vijest o piramidi.

Doug nije odustajao i nekoliko godina kasnije, sakupio je hrabrost da istraži vladine dokumente u pokušaju da otkrije istinu, ali se suočio sa dvojicom misterioznih službenika koji su zaplijenili te dokumente i rekli mu da nema potrebnu sigurnosnu dozvolu. Tek dvije decenije kasnije, Dougovo otkriće je izneseno u javnost.

Počelo je kada je Doug putem e-maila kontaktirao Lindu Moulton Howe, uglednu američku istraživačku novinarku i stručnjakinju za NLO-e, koja je bila veoma zainteresovana za neobjašnjive fenomene.

U svojoj poruci koju je poslao novinarki, Doug je iznio svoje uvjerenje da američka vlada na Aljasci skriva značajnu piramidalnu strukturu ispod površine.

U julu 2012. godine, Linda je tokom svog gostovanja na radijskoj emisiji “Coast to Coast AM” javnosti obznanila postojanje tamne piramide.

Podijelila je unaprijed snimljen intervju sa Dougom. Nakon Lindinog otkrića, njena kancelarija je bila preplavljena plimom priča i informacija o navodnoj lokaciji piramide.

Tamna piramida: Svjedočanstva i priče

Među njima je bio Bruce Pearson. Bruceov otac imao je direktan susret sa ovom misterioznom strukturom, dok je bio dio misije za dostavu zaliha do piramide.

Bio je prijatelj sa pilotom aviona, a obojica su bili bivši vojni piloti. Bruceov otac je isprva vjerovao da su krenuli ka radarskoj instalaciji, ali na njegovo iznenađenje, destinacija je bila podzemna piramida.

Možda vas zanima:  Skrivene podzemne prostorije otkrivene u blizini Keopsove piramide

Bruceov otac je neposredno prije leta obaviješten da idu ka postrojenju za generisanje energije, a kada je pitao da li je to nuklearno postrojenje, rečeno mu je da je riječ o nenuklearnom postrojenju drevnog porijekla, nalik piramidi, smještenom 50-tak metara ispod zemlje.

Pilot je za vrijeme leta nastavio informisati Bruceovog oca o zapanjujućem kapacitetu proizvodnje energije piramide, sposobnom da napaja cijelu Kanadu, i njenom misterioznom porijeklu koje je zbunilo sve.

Tokom njihovog putovanja helikopterom, dok su prevozili tri misteriozna sanduka, primijetili su mali avion kako ih prati.

Kada su bili veoma blizu lokacije, helikopter je nakratko doživio potpuni električni kvar, a kompas je poludio.

Po dolasku na lokaciju, primijetili su nekoliko struktura i nekoliko mini-šatlova. Bruceov otac je lako prepoznao rudarska okna u blizini zbog njihove učestalosti u njegovoj zajednici iz djetinjstva.

Dizala su bila ograđena električnom ogradom i imala su stražarnice na vrhu. Naoružano osoblje u bazi, odjeveno u crne uniforme bez oznaka, uperilo je oružje prema helikopteru.

Na istovaru sanduka radilo je šest ljudi, a što je nevjerovatno, nije bilo prateće papirologije.

Još jedna priča o misterioznoj piramidi na Aljasci dolazi od čovjeka, poznatog samo kao 46-godišnji sin penzionisanog inženjera iz Western Electricha.

Tvrdio je da mu je otac rekao za postojanje tamne piramide na Aljasci. Nadalje, otkrio je da je njegov otac bio uključen u rad na moćnom električnom sistemu unutar piramide početkom 1960-ih godina, čime je dodao vjerodostojnost svojoj priči.

Još jedna žena, koja nije htjela otkriti svoj identitet, kontaktirala je Lindu, tvrdeći da ima sposobnost gledanja na daljinu.

U jednoj od svojih sesija gledanja na daljinu, detaljno je opisala piramidu i njeno okruženje, sugerišući da je njena svrha iskorištavanje energije Zemlje.

Ono što je dodatno bilo iznenađujuće je njena insinuacija o mogućoj umiješanosti vanzemaljaca, tvrdeći da je unutar piramide vidjela humanoidnu figuru koja predvodi ostale.

Kasnije, Linda je dobila još jedan misteriozni poziv, ovaj put od čovjeka koji je živio na istočnoj obali i koji je potvrdio Dougove tvrdnje.

Ovaj čovjek je tvrdio da je lično vidio ogromnu podzemnu piramidu na Aljasci. Lindi je bilo jasno da ovaj čovjek posjeduje insajderske informacije o piramidi.

Prema njegovim tvrdnjama, piramida je bila zastrašujuća struktura napravljena od tamnog kamena, a on je dobro poznavao njene dimenzije koje su iznosile oko 170 metara od baze do vrha.

Još jedna intrigantna priča dolazi od penzionisanog mornaričkog kapetana, koji je također iznio svoja saznanja o zagonetnoj piramidi.

Kapetan, koji je bio uključen u tajne radarske instalacije na Aljasci tokom 1980-ih, istaknuo je neobičan fenomen.

Možda vas zanima:  Paleoantropolozi su pronašli otiske cipela stare 100.000 godina u Africi

Tokom godina, primijetio je enigmatičan i izuzetno moćan elektromagnetski izvor blizu jezera Minchumin na Aljaski koji je uzrokovao poremećaje u vazduhoplovstvu i komunikacijama u njegovoj bazi.

Ovo otkriće ga je zaprepastilo. Međutim, kada je to prijavio svojim nadređenima, brzo su mu zaprijetili sudskim postupkom.

Neke teorije o drevnim civilizacijama i energiji piramida

Sa ograničenim dostupnim informacijama i šačicom navodnih vojnih lica koja su iznijela tvrdje o postojanju piramide na Aljasci, konkretne činjenice o ovoj strukturi ostaju zamagljene.

Neki vjeruju da je Tamna piramida na Aljasci mogla biti izgrađena od strane veoma inteligentne civilizacije.

Može li to biti razlog zbog kojeg vlasti žele zadržati tajnost ove strukture? Ako bi istina bila otkrivena javnosti, to bi moglo izazvati temeljnu izmjenu istorijskih knjiga o počecima ljudske civilizacije.

Sama pomisao da je nekada u davnoj prošlosti postojala visoko napredna civilizacija, koja je potencijalno tehnološki bila razvijenija od ove civilizacije, izaziva naše razumijevanje svijeta u kojem živimo.

Priče o misterioznim piramidama nisu ograničene samo na Aljasku. Mnogi tvrde da javnost zna samo za mali dio piramida širom svijeta i da je značajan broj njih namjerno skriven od opšte populacije.

U izvještajima o piramidama, godinama se spominju lokacije poput Bosne, Kine, Bermudskog trokuta i Antarktika.

Jedna od najzanimljivijih teorija o piramidama je da ove strukture imaju sposobnost prikupljanja elektromagnetne energije iz okolne atmosfere koju kasnije odašilju, potencijalno utičući na ljudsku svijest.

Je li moguće da su drevne civilizacije gradile piramide kako bi pojačale globalno prikupljanje elektromagnetne energije, možda u svrhu poboljšanja njihovih ličnih kognitivnih i duhovnih kapaciteta?

Neki istraživači su teoretisali da piramide funkcionišu kao ogromni generatori i imaju sposobnost interakcije sa elektromagnetnim poljem i direktnog utjecaja na njega.

Zanimljivo je da je ukrajinski fizičar po imenu Dr. Volodimir Krno Holetz potvrdio tačnost ove tvrdnje kroz svoje eksperimente.

Naveo je da su uz podršku ruske vlade izgradili ogromnu piramidu od 140 tona izvan Moskve, sa izvanrednim rezultatima.

Otkrili su nekoliko efekata unutar i oko piramide: regeneracija tkiva pokazala je izvanredno poboljšanje, a imunološki sistemi kod ljudi i drugih životinja su značajno poboljšani.

Seizmička aktivnost u blizini piramide, doživjela je značajno smanjenje, a radioaktivni materijali unutar nje su iskazali smanjene nivoe zračenja.

Kredibilni nalazi istraživača impliciraju da su drevna napredna društva mogla graditi opsežnu mrežu piramida za generisanje energije i druge korisne svrhe.

Skrivena Tamna piramida na Aljasci mogla bi biti samo jedan dio mreže piramida koja je uglavnom sakrivena od javnosti.

Ovo bi također objasnilo postojanje sličnih drevnih piramida rasutih širom svijeta, izgrađenih od strane različitih i odvojenih kultura.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira44
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni113
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci43
Stonehenge
Skrivena Istorija75
Novosti44
PODRŽITE RAD OVE STRANICE