Drevni Egipat i vanzemaljci: Postoji li veza?

1.6k

Istorija krije mnoge tajne od nas. Iako je ljudska vrsta trenutno na visokom tehnološkom razvoju, ipak čini se da nedostaju određene slagalice iz naše prošlosti koje bi nam pomogle da bolje razumijemo drevne civilizacije i njihova nevjerovatna postignuća, koja su i danas teško ostvariva.

Drevni Egipat, sa svojim tajanstvenim piramidama, samo još više produbljuje misteriju.

Oglas

Piramide, te zagonetne građevine iz drevnih vremena, iznova i iznova nas podsjećaju da nešto “ne štima” u prihvatanju službene istorije kojoj nas uče autoriteti.

Pitanje je, kako su drevne civilizacije izgradile takve monumentalne strukture samo uz pomoć primitivnih alata i sirove ljudske snage, što je čak i danas – u modernom dobu – teško ostvarivo?

Jesu li možda imali pomoć od neke druge napredne civilizacije ili vanzemaljskih posjetilaca? Ili je jednostavno onako kako nas uči službena arheologija – piramide je izgradila egipatska civilizacija, na način koji nam još nije poznat.

U ovom članku, navešćemo nekoliko razloga zašto bi gradnja egipatskih piramida mogla biti povezana sa misterioznim posjetiocima iz Svemira.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Jesu li to vanzemaljske piramide?

Naučnici i danas češu glave, pokušavajući dati smislen odgovor na pitanje: Kako su drevne civilizacije, u ovom slučaju Egipćani, transportovali kamene blokove, od kojih su neki bili teški i do dvije i pol tone, do mjesta gradnje i sagradili piramide?

Možda vas zanima:  Drevne civilizacije: 6 velikih enigmi

Jedna od naučnih teorija, koja pokušava objasniti ovaj kolosalni poduhvat, je da su drevni Egipćani kamene blokove prevozili uz pomoć jednostavnih sanki kroz ogromne pješčane pustinje.

U ovo je malo teže povjerovati, čak i u smislu proširenja ove teorije, da je pijesak po kojem su Egipćani vukli sanke bio mokar, da bi se smanjilo trenje.

To je samo još jedan od mnogih naučnih pokušaja da se gradnja piramida pripiše Egipćanima, ali postoje i mnogi koji razmišljaju otvorenije i gradnju piramida pripisuju vanzemaljcima.

Pozivaju se na usklađenost piramida sa Orionovim pojasom, što eventualno ukazuje na povezanost piramida sa gostima iz Svemira.

Hijeroglifi kao pisani tragovi o vanzemaljskim posjetiocima

Hijeroglifi

Kada neko spomene Egipat, to većinu nas asocira na hijeroglife. Egipat je ih prepun, a neki od njih su posebno zanimljivi, jer bi se eventualno mogli povezati sa vanzemaljskim posjetama.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Ti hijeroglifi prikazuju avione, vanzemaljska stvorenja i divove. Naravno, ove bi simbole mogli tumačiti na razne načine ili jednostavno vjerovati da su stari Egipćani u svoje klinasto pismo ucrtali ono što su vidjeli.

Tulli papirus, na primjer, opisuje pojavu letećih tanjira za vrijeme vladavine faraona Tutmozisa III, a postoje i neke zanimljive hijeroglifske gravure koje prikazuju nešto što liči na današnji moderni helikopter.

Drevni egipat i napredna tehnologija

elektricitet
Foto: israel palacio sa Unsplash

Drevne civilizacije su možda bile mnogo tehnološki naprednije nego što im obično pripisujemo. Zahvaljujući popularnim televizijskim programima kao što su “Ancient Discoveries” i “Ancient Aliens”, arheolozi bacaju svjetlo na neke neobične tehnologije koje datiraju hiljadama godina unazad, sugerišući da su drevne civilizacije zapravo znale kako iskoristiti energiju!

Možda vas zanima:  Atlantida: 5 glavnih teorija o izgubljenom gradu

Chris Dunn vjeruje da su piramide možda bile elektrane koje kombinuju piezoelektrični efekat da bi generisale električnu energiju izlaganjem kristala kvarca visokom pritisku.

Postoje i oni koji vjeruju da su piramide bile uređaji za komunikaciju sa vanzemaljcima.

Egipatska mitologija

U Egipatskoj mitologiji također možemo pronaći konekciju sa vanzemaljcima. Neki bogovi, kao što su Ra, opisani su kao da dolaze sa zvijezda.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Iako na prvu zvuči čudno, moramo se zapitati da li bi ovo mogao biti dokaz da su drevni Egipćani imali kontakt sa vanzemaljskom rasom?

Anubis, Horus i Bastet, egipatski bogovi, naslikani su sa životinjskim glavama i ljudskim tijelima. U vezi s tim, postoje i tvrdnje da su ova bića hibridi nastali genetskim inžinjeringom od strane vanzemaljaca – kao eksperimenti ili sluge nekoj naprednoj vanzemaljskoj civilizaciji.

Zaključak

Postoji niz misterija vezanih za drevni Egipat, posebno u vezi s izgradnjom piramida, što je zagonetka koja nikada nije u potpunosti razjašnjena.

Naučnici i istraživači i dalje pokušavaju razumjeti kako su Egipćani, koristeći primitivne alate, mogli izgraditi tako monumentalne građevine kao što su piramide.

Različite teorije nude različita objašnjenja, uključujući i ona koja impliciraju na pomoć ili uticaj vanzemaljskih entiteta.

Ili su drevne civilizacije, prema još nekim teorijama, posjedovale naprednu tehnologiju koja je danas izgubljena.

Ovaj tekst poziva čitatelje da razmišljaju otvoreno o mogućnosti da su se u prošlosti desili neobični događaji ili postojale sile koje su izvan uobičajenog razumijevanja istorije.

Usprkos službenim objašnjenjima, ostaje niz nepoznanica koje potiču na daljnje istraživanje i razmatranje alternativnih perspektiva o drevnim civilizacijama i njihovim nevjerojatnim postignućima.

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni83
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci36
Stonehenge
Skrivena Istorija59
PODRŽITE RAD OVE STRANICE