Jesu li naučnici na Antarktiku pronašli dokaz da postoje paralelni univerzumi?

1.6k
Preslušaj članak

Grupa naučnika iz NASA-e je na Antarktiku pronašla dokaze koji sugeriraju da postoje paralelni univerzumi – u kojem pravila fizike moraju biti suprotna od naših vlastitih.

U onome što bi se moglo nazvati preokretom iz naučnofantastičnih TV emisija i stripova iz ranih 1960-ih, eksperiment za detekciju kozmičkih zraka je pronašao čestice koje bi mogle poticati iz paralelnog svijeta koji je također nastao Velikim praskom, izvijestio je Daily Star.

Oglas
Paralelni Univerzumi
Foto: vecstock

Stručnjaci su, u eksperimentu koji se provodi na Antarktiku, koristili gigantski balon da bi nosili NASA-inu Antarktički impulsnu tranzitnu antenu (ANITA),visoko iznad Antarktika, gdje ne bi bilo radijske buke koja bi ometala prikupljanje podataka.

Konstantan “vjetar” visokoenergetskih čestica, međutim, stalno stiže na Zemlju iz svemira.

Visokoenergetske čestice mogu se otkriti samo dolazeći “odozgo” iz svemira, ali ANITA je otkrila teže čestice, tzv. tau neutrine, koje izlaze “odozdo” iz Zemlje.

Ova saznanja ukazuju na to da ove čestice zapravo putuju unatrag u vremenu, sugerirajući dokaze o postojanju paralelnog univerzuma.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Međutim, nisu svi bili zadovoljni ovom hipotezom.

“Najjednostavnije objašnjenje za ovaj fenomen je da su se pri Velikom prasku prije 13,8 milijardi godina formirala dva univerzuma – naš i jedan koji, iz naše perspektive, funkcionira unatrag s vremenom koje ide unatrag”, navodi se u izvještaju.

Ako postoje bilo kakvi stanovnici mogućeg paralelnog univerzuma, oni bi smatrali da je ovaj univerzum taj koji ide unatrag.

Možda vas zanima:  Nibiru: Deveta planeta u našem solarnom sistemu

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE