Drevni Egipat i vanzemaljci

6 razloga zašto se drevni Egipat povezuje s posjetama vanzemaljaca

803

Drevni Egipat ostaje jedno od najmisterioznijih razdoblja u ljudskoj istoriji. Oduševljava nas svojim dostignućima u arhitekturi, matematici, medicini i mnogim drugim područjima.

Ali što ako postoji natprirodno objašnjenje za ova postignuća? Šta ako su drevni Egipćani imali pomoć od vanzemaljskih civilizacija? U ovom članku ćemo pisati o 6 zanimljivih razloga zašto mnogi povezuju drevni Egipat sa vanzemaljcima.

Oglas

Vanzemaljske piramide

Izgradnja piramida u Gizi i dalje postavlja mnoga pitanja među naučnicima. Kako su ljudi mogli prenositi ogromne kamene blokove bez upotrebe tehnologije kao što je točak? Kako su ih mogli postaviti jedan po jedan da bi stvorili Veliku piramidu u Gizi?

Mnogi vjeruju da je to bilo moguće samo uz pomoć vanzemaljske tehnologije. Također, piramide su usklađene sa Orionovim pojasom, što ukazuje na povezanost sa posjetiocima izvan Zemlje.

Hijeroglifi

Hijeroglifi

U starom Egiptu postoji nekoliko hijeroglifa koji prikazuju avione, vanzemaljska stvorenja i divove. Ovi se simboli mogu tumačiti na različite načine, ali malo autora vjeruje da ukazuju na to da su vanzemaljci bili povezani sa starim Egiptom.

Na primjer, Tulli papirus opisuje pojavu letećih tanjira za vrijeme vladavine faraona Tutmozisa III. Neki također ukazuju na helikopter Abydos, rezbariju koja podsjeća na moderan helikopter.

Oglas

Vanzemaljske mumije

egipatska mumija
Foto: ESD-SS sa Pixabay

Sir William Petrie, engleski arheolog, bio je navodno vlasnik mumija za koje se smatralo da su vanzemaljskog porijekla u svojoj privatnoj kolekciji. Neki tvrde čak da se te mumije nalaze u tajnoj sobi Rokfelerovog muzeja u Jeruzalemu.

Možda vas zanima:  Tajanstvena piramida Zawyet El Aryan: “Tehnologija s drugog svijeta”

Ove mumije opisuju se da imaju izdužene lobanje, velike oči i male nosove i usta, slično tipičnom prikazu vanzemaljca poznatog kao sivi vanzemaljac. Međutim, ne postoje uvjerljivi dokazi koji bi potvrdili autentičnost ili vanzemaljsko porijeklo ovih mumija.

Inquisitr je odlučio da kopa malo dalje i uspio je potvrditi da ugledni Petrijev muzej egipatske arheologije posjeduje impozantnu kolekciju drevnih egipatskih i sudanskih artefakata, uključujući “najstarije platno” i “najstariju haljinu” iz starog Egipta (5000. godina p.n.e.).

Muzej također izlaže neke od najranijih primjera metalurgije u drevnom Egiptu.

Međutim, kako je Inquisitr naveo, nisu mogli potvrditi da muzej izlaže “vanzemaljske artefakte” pronađene u Egiptu ili koje su pronađene u tajnoj sobi Petrijeve rezidencije u Jeruzalemu.

Drevni egipat i elektricitet

elektricitet
Foto: israel palacio sa Unsplash

Neki naučnici vjeruju da je drevni Egipat imao znanje o naprednoj tehnologiji, kao što je pristup električnoj energiji. Kao dokaz za te tvrdnje, ukazuju na Denderinu sijalicu i Baterije iz Bagdada.

Oglas

Denderina sijalica je reljef u hramu Hator koji prikazuje zmiju unutar lotosovog cvijeta, što neki tumače kao prikaz električne lampe. Bagdadske baterije su glinene posude koje sadrže željezne šipke i bakrene cilindre, za koje neki misle da bi mogle proizvesti električnu struju kada se napune kiselom tekućinom.

Neke zagonetke

Ostale misterije povezane sa drevnom egipatskom civilizacijom uključuju odsustvo mumija u Velikoj piramidi i odsustvo hijeroglifa koji detaljno opisuju svrhu piramida.

Neki istraživači sugeriraju da piramide nisu bile grobnice već elektrane ili komunikacijski uređaji za vanzemaljce. Drugi se pitaju kako su stari Egipćani znali za pi i phi, dvije matematičke konstante koje su kodirane u dimenzijama piramida.

Možda vas zanima:  Preživjeli iz Roswella: Istina o onom koji je još bio živ

Egipatska mitologija

Staroegipatska mitologija puna je bogova i boginja koje imaju životinjske glave i ljudska tijela, kao što su Anubis, Horus i Bastet. Neki tvrde da su ova hibridna bića dokaz genetskog inženjeringa od strane vanzemaljaca koji su ih stvorili kao eksperimente ili sluge. Drugi pretpostavljaju da su stari Egipćani bili potomci vanzemaljaca koji su došli sa Siriusa ili Oriona.

Mitologija starog Egipta je također povezana sa vanzemaljcima. Neki bogovi, kao što je Ra, su opisani da dolaze na Zemlju iz svemira. Ovo može biti dokaz da su stari Egipćani vidjeli vanzemaljska bića.

Ali čak i ako to nije dovoljno, imamo Torinski kraljevski kanon, drevni papirus koji dokazuje da su “bogovi” vladali starim Egiptom. Posljednja dva reda Torinskog kraljevskog kanona posebno su zanimljiva:

Oglas

… Faraon Šemsu-Khor vladao je 13.420 godina; faraon prije Šemsu-Khora, 23.200 godina.

To je ukupno 36.620 godina vladanja ta dva faraona. Ko bi mogao živjeti tako dugo osim “bogova sa zvijezda”?

Autor članka: Jake Carter

Izvor: anomalien.com