Naučnici: “Uskoro ćemo saznati šta se dešava nakon smrti”

339
Preslušaj članak

Vodeći stručnjak za iskustva bliske smrti, dr Sam Parnia, vjeruje da ćemo uskoro saznati šta se dešava nakon smrti. Proučavao je osobe koje su preživjele srčani zastoj i njihove tvrdnje da su vidjeli “svjetlo na kraju tunela”.

Parnia vjeruje da naša svijest nije dio našeg mozga i da ne umire kada umremo, prenosi dailystar.co.uk.

Oglas

On kaže: „Mislim da ćemo za 50 ili 100 godina otkriti entitet koji je svijest. Uzet će se zdravo za gotovo da ga nije proizveo mozak i da ne nestaje nakon smrti.”

Drugi stručnjaci se slažu sa Parnijom. Vodeći stručnjak za intenzivnu njegu dr. Lance Becker kaže: „Mislim da nikada nije bilo uzbudljivijeg vremena za ovu oblast. Otkrivamo nove lijekove, otkrivamo nove uređaje i otkrivamo nove stvari o mozgu.”

Dr Jimo Borjigin, profesorica neurologije na Univerzitetu Michigen, pronašla je dokaze električne aktivnosti u mozgu nakon smrti.

Ona kaže: „Vjerujem da je ono što smo pronašli samo vrh ogromnog ledenog brijega. Ono što je još uvijek ispod površine je potpuni prikaz kako se umiranje zapravo odvija.”

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

“Zato što se nešto dešava tamo, u mozgu, što nema smisla.”

Prema istraživanjima, svaka deseta osoba tvrdi da je bila na ivici smrti. To je otprilike 800 miliona ljudi širom svijeta, koji su se možda susreli sa životom poslije smrti.

Možda vas zanima:  Snimljen ogromni NLO u obliku cigare na nebu iznad Ukrajine

Otkrića u oblasti iskustava bliske smrti postavljaju pitanja o tome šta se dešava nakon smrti. Možda ćemo uskoro naučiti da se život zaista nastavlja i poslije umiranja.

Izvor: anomalien.com

Foto naslovnice: Freepik

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE