Element 115 i vanzemaljska tehnologija

440

Element 115 je svojevrsna enigma. Dodan je u periodni sistem tek 2016. godine, ali je decenijama privlačio posebnu pažnju zbog navodne povezanosti sa vanzemaljskom tehnologijom i vanzemaljskim oblicima života.

Američka vojska dugo je poricala da se 1947. godine u blizini Roswella srušilo bilo šta osim meteorološkog balona. Međutim, 2011. godine FBI je otkrio dopis upućen J. Edgaru Hooveru o uništenju tri “leteća tanjira”, prenosi TV kanal History.

Neki kažu da je Roswell samo vrh ledenog brijega i da je mnogo više NLO-a sletjelo na zemlju.

Ostaci bi mogli biti sakriveni u tajnim vojnim bazama kao što su Područje 51 u Nevadi, Kapustin Yar u Rusiji, Pine Gap u Australiji, Rudloe Manor u Engleskoj, pa čak i u udaljenim područjima Kine.

2013. godine, naučnici sa Univerziteta Lund u Švedskoj su potvrdili postojanje novog elementa. Švedski istraživači su proveli eksperimente koji su im omogućili da otkriju ‘otisak’ novog, vrlo teškog elementa.

Specijalni metal

Krajem 2015. godine, naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji razvili su poseban tip metala koji je izuzetno jak, a istovremeno izuzetno lagan. Osim toga, metal je vrlo fleksibilan i otporan na ekstremnu toplotu.

Prema nekima, ovaj metal je vrlo sličan metalu koji je pronađen nakon pada NLO-a u Roswellu koji je prikupio major Jesse Marcel.

“Većina predmeta je bila izuzetno lagana. Bio je to vrlo tanak i jak materijal koji nije težio gotovo ništa”, kaže kanadski nuklearni naučnik Stanton Friedman.

“Vlada SAD-a laže o Roswellu sedam decenija“, objašnjava bivši kanadski ministar odbrane Paul Hellyer. “Sjedinjene Države se i dalje pretvaraju da ih to zanima, i da ne znaju ništa o tome”

Možda vas zanima:  Vanzemaljska otmica Antonija Boasa

“Element 115 ili moskovijum je umjetni, super-teški element koji ima 115 protona u svom jezgru”, kaže Jacklyn Gates, naučnik za grupu teških elemenata u Odjeljenju za nuklearne nauke laboratorije Berkeley u Kaliforniji.

“To je za 23 protona više od najtežeg elementa koji možete pronaći u velikim količinama na Zemlji, uranijuma”.

Gates kaže da je element 115 izuzetno rijedak i da se može napraviti samo po jedan atom ovog elementa u akceleratorima čestica.

Može postojati samo djelić sekunde, prije nego što se raspadne u drugi element.

Element 115 i antigravitacioni pogon vanzemaljskih letjelica

Iako naučnici još uvijek malo znaju o ovom elementu, čini se da je povezan s plutonijumom, koji se koristi kao eksperimentalno raketno gorivo.

1989. godine, Robert (“Bob”) Scott Lazar je izašao u javnost sa, kako je rekao, strogo povjerljivim informacijama o elementu 115.

Lazar je tvrdio da je bio bivši zaposlenik u Području 51, gde je njegov posao bio da radi na reverzibilnom inženjeringu srušenih vanzemaljskih letećih tanjira.

Rekao je da je lično radio sa elementom 115, koji su koristile vanzemaljske letjelice za pilotiranje.

“Nemoguće je na Zemlji sintetizirati element koji je tako težak… Supstanca mora da dolazi sa mjesta gde su superteški elementi mogli da nastanu prirodnim putem“, rekao je Lazar.

Lazar je rekao da je vidio dokaze o antigravitacionim pogonskim tehnologijama i devet svemirskih lejtelica pohranjenih u hangaru u Području 51.

Ovi svemirski brodovi su navodno koristili neku vrstu pogonskog sistema, koji im je omogućavao da korištenjem inherentne moći gravitacije i elementa 115 rade svoje tehnološke čarolije.

Možda vas zanima:  Sjevernoamerički indijanci i "Zvjezdani ljudi"

Vlada ne potvrđuje zaposlenje bilo koga ko je radio u Području 51. Ali, neki izvori su ukazali na činjenicu da suština Lazarovih tvrdnji nikada nije detaljno opovrgnuta od bilo koga.

Prevedeno uz dozvolu sa: anomalien.com

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira36
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni98
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija67
Novosti31
PODRŽITE RAD OVE STRANICE
Ako vam se sviđa sadržaj ove stranice, razmislite o tome da nas podržite donacijom.