Naučnici vjeruju da “vanzemaljske” mumije iz Perua nisu ljudi

180

Mumije “vanzemaljaca” iz Perua, mnogi naučnici su nazvali prevarom. Ali, nova studija pokazuje nešto drugačije.

Nedavna analiza jednog od humanoida po imenu Marija pokazala je da ima biološke sličnosti sa ljudima, ali sa mnogo morfoloških i anatomskih strukturnih razlika.

Ispostavilo se da izdužena lubanja mumificiranog humanoida ne pokazuje nikakve znakove umjetne deformacije.

Naučnici su također uspjeli otkriti da je mumija nastala između 240. i 383. godine nove ere, prenosi Daily Mail.

Mumija, pod nadimkom Marija, bila je jedna od šest mumija pronađenih u grobnici u Naski, gradu u južnom Peruu, 2017. godine.

Novinar i ufolog Jaime Maussan je pronašao ove mumije i izjavio da su vanzemaljskog porijekla i da su to stvorenja koja su nekada živjela na Zemlji.

Mumija nazvana Maria
Mumija, nazvana Marija, bila je jedna od šest mumija pronađenih u grobnici u Nazci, gradu u južnom Peruu.

Mnogi naučnici su izjavili da su ove mumije zapravo lažne i da su ih modificirali pljačkaši grobnica. Naučnici su 2018. godine, na osnovu analiza DNK uzoraka i drugih materijala, došli do zaključka da ove mumije pripadaju ljudima.

Ali, ove izjave nisu zaustavile Maussana i druge naučnike koji su nastavili dalje proučavanje humanoida. Najnoviju studiju sproveli su naučnici iz Perua.

Naučnici su otkrili da mumija nije imala kosu i vanjske uši, odnosno da su postojali samo otvori ušnih kanala. Ispostavilo se i da izdužena lobanja nije stvorena umjetnim putem.

Volumen lobanje mumije je za 30% veći od volumena lobanje prosječne osobe.

Vanzemaljske mumije Peru
Naučnici su otkrili da mumija nije imala kosu i vanjske uši, odnosno da su postojali samo otvori ušnih kanala. Ispostavilo se i da izdužena lobanja nije stvorena umjetnim putem.

Skeniranjem humanoida otkriveno je da ima izbuljene oči i izbočene gornje i donje čeljusti. Mariji je nedostajalo šest zuba, ostali su bili jako oštećeni, a nedostajala su i tri umnjaka.

Možda vas zanima:  Otkrivena egzoplaneta prekrivena kipućim okeanom

Prema naučnicima, najneobičnije karakteristike humanoida su pronađene u njegovim rukama i nogama. Širina kostiju ručnog zgloba i osnove tri prsta se mijenjaju glatko i ravnomjerno, što je širina ruku poput ljudskih, ali oko 20 cm duže.

Svaki prst šake ima četiri falange (članaka prstiju), za razliku od tri falange kod ljudi. Kosti stopala se glatko spajaju u tri prsta i iste su širine kao i ljudske, ali otprilike 23 cm duže. Prsti stopala također imaju četiri falange.

Mumija rentgenski snimak sake
Svaki prst šake ima četiri falange, za razliku od tri falange kod ljudi.

Naučnici su također otkrili da Marijin kalkaneus, koji čini petu, ima drugačiji oblik i strukturu nego kod ljudi. Na osnovu toga, naučnici vjeruju da ovaj humanoid nije hodao potpuno uspravno, već se kretao pogrbljen kako bi održao stabilnost tijela.

Analiza je takođe otkrila da je stvorenje patilo od artritisa na rukama i nogama, kao i od oštećenja kičme. Istovremeno, anatomske karakteristike humanoida još uvijek ukazuju da se radilo o ženskoj individui.

Ali, postoje i karakteristike koje su tipičnije za muškarce.

Na kraju su naučnici rekli da je, prema rezultatima nove analize, ovo stvorenje “isušeno humanoidno tijelo sa biološkom arhitekturom sličnom ljudskoj, ali pokazuje brojne strukturne razlike, kao i morfološke i anatomske karakteristike”.

Izvor: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira37
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni105
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci37
Stonehenge
Skrivena Istorija69
Novosti38
PODRŽITE RAD OVE STRANICE