Lucidni snovi i povezane misli: Telepatski ulazak u lucidne snove druge osobe

2.1k
Preslušaj članak

Kasnih 1970-ih, pročitao sam istraživanje o telepatiji u snovima koje je provedeno u Laboratoriju za snove na medicinskom centru Maimonides u New Yorku. Fascinirao me način na koji je osoba mogla slati slike u umove ispitanika koji su spavali, tokom faze sna u kojoj se javljaju brzi pokreti očiju, poznate kao REM faza. Dok su se dešavali lucidni snovi, ispitanici bi inkorporirali aspekte primljene slike u svoje motive ili priče dok su sanjali.

U jednoj ciljanoj slici nalazila su se dva muškarca u boksačkom meču, a pošiljatelj ili agent je također imao izloženu “pravu tamnosmeđu boksačku rukavicu od kože” u svom uredu.

Oglas

Slika i izloženi fizički objekat, uvelike su pojačali telepatski prijenos, više nego sama slika.

Ovo istraživanje me zainteresovalo za rad s snovima i godinu dana kasnije počeo sam proučavati metode kontrole snova.

U to vrijeme sam imao neobičan ponavljajući san i mislio sam da će kontrola snova pomoći da ga istražim. Međutim, taj pokušaj nije postigao ono što sam očekivao.

Nastavio sam raditi na kontroli snova i dodao Freudovu i Jungovu interpretaciju snova u svoj repertoar. Također sam otkrio da je kontrola snova prethodnica iskustva lucidnih snova.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Do sredine 1980-ih, sabralo se više istraživanja o prirodi lucidnih snova, praćenih novim metodama kako doživjeti lucidni san.

Sada već relativno uspješan u kontroli snova, odlučio sam isprobati jednu od novih tehnika i uspjelo je – postajao sam svjesniji u stanju sna.

Međutim, pamćenje i održavanje svjesnosti u snovima je bila stalna borba. Primijetio sam da u noćima kada nisam pušio marihuanu, mogao sam se sjetiti svojih snova, bili su živopisniji, a bio sam svjesniji tokom njih i kao rezultat toga, smanjio sam upotrebu marihuane.

Lucidni snovi
Foto: Freepik

Tokom tog razdoblja, Joe, dugogodišnji prijatelj, i ja smo proučavali rituale iz Hermetičkog reda Zlatne zore. Imali smo blisko prijateljstvo i prema istraživanjima o telepatiji u snovima, da bi bili uspješni, bila je potrebna “sveobuhvatna veza između agenta i subjekta, što smo mi imali.

Odlučili smo eksperimentisati sa usmjerenim simbolima iz Zlatne zore: bodež, štap, kalež i pentagram. Slike tih simbola bile su crno-bijele i kopirane iz knjige Israela Regardiea “Zlatna zora”.

Joe je bio noćna ptica, pa dok sam ja spavao, pokušao je nasumično slati ove simbole u moje snove, jedan simbol po noći. Nakon nekoliko mjeseci bez uspjeha, prekinuli smo eksperiment.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nedugo zatim sam započeo kolegij na Sveučilištu u Cincinnatiu pod nazivom “Snovi: Noćno kazalište”. Do sedme sedmice nastave primijetio sam da neki od studenata počinju dijeliti aspekte svojih snova jedni s drugima.

Svaki put kad bih predavao ovaj kolegij, ova pojava bi se ponavljala.

Konačno sam zaključio da ovi studenti nesvjesno telepatski prenose informacije o snovima jedni drugima, mijenjajući motive snova.

Kasnije sam otkrio da postoje istraživanja o ovoj pojavi koja se naziva dijeljenje snova ili međusobno sanjanje.

Ako su ovi studenti mogli telepatski slati informacije u snove jedni drugima, zašto moj raniji eksperiment s Joeom nije bio uspješan?

Odlučio sam restrukturirati eksperiment s drugim prijateljem, Mike-om, koji je bio duboko zainteresovan za mistiku, i poput Joea, imali smo duboku povezanost.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

U novom eksperimentu koristili smo crno-bijele standardne simbole ESP karata kao ciljeve. Odlučili smo telepatski slati ove simbole u snove jedan drugome.

Ako bi to uspjelo, pokušali bismo ući u snovne motive drugoga, dijeleći iskustvo zajedničkog sna.

Svake večeri nasumično bismo odabrali jedan od simbola ESP karata i telepatski se fokusirali na slanje tog simbola u snove jedan drugome.

Smjenjivali smo se noćima, jedne noći ja bih bio pošiljatelj, a sljedeća noć bi bila Mike-ova. Nakon godinu dana bez uspjeha, prekinuli smo eksperiment.

Nekoliko godina kasnije postao sam prijatelj s Aaronom, koji je kao i ja bio u savjetodavnoj struci i imao duboko zanimanje za parapsihologiju.

Predstavio sam istraživanja o telepatiji u snovima, lucidnim snovima i dijeljenju snova, a on je bio fasciniran idejom dijeljenja priče u snovima.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Umjesto da pokušavamo slati simbole u snove jedan drugome, koristili smo drugačiji pristup. Aaron bi pokušao telepatski poslati svoju sliku u moje snove, i tijekom sljedeće godine eksperimentirali smo s ovom tehnikom dijeljenja snova, ali bez uspjeha.

S obzirom na ove neuspjehe u eksperimentima, odlučio sam staviti cijeli projekt na čekanje.

Lucidni snovi i povezivanje Uma

Hector (izgovara se Ektor) i ja poznavali smo se četiri godine i vodili smo razgovore o različitim temama. Tema po izboru uvijek je bila zagrobni život i natprirodno.

Budući da je Hector iz Meksika, imao je vrlo drugačiju perspektivu stvarnosti, jer je u njegovoj kulturi natprirodno sastavni dio svakodnevnog života.

Jedna tema koja se stalno nametala, bila je da je sve što postoji međusobno povezano ili isprepleteno. Koncept isprepletenosti potječe iz kvantne fizike, u kojoj se čestice stvorene istovremeno isprepliću jedna s drugom.

Ono što se dogodi jednoj čestici trenutačno se događa i drugoj čestici, bez obzira na to koliko su udaljene.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Proučavajući isprepletenost, naletio sam na Dean Radinov (2006) koncept isprepletenih umova.

Radin je koristio pojam isprepletenih umova, kako bi objasnio fenomene ESP-a, a njegova teoretska objašnjenja dala su mi naučnu osnovu za to kako je sve povezano, posebno naši umovi.

Hector nije mogao shvatiti koncept isprepletenosti. Govorio bih mu da on i ja činimo dio jedno drugog, da smo dio svega što postoji i da je sve isprepleteno s ostatkom, uključujući naše umove; svi smo jedno.

Možda vas zanima:  Svjetlost može putovati unazad kroz vrijeme

Dok sam razgovarao s njim o tome kako smo svi međusobno povezani i isprepleteni, počeo sam razmišljati o svojim prethodnim neuspjelim eksperimentima s telepatijom u snovima i dijeljenjem snova i zašto ti eksperimenti nisu uspjeli.

Uspješan telepatski eksperiment uvjerio bi Hectora da smo svi međusobno povezani i da su naši umovi doista isprepleteni.

Zener karte
Slika 1: Zener karte se često koriste za provođenje eksperimenata za izvanosjetilnu percepciju (ESP). Karte su korištene u eksperimentu autora Garyja Duncana s meksičkim kolegom Hectorom.

Sada kada sam probudio Hectorov interes, odlučio sam mu prići s idejom provođenja eksperimenta koji bi testirao koncept isprepletenosti, a on je bio zainteresovan.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Kako bih proveo taj eksperiment? Što bih napravio drugačije ovaj put nego što nisam učinio prije? Napokon sam došao do jednostavnog eksperimentalnog protokola.

Ponovno bih koristio standardne simbole ESP-a, ali ovaj put bi bili u boji. Hector bi bio pošiljatelj/agent, a ja primalac/subjekt.

Razlog za tu odluku bio je taj što je Hector govorio engleski s jakim naglaskom, imao je problema s izgovaranjem mnogih riječi, ali je razumio više nego što je mogao govoriti.

Pomislio sam da bi njegovi jezični problemi i njegovo kulturno porijeklo mogli biti prednost, jer nije bio ispran uticajem racionalne materijalističke kulture Sjedinjenih Američkih Država.

Ako bi Hector bio sposoban poslati mi ESP simbol telepatski, a ako bih ja primio tu sliku, to bi ukazivalo da smo na neki način isprepleteni.

Ali ako eksperiment ne uspije, moj argument bi se raspao. Predstavio sam mu protokol eksperimenta i on je bio spreman i uzbuđen za početak.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

S druge strane, bio sam malo zabrinut zbog prethodnih neuspjeha, ali odlučio sam da bi eksperiment mogao uspjeti, jer smo imali duboko razumijevanje jedan prema drugom i naše kulturne pozadine su bile veoma različite.

Dao sam Hectoru obojene ESP simbole (vidi Sliku 1) i uputio ga da svaki sedmicu nasumično odabere jedan simbol.

Nakon odabira, tokom dana je vizualizirao mene u svojim mislima i vizualizirao kako se ESP simbol prenosi iz njegovog uma u moj um. Na kraju sedmice bih ga nazvao i rekao mu koji simbol mi se pojavio u mislima.

On bi potvrdio jesam li pogodio ili promašio simbol. Prva tri dana prve sedmice, potpuno sam promašio cilj, a zatim sam počeo povremeno pogađati simbole tokom dana.

Sljedeće dvije sedmice sam svaki dan pogodio nekoliko simbola, ali i promašio nekoliko. Bio je impresioniran našim eksperimentalnim rezultatima, kao i ja.

crno-bijeli fizički objekti
Silka 2. Crno-bijeli fizički objekti

Odlučio sam promijeniti ciljeve sa ESP simbola u slike crno-bijelih fizičkih objekata (vidi Sliku 2 iznad). Hector je nastavio s istim eksperimentalnim protokolom, ali nisam pogodio ni jedan jedini simbol.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Šta je to bilo kod ESP simbola u boji što je bilo lakše Hectoru prenijeti telepatski? I zašto sam ja mogao primiti ESP simbole u boji, ali ne i crno-bijele slike fizičkih objekata?

Je li to imalo veze s njegovim kulturnim shvaćanjem tih simbola i objekata dok ih je telepatski prenosio? Je li to imalo veze s činjenicom da su crno-bijele slike bile detaljnije od ESP simbola u boji?

Nisam znao objasniti ove rezultate. Nakon sedmicu i po dana promašaja, odlučili smo uzeti četiri mjeseca pauze, a zatim nastaviti s ESP simbolima u boji kako bismo vidjeli ima li promjena.

Nastavili smo eksperiment tijekom četverosedmičnog razdoblja i svaki dan, tokom cijelog dana, pogađao sam simbole.

Brzo sam shvatio da je Hector pri slanju ESP simbola telepatski uglavnom bio usredotočen na boju koja čini simbol.

U eksperimentima se činilo da je boja simbola ključni faktor za uspješan telepatski prijenos.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Shvatio sam da je Hector vizuelni učenik, pa kognitivno boja objekta može nositi više vizualnog značaja od crno-bijelih objekata.

Hector je bio zadivljen našim rezultatima, ali nije mogao razumjeti kako sve to funkcionira.

Pokušao sam mu to objasniti najbolje što sam mogao, pojednostavljujući teorijsku perspektivu Deana Radina, ali nisam uspio zbog jezične barijere.

Postalo je očigledmo da smo sada više nego ikad zainteresovani za nastavak istraživanja spojenih umova, ali kamo bismo sada mogli dalje?

Od tri prethodna pokušaja s tri različite osobe, Hector je prvi eksperimentalni kolega koji je uspio telepatski slati ESP simbole u moj um.

Ulazak u krajolik snova

S obzirom na uspjeh naših telepatskih eksperimenata, odlučili smo napraviti korak dalje u svijet snova.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Znao sam da je telepatija u snovima istinita, da su lucidni snovi istiniti, da je i dijeljeno sanjanje istinito, ali je li Hector u stanju telepatski prenijeti svoju animiranu sliku u moje snovne priče? Ako je moguće, kako to postići?

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci sam sakupio sve što sam znao o istraživanju snova, posebno lucidnih i dijeljenih snova, telepatiji, udaljenom gledanju i raznim tehnikama ponašanja i neuro-lingvističkog programiranja kako bih razvio čvrst eksperimentalni protokol.

Također sam dodao suplement za lucidne snove, galantamin, kako bih poboljšao lucidnost i živopisnost svojih snova.

Podijelio sam sa Hectorom sve prikupljene informacije i protokol kako bismo proveli eksperiment.

Budući da je Hector izvrstan pošiljatelj/agent, a ja izvrstan primatelj/subjekt, odlučili smo zadržati tu strukturu zbog pozitivnih rezultata našeg prethodnog eksperimenta.

Štoviše, naši su umovi sada bili značajno uvezani.

Pošto je Hector menadžer restorana, često je bio budan do kasno u noć što mu je davalo priliku da telepatski pošalje svoju sliku u moj um dok spavam.

On je slao svoju sliku u moj um između 12:30 sati i 6:00 sati ujutro, a negdje tokom tog perioda sam i sanjao. Bez pomoći elektroencefalograma koji bi pratio moje faze sna, njegovi telepatski prikazi su bili neizvjesni.

Također, prije odlaska na spavanje, uzimao sam galantamin svaku drugu noć, osim vikendima.

Tokom narednih nekoliko mjeseci Hector i ja smo eksperimentisali kako bi vidjeli može li on projektovati svoju sliku u moje snove.

Nekoliko sedmica ništa se nije dogodilo, ali jedne noći kada sam se probudio da idem do toaleta, prva slika koja mi je pala na pamet bila je Hector.

Polako, tokom sljedećih nekoliko sedmica, ovo iskustvo prolazilo je kroz suptilne promjene.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Jedna značajna promjena bila je kada je slika Hectora došla u moj um praćena intenzivnim osjećajem njegove prisutnosti.

Zatim, jedne noći, iznenada sam se probudio gotovo prestrašen, a prisutnost Hectora bila je posvuda.

Nisam ga mogao vidjeti, ali bilo je kao da je bio u sobi sa mnom.

Tokom cijelog sljedećeg dana njegova prisutnost je ostala prisutna, i osjećao sam ga intenzivno.

Sutradan sam ga nazvao i rekao mi je da su on i njegova djevojka intenzivno raspravljali o članku koji sam napisao o pomoći zaglavljenim dušama da odu prema svjetlu.

Njihova intenzivna rasprava o detaljima članka telepatski je prenijela Hectorovu duhovnu energetsku prisutnost meni.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Sada kada sam mogao osjetiti prisustvo Hectora, odlučili smo stvoriti posebno mjesto u mom svijetu snova gdje bi on mogao projicirati svoju sliku.

To posebno mjesto naziva se egregor. Prema Gaetanu Delaforgeu egregori se “stvaraju kada se ljudi svjesno udruže u zajedničkom cilju.

Kad god se ljudi okupljaju da nešto zajedno rade, stvara se egregor…”. Hectorov maternji jezik bio je španjolski, pa je on bio taj koji je stvarao egregor, jer bi mu bilo lakše opisati mi gdje će se san odvijati nego meni da to opisujem na engleskom jeziku.

Trebala je sedmica dana da Hector smisli egregor, koji je bio fudbalsko igralište.

Pošto ne igram sportove i nemam pojma kako izgleda fudbalsko igralište, odmah sam počeo pretraživati na internetu, pronašao nekoliko slika i zapamtio ih.

Hector me naučio kako se igra fudbal i telepatski sam se nalazio s njim u mojim snovima na fudbalskom igralištu.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Tokom dana sam se fokusirao na nas dvoje kako se susrećemo na igralištu i igramo fudbal. Ovaj ritual fokusiranja koji sam izvodio tokom dana naziva se inkubacija sna.

Također sam dodao još dva elementa inkubaciji sna – izjavu naredbe i tehniku poboljšanja snova. Izjava naredbe “Večeras će Hector ući u moje snove” je bio poziv za njega da uđe u moje priče iz snova.

Tehnika poboljšanja snova bila je od jednih koju sam koristio godinama ranije u terapijskom okruženju kako bih dobio uvid u probleme svojih klijenata, i radila je.

U ovoj tehnici sam stavljao potpis klijenta o kojem sam želio sanjati ispod jastuka noću, što je rezultiralo time da sanjam o klijentu.

Međutim, za naš eksperiment sam unaprijedio tu tehniku. Stavio sam potpisanu fotografiju Hektora ispod jastuka, stavljenu u omotnicu na kojoj je bila napisana izjava naredbe na poleđini omotnice.

Tokom dana sam ponavljao izjavu naredbe vizualizirajući sebe i Hectora kako igramo fudbal.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Noću sam stavljao omotnicu ispod jastuka i ponavljao izjavu naredbe dok sam odlazio spavati. Još jedan vrijedan alat koji sam koristio bio je dnevnik snova.

S ovim eksperimentom, dnevnik je postao vrijedno pomagalo. Nakon nekoliko sedmica pripreme bili smo spremni provesti eksperiment.

Prvih nekoliko sedmica su sve bile neuspješne u smislu da se Hector nije pojavljivao ni u jednom mom snu, niti je bilo fudbalskog terena, ali zahvaljujući galantaminu moji snovi su bili živopisni i lucidni.

Iako sam sanjao, Hector se nije pojavljivao ni u jednom od njih, ali kada bih se probudio, osjećao sam njegovu prisutnost oko sebe.

To se nastavilo nekoliko sedmica, a onda sam imao san o nekoliko Meksikanaca, koje nisam poznavao. Nekoliko noći kasnije sam sanjao kako razgovaram s prijateljem o Hectoru.

Onda se napokon dogodilo; sanjao sam i odjednom je Hector bio u pozadini, promatrajući priču sna – nije rekao ništa, samo je stajao i promatrao. To je bio prvi proboj s njim u mojim snovima.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Nekoliko noći kasnije, i dalje uzimajući galantamin, Hector se pojavio u mojoj priči sna. Umjesto fudbalskog terena, egregore postavka je bila restoran i Hector je kockao, aktivnost koju inače ne praktikuje.

U drugom dijelu sna otišao je u drugi restoran gdje je bila zabava; slijedio sam ga i uživao u zabavi.

Nekoliko noći kasnije bio je u još jednom snu s drugačijom temom u kojem smo vozili prema drugom gradu i razgovarali o tome kako on otvara meksički restoran, ali i dalje nije bilo fudbalskog terena.

Tokom godina sam eksperimentisao s raznim dodacima za lucidne snove i otkrio da galantamin djeluje.

Također sam otkrio još jedan dodatak za snove, Afrički korijen snova (Silene Capensis), koji je dobio mnogo pozitivnih recenzija zbog živopisnosti u lucidnim snovima.

Možda vas zanima:  Projekt Montauk, teleportacija i putovanje kroz vrijeme

Na temelju tih recenzija, odlučio sam da bi Afrički korijen snova mogao biti bolji dodatak koji će nam omogućiti stvaranje egregora nogometnog terena.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Uzimao sam tri sedmice pauzu od galantamina i zamijenio ga Afričkim korijenom snova.

Nakon nekoliko dana uzimanja dodatka došlo je do radikalnih promjena u mojim snovima.

Afrički korijen snova nije postigao očekivane rezultate; moji snovi su bili haotični i nasilni, s lošim prisjećanjem snova.

No, Hector je bio prisutan u jednom snu, promatrajući haotičnu i nasilnu priču sna, ali nije bilo egregora fudbalskog terena.

Prestao sam uzimati Afrički korijen snova i nastavio uzimati galantamin.

U narednim snovima, Hector se pojavljivao u motivima koji su se odnosili na mjesta gdje se jede, kao što su restoran i kuhinja.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

U jednom sam razgovarao o Hectorovom restoranu s nekim drugim. U drugom snu, Hector je posluživao hranu i podučavao me kako piti Margarite s solju.

U kasnijem snu, bio sam kod kuće za kuhinjskim stolom i razgovarao s Hectorom, dok je njegova majka bila prisutna u svijetloplavoj haljini.

Hector i ja bili bismo veoma bliski i mogao sam osjetiti miris njegovog tijela koji je bio slatkast i suptilan i uopće nije bio neugodan. Proučavajući svoje snove tokom godina, ovo je prvi put da mi je osjet njuha bio aktiviran s toliko visokom osjetljivošću.

Zaključak

Prilikom pregleda detalja prvog dijela našeg eksperimenta s telepatijom i snovima, primjećuje se kombinacija faktora koji doprinose tome da Hector bude vrlo dobar pošiljatelj/agent.

Očito je da su boje ciljeva ESP-a bili učinkovitiji od crno-bijelih ciljeva, s obzirom na to da Hector ima vizualni stil učenja.

Također, njegovo kulturno porijeklo pogoduje natprirodnim fenomenima, a jezički problemi su mu omogućili uspješni telepatski prijenos bojnih ciljeva.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

S druge strane, ja sam dobar subjekt/primalac, jer sam imao mnogo iskustava promijenjenih stanja svijesti tokom svog života.

Ta iskustva su me otvorila za primanje informacija iz različitih duhovnih ili imaginarnih područja, kao i za ranije eksperimente s telepatijom i dijeljenim snovima.

Razlog zbog kojeg Hector nije mogao prenijeti egregor sa fudbalskim igralištem je taj što on vodi restoran, a ta scena je uvijek prisutna u njegovom umu.

On radi u tom okruženju šest dana u sedmici, upijajući sve detalje restorana u svoj um. U restoranu je novac primarni pojačivač, stvarajući snažnu mentalnu sliku tog okruženja.

S druge strane, on povremeno igra fudbal, a pojačivač je zabava, što nije tako snažno kao novčani pojačivač.

Nadalje, kada je pokušao projektovati fudbalsko igralište, jači pojačivač povezan s okruženjem s hranom je bio ono što se nesvjesno prenosilo. Kao rezultat toga, odlučili smo da će okruženje s hranom biti naš egregor snova.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Upotreba lucidnog snovnog pojačivača galantamina omogućila je da moji snovi postanu živopisniji i lucidniji. Budući da su bili živopisniji i lucidniji, bio sam svjesniji detalja svake scene iz snova.

Unutar strukture lucidnog sna, moj cilj nije bio mijenjati priču snova, već postati svjesniji snovnih detalja.

Upotreba programirane izjave naredbe i potpisane fotografije u omotnici kao dijela inkubacijskog procesa omogućila je da se moje zaštitne barijere opuste i i došlo je do vizualnog pozivanja Hectorove vizualne prisutnosti da uđe u moje snove.

Konačno, Hector je postao aktivan dio priča snova.

Iako se jedan dio inkubacijskog procesa nije ostvario prema planu – stvaranje egregora s fudbalskim igralištem – dogodio se življi rezultat, okruženje sa hranom.

Ovaj eksperiment ima šire implikacije za naše razumijevanje i percepciju stvarnosti. Činjenica da smo Hector i ja uspjeli ostvariti telepatsku vezu ukazuje na to da smo premostili važne psihičke i zaštitne barijere između nas.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

ESP komponenta ovog eksperimenta omogućila je da se naši umovi povežu. Ta povezanost je omogućila Hectoru da projektuje svoju sliku, bit ili prisutnost u moje snove.

Sljedeći korak

Sa uspjehom ovog eksperimenta s telepatijom i snovima, koji je trajao godinu i po, Hector i ja prelazimo na sljedeću fazu.

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci, Hector će telepatski ulaziti u moje snove i pokušavat ćemo mijenjati priču snova po svojoj volji – on će prenositi s vanjskog svijeta, a ja unutar svijeta snova.

Kako se ovaj eksperiment bude razvijao, otvaraće se šire implikacije po nas.

Hector može koristiti svoje telepatske sposobnosti kako bi mi dalje pomogao istraživati svijet snova ili istraživati druge dimenzije imaginarnog područja.

Također, može se naučiti kako usavršiti i usmjeriti te svete sposobnosti kako bi pomogao drugima u iscjeljivanju.

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

Bez obzira kojim putem odabere da krene, Hector će pronaći veliko zadovoljstvo u iskustvu drugih stvarnosti ili u tome da zna da pomaže drugima u iscjeljivanju.

S druge strane, ja ću nastaviti istraživati fenomen povezanih umova, svijet snova i druge terene ogromnog imaginarnog područja.

Rezultati ovog eksperimenta mijenjaju moj profesionalni fokus prema onome što je moguće s ljudskim potencijalom. Naposljetku, ono što smo postigli u ovom eksperimentu je daleko veće od mojih očekivanja.

Članak preveden uz dozvolu New Dawn Magazine

Originalni članak na engleskom jeziku možete pročitati na: newdawnmagazine.com/articles/entangled-minds-telepathically-entering-another-persons-lucid-dreams

Foto naslovnice: Peace,love,happiness sa Pixabay

Klikom na neki od oglasa pomažete rad ove stranice

PODIJELI ČLANAK

Pročitajte još

Kategorije

Neobjašnjive pojave i misterije-ilustracija crne rupe
Tajne Svemira32
putovanje kroz vrijeme i stvarnost
Misterije i Neobjašnjivi Fenomeni91
NLO fenomen i vanzemaljske otmice Image by chandlervid85 on Freepik
NLO i Vanzemaljci35
Stonehenge
Skrivena Istorija65
Novosti24
PODRŽITE RAD OVE STRANICE