Misli imaju krila

1.4k

Telepatija je stvarna. Misli imaju krila. U to sam siguran. Šteta što je telepatija, direktna interakcija uma sa umom, nezavisna o poznatim osjetilima (vid, sluh, miris, okus, dodir, ravnoteža, i tako dalje), još uvijek odbačena i ismijavana od strane mnogih ljudi.

I to usprkos obimnim istraživanjima telepatije, prekognicije i sličnih mentalnih fenomena, koja su se provodila više od vijeka od strane nekih od najboljih umova, uključujući doktore nauka i dobitnike Nobelove nagrade.

Osnovni fenomeni telepatije su višestruko dokazani i često su primijenjivani u praksi. Postoji obimna naučna literatura o parapsihologiji (koja obuhvaća proučavanje telepatije), sa posebnim časopisima i društvima.

Postoje snažni laboratorijski dokazi o telepatiji, od klasičnih studija sa kartama do kontrolisanih eksperimenata u kojima agent telepatski ubacuje materijal u snove ispitanika, sve do sofisticiranih testova za telepatski prenos informacija u potpuno svjesnom stanju ili na pragu svijesti između sna i buđenja (hipnagogija).

Veliki i uvjerljivi skup dokaza iz spontanih slučajeva podržava stvarnost telepatije, poput kriznih događaja kada osoba ima telepatsku svijest ili čak “vidi” prikaz voljene osobe koja proživljava emocionalnu krizu, bol, patnju ili smrt.

Telepatija i povezani parapsihološki fenomeni uspješno su primijenjivani u prikupljanju obavještajnih podataka. Jimmy Carter, 39-ti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (1977.-1981.), svjedočio je o njihovoj učinkovitosti.

“Dokazani rezultati tih razmjena između naših obavještajnih službi i parapsihologa postavljaju neka od najintrigantnijih i neodgovorenih pitanja tokom mog predsjedničkog mandata… Oni se suprotstavljaju logici, ali činjenice su neosporne”.

Nedavno je Dr. Daryl J. Bem sa Cornell University objavio rezultate devet eksperimenata u koje je bilo uključeno preko hiljadu učesnika, dokumentirajući dosljedno značajne pozitivne rezultate za prekogniciju i retroaktivne utjecaje, važne komponente parapsihologije.

Možda vas zanima:  Bermudski trokut: Misterija ili mit?

Usprkos preopterećujućim dokazima za telepatiju i srodne fenomene, mnogi naučnici ne smatraju parapsihologiju naučnom disciplinom i, nemajući dovoljno informacija o temi, slobodno iznose omalovažavajuće izjave o toj oblasti i njenim praktičarima.

U ovom trenutku vjerujem da je vrijeme da pređemo preko umirivanja osporivača i podrugljivaca, jer nikakva količina dokaza ih neće uvjeriti da je telepatija stvarna.

Fokusirajmo se na proučavanje fenomena i otkrivanje tajni telepatije. Misli možda imaju krila, ali koliko daleko mogu letjeti?

Telepatija se često smatra nezavisnom od udaljenosti; to jest, misli su slobodne letjeti koliko god žele. Ali, je li to stvarno slučaj? Postoje dobro dokumentovani primjeri telepatije koji se događaju na hiljade kilometara, ali zaključiti da je svaka telepatija doslovno nezavisna od udaljenosti prerano je.

Izuzetno je teško mjeriti snagu telepatskog signala osim ako nije povezana sa dostavom poruke (analogno, glasovna poruka može biti primljena preko sobe bez obzira je li glasna ili prošaptana).

Nekoliko kontrolisanih studija ukazuje na to da se barem ponekad telepatija može smanjivati sa udaljenošću. Očekivalo bi se smanjenje, osim ako možda telepatija nije nelokalni kvantno-mehanički fenomen.

Moguće je da postoje različite forme telepatije: informacije prenesene putem elektromagnetskih valova izuzetno niske frekvencije, informacije prenesene kvantno-mehaničkim sredstvima i informacije koje se prenose putem nekog drugog mehanizma.

Trebamo također uzeti u obzir psihološke aspekte telepatije. Osoba može preferencijalno usmjeravati telepatski fokus prema mislima i emocijama nekoga ko je psihološki “blizu”, čak i ako je fizički veoma udaljen.

Postoji još jedan vrlo znatiželjan aspekt telepatije. Fenomeni slični telepatiji nisu ograničeni na sadašnjost, već transcendiraju granice vremena.

Možda vas zanima:  Paul Amadeus Dienach: Vremenski putnik koji je otputovao u 3906. godinu

Telepatske informacije mogu se primiti iz budućnosti i prošlosti, uz napomenu da telepatska iskustva dramatično opadaju kako se temporalno udaljavamo od sadašnjosti.

Različiti oblici prekognicije, poput onih potvrđenih od strane Dr. Bema, mogu se objasniti u smislu telepatskih informacija primljenih iz budućnosti, pri čemu je agent u budućem vremenu u nekim slučajevima ista osoba kao i primatelj u sadašnjosti.

Možete primiti telepatske informacije od svog budućeg sebe! Možda zvuči čudno, ali to bi mogao biti način na koji svijet funkcioniše. Zaista, ako malo razmislite o tome, ko vam je emocionalno i psihološki bliži od vas samih?

Foto naslovnice: Unreal (CC BY 4.0)

Izvor: New Dawn Magazine

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.